Ismét áll a bál: A kirúgások után irdatlan összegért írt alá a Unity új elnöke

Ismét áll a bál: A kirúgások után irdatlan összegért írt alá a Unity új elnöke

Elküldenek rengeteg munkavállalót, majd kiderül, hogy a cég első számú emberére több mint elegendő pénz áll rendelkezésre.

Az Unity hivatalosan is bejelentette, hogy Matthew Bromberget nevezte ki az új vezérigazgatójának. Bromberg korábban a Zynga ügyvezetője volt, és a hírek szerint a váltás után az alapfizetése 850 000 dollár lesz évente, de emellé további 2 millió dolláros bónuszt is kap. Nem véletlenül nézte ki magának a cég őt, hiszen húszéves tapasztalattal rendelkezik az iparágon belül, és egykor még az Electronic Artsnál is vezető pozíciót töltött be.

Ezeket olvastad már?

Kemény év

2023 vége felé a Unity talpa alatt égett a talaj, ami nem csoda, miután aljas módon nekiálltak emelni az áraikat. Ez nagyon nem tetszett a közösségnek, és ennek hatására sokan bojkottálták a céget, így a korábbi vezérigazgató végül lemondott. Januárban bejelentették, hogy a Unity a hosszú távú siker és a nyereségesség érdekében elbocsátja alkalmazottainak több, mint negyedét. Majd nem sokkal később egy csomó halálos fenyegetést kapott a vállalat, emiatt pedig válaszlépésként bezárta irodáit. Matthew Brombergnek nem lesz tehát könnyű dolga, hiszen jelenleg eléggé bizonytalan időszakot él át a Unity.

Bromberg mindezek dacára derűsen nyilatkozatot:

„Örömmel csatlakozom a Unityhez, amely most nekivághat a következő fejezetének. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak Jimmel, az igazgatótanáccsal, valamint a szervezet hihetetlen embereivel, hogy a legjobb integrált platformot jelentsük az alkotóknak, és nagyszerű játékokat és élményeket nyújthassunk a közönségüknek világszerte, miközben segítünk felgyorsítani a vállalat bevételeinek növekedését és nyereségességét.”

Kövess Minket!



Gamer szótár