Kiszivároghatott a Resident Evil 9 megjelenési dátuma

Kiszivároghatott a Resident Evil 9 megjelenési dátuma

Egyelőre semmit nem tudni a játékról, de úgy látszik jóval hamarabb megkaphatjuk, mint azt gondolnánk.

A legtöbben el voltak ragadtatva a Resident Evil 4 remake-jétől, miközben mi magyarok egy kicsit kiváltságosnak hihetjük magunkat, hiszen elkészült hozzá egy pazar szinkron is. Ezt követően a rajongók már az ötödik rész felújított változatára várnak, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a következő, mondhatni számozott epizód is befuthat egyszer csak. Erre pedig úgy tűnik óriási esély van, ráadásul a hírek szerint a Resident Evil 9 már 2025 januárjában megjelenik.

Dusk Golem X-en osztotta meg, hogy egyrészt hamarosan leleplezik a Resident Evil 9-et, másrészt 2025 elején ki is adják. Dusk Golemnek komoly tapasztalata van abban, hogy bizalmas információkat árul el a készülő videojátékokról, mielőtt azok nyilvánosságra kerülnének.

„Az esetleges késés, amiről mendemondákat hallottam, el lehet felejteni. A Resident Evil 9-et nemsokára nyilvánosságra hozzák, és jövőre meg is kapjuk. Ha igaz, amit korábban hallottam, [akkor] januárban debütál. Körülbelül hét évnyi fejlesztés áll majd mögötte.”

Ezeket olvastad már?

Állítása szerint a Resident Evil 9 fejlesztése 2018-ban kezdődött, de akkor még úgy gondolták, hogy ez lesz a franchise nyolcadik része. Ekkoriban a Resident Evil Village-re egy spinoff projektként tekintettek, mielőtt végül belőle vált a sorozat nyolcadik epizódja. Az is elképzelhető, hogy egy nyitott világú környezetben játszódik majd. Azt nem tudni, hogy hivatalosan is RE9-nek hívják-e az új játékot, de az biztos, hogy a franchise eddigi legnagyobb költségvetéséből készül, és a leghosszabb fejlesztési idővel rendelkezik.

Elvileg a Dragon's Dogma 2 kibővítette az RE Engine funkcionalitását nyílt világú játékokra, és a két másik cím, ami erre a technológiára épít, a Monster Hunter Wild és a Resident Evil 9. A Monster Hunter Wilds-ot, a Monster Hunter World folytatását még 2023 decemberében jelentették be, és várhatóan 2025-ben érkezik.

Kövess Minket!



Gamer szótár