Így áll ma a Morrowindet feltámasztó Skyrim mod, a Skywind

Így áll ma a Morrowindet feltámasztó Skyrim mod, a Skywind

Ha azt szeretnéd, hogy inkább hamarabb, mint később jöjjön ki a Skywind, akkor segíts a fejlesztőknek!

Idén már 22. születésnapját ünnepli a The Elder Scrolls széria harmadik epizódja, a Morrowind. A Bethesda játéka annyira korszakalkotó volt, hogy igazából a mai napig képes fenntartani az érdeklődést egy kis közösségben. Talán ezért sem meglepő, hogy később az Oblivionban próbálták újraalkotni, a Skyrim megjelenését követően pedig abban. Ha kijön egyszer a hatodik rész, valószínűleg még akkor is azt a célt fogják kergetni páran, hogy Morrowind modot készítsenek hozzá.

De ne szaladjunk előre, hiszen jelenleg még ott tartunk, hogy az idén már 13 évessé cseperedő Skyrim óta nem jelent meg új The Elder Scrolls. Szóval a lelkes modderek egyelőre csak abban próbálkozhatnak régi kedvencük feltámasztásával. A Skywind nevű projekten már egy évtizede dolgozik a csapat, ami annak idején kivált a Morroblivionból. Ennek megfelelően grandiózus vállalkozásról van szó, ami lassan már nem is nevezhető modnak – pontosan úgy, mint a Fallout: London.

Ezeket olvastad már?

A Morrowind születésnapja alkalmából a Skywind alkotói egy új, közel fél órás videóban számoltak be arról, hogy hol tartanak most. Összefoglalva a legfontosabb pontokat:

  • A 2D-s elemek 98%-a készen van.
  • A pályadizájn 70% körül lehet.
  • A 3D-s elemekhez viszont segítséget keresnek éppen, főleg a ruhák és a textúrák dizájnjában tapasztalt emberekre lenne szükségük.
  • De ezen felül még egy rakás más munkára, például zeneszerzésre, szinkronra, QA tesztelésre és NPC-k mozgásának elkészítésére is lehet jelentkezni náluk.
  • A szinkron ezek közül különösen érdekes pontja a játéknak, mert a Skyrimban 70 színész adja 1 100 NPC hangját, a Skywindben pedig 3 ezer karakter szerepel, akiknek 300 önkéntes kölcsönözte a hangját. Ezek a munkálatok kb. 80%-nál tartanak.
  • A Skyrim animációi helyett egy modnak hála sajátokat tudnak készíteni, így jobban hasonlítanak majd a Morrowindre ezek.
  • Megjelenési dátum még nincs, de ha szeretnéd ezt előrébb mozdítani, akkor érdemes körbenézni a weboldalukon.

Kövess Minket!



Gamer szótár