A Manor Lords fejlesztői: Sosem reménykedtünk ekkora sikerben

A Manor Lords fejlesztői: Sosem reménykedtünk ekkora sikerben

Ki gondolta volna, hogy 2024 tavasza egy középkori városépítős játékról szól majd, ami ráadásul még kész sincs?!

Van persze egy pár napja debütált nagymenő Stellar Blade-ünk, de úgy tűnik 2024 tavaszának végét az indie címek uralják. Formás főhösnő ide vagy oda, a Staller Blade jött, látott, de hirtelen el is tűnt, alig beszél róla bárki is. Nem úgy a Steam két üdvöskéjéről, két indie játékról, amik óriásit mennek már napok, akár hetek óta. Az egyik a Gray Zone Warfare, a másik pedig a Manor Lords, az egyetlen ember fejlesztette Manor Lords (egy ember, Grzegorz Styczeń felel a játékért, de azóta a kiadójának segítségével már van egy kisebb csapat mögötte), amiben több a keserűség, mint a boldogság, ami rettentően lassú, nehéz, mély és összetett, mégis imádják a játékosok. Teljesen megérdemelt módon fürdik a dicséretekben a játék, amiről most végre maguk a fejlesztők is megszólaltak.

A játék mögött álló - és egyben a fejlesztést is segítő -  kiadó elnökével a PCGamer tudott néhány percet beszélgetni. Tim Bender betekintést engedett a játék jelenlegi munkafolyamataiba és persze nem győzött hálálkodni az elképesztő Early Access indulásért.

„Az első hetekben a játékosok visszajelzéseire helyezzük a hangsúlyt. A következő frissítést is a közösség alakította. Kiemelten figyelünk minden véleményre és gyakorlatilag maguk a játékosom alakítják a fejlesztést, épp ez a szépsége az Early Access megjelenéseknek. (...) Őszintén szólva, sosem reménykedtünk ekkora sikerben. Senki sem gondolta volna, hogy a játék az indulásával 173 ezer egyidejű játékost mozgat majd meg, többet, mint amennyit a Total War Warhammer 3 vagy a Civilization 6 tudott. Minden várakozásunkat felülmúlta a start és még most is hihetetlen."

Maga a fejlesztő, Grzegorz Styczeń is megszólalt. Elmondta, hogy továbbra sem akar légből kapott ígéretekkel dobálózni, semmi sincs kőbe vésve a játék körül, nem szorítják őket határidők és előre kommunikált roadmappal sem készülnek. Haladnak, ahogy haladnak. Elmondása alapján jelenleg az egyik legizgalmasabb téma, ami mozgatja a fantáziáját, az a kastélyok és ostromok lefejlesztése. Nem tudja még pontosan, hogy kéne működnie ezeknek a játékelemeknek, de mindenképpen a játék részévé akarja tenni azokat.

A Manor Lords jelenleg Early Accessben van Steamen, május 10-ig pedig 25%-os kedvezménnyel, 29,99 euróért kapható.

Kövess Minket!



Gamer szótár