Kihátrált a Sony a Helldivers 2-t megnyomorító döntése mögül

Kihátrált a Sony a Helldivers 2-t megnyomorító döntése mögül

A Sony önkényes döntése miatt a világ 177 területén, országában nem lehetett volna hozzáférni a Helldivers 2-höz a jövőben. A japán kiadó azonban meggondolta magát, miután a PlayStation Network miatt közutálat tárgya lett a játék.

A Helldivers 2 a megjelenése óta megállíthatatlannak tűnt. Vagyis ezt gondoltuk péntekig, amikor a Sony döntésére váratlanul bejelentették a fejlesztők, hogy a jövőben csakis PlayStation Network felhasználói fiókkal lehet majd játszani az elképesztően népszerű live service lövöldét PC-n. A közösség természetesen kiakadt ezen, és nem csak azért, mert a japán kiadó ezt önkényesen vezette be. Hanem azért is, mert így a világ 177 területén, köztük Afrika és Ázsia számtalan országában soha többé nem lehetett volna játszani a Helldivers 2-vel.

A bevezetés története igen kesze-kusza az alapján, amit az elmúlt napokban az érintett felek kommunikáltak. De a lényeg röviden az, hogy a Helldivers 2-t fejlesztő Arrowhead Game Studios már a februári kiadás előtt fél évvel tudta, hogy a Sony szeretne PSN-összeköttetést a PC-s verzióba, ám ők ezt egészen eddig nem akarták beletenni a játékba. A Helldivers 2 Steam profilján egyébként szerepelt, hogy erre szükség lehet majd, de ezt sokan nem látták, az Arrowhead pedig nem beszélt róla. A bevezetés katalizátora valószínűleg a Ghost of Tsushima PC-s változatával együtt érkező PlayStation overlay lehet. Egyébként ennek a játéknak a multijához is kötelező lesz a PSN.

Ezeket olvastad már?

A hétvégén több százezer negatív értékelés, egy nagy horderejű közösségi média kampány és az Arrowheadet vezető Johan Pilestedt kommentjei is hozzájárultak ahhoz, hogy a Sony észrevegye, hibázott. Ma reggel pedig bejelentette a kiadó, hogy a mára tervezett frissítést inkább elengedik, a PSN-fiókos megkötést nem vezetik be:

„Helldivers rajongók – hallottuk a visszajelzésetek a Helldivers 2 fiókcsatolási frissítéssel kapcsolatban. A május 6-i frissítés, ami kötelezővé tette volna a Steam és a PlayStation Network felhasználói fiókok összekötését az új játékosoknak, és ami május 30-tól a jelenlegiekre is vonatkozott volna, nem fog megtörténni.”

Bár ez remekül hangzik, remélhetőleg a Sony döntése egyben azt is jelenti, hogy a hétvégén már lekorlátozott régiók esetében is visszaadják a játékosoknak a lehetőséget a Helldivers 2 űzésére. Ugyanis a PSN által nem támogatott országokban, területeken már nem lehet megvásárolni, elindítani a játékot a Steamről. Sőt, a Valve már elindította a pénzvisszatérítési kampányát is, mely során ezúttal az sem érdekli őket, hogy hány órát játszottak a Helldivers 2-vel az érintettek – bizonyára ez is segített a jó irányba billenteni a Sony fejeseinek gondolatait.

Kövess Minket!



Gamer szótár