Zendaya függönynek, Lana Del Rey sátornak öltözött a 2024-es Met-gálán

Zendaya függönynek, Lana Del Rey sátornak öltözött a 2024-es Met-gálán

Hogy egyesek miket fel nem vesznek a rivaldafény érdekében.

Véget ért hivatalosan is a 2024-es Met-gála a Metropolitan Művészeti Múzeumban, és mivel ezt tartják manapság a divat legnagyobb és legfontosabb éjszakájának, ilyenkor mindenki a vörös szőnyegre szegezi a tekintetét, hiszen az itt felvonultatott ruhákat nem lehet mindennap látni. Az idei kiállítás az Alvó szépségek: Újjáéledő divat (Sleeping Beauties: Reawakening Fashion) címet viselte és alapvetően azt vizsgálta, hogy a technológia hogyan tud új életet lehelni olyan ruhadarabokba, amelyek túl régiek és törékenyek ahhoz, hogy újra viselni lehessen őket.

Ezeket olvastad már?

Tegnap este a vendégek a múzeum híres lépcsőjén olyan öltözetben jelentek meg, amelyre biztosan mindenki felkapná a fejét. Az est öltözködési témája egy J.G. Ballard-történetről kapta a nevét, amely egy grófról szól, aki – hogy elhárítsa a kastélyához közeledő dühös csőcseléket – leszed egy rózsát a kertjéből, hogy lelassítsa az időt, a végére azonban már nem maradnak virágai. A disztópikus történet és a kiállítás régi és új hangsúlyozásával párhuzamosan a vörös szőnyegen a virágostól kezdve a techno ihlette divatig minden megtalálható volt – sőt a szemfülesebbek még egy-két Csipkerózsika-utalást is észrevehettek.

A gála, amely a Metropolitan Múzeum Jelmezintézetének adománygyűjtésére szolgál, arról híres, hogy a vendéglista nagyon titkos. Bár a résztvevők nevét hétpecsétes lakat alatt őrizték, így utólag már mindenkit megismerhettünk, aki a szőnyeget megtisztelte kerti parti díszruhájában: köztük Bad Bunny, Chris Hemsworth, Jennifer Lopez és Zendaya, akik a Vogue-os Anna Wintour mellett társelnökként is közreműködtek.

Az alábbiakban megnézheted a 2024-es Met-gála felhozatalát – kattints a képre a galéria megtekintéséhez:


Bad Bunny a 2024-es Met-gálán

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések