Megvan miről szól és hány részes lesz az új Trónok harca spinoff sorozat

Megvan miről szól és hány részes lesz az új Trónok harca spinoff sorozat

Ráadásul még egy nagyon jó rendezőt is sikerült szerződtetni a projekthez.

A Sárkányok háza (House of the Dragon) mellett egy másik Trónok harca előzménysorozatnak is nekilátnak hamarosan, de mielőtt még elindult volna a forgatás, sikerült tisztázni, hogy hány részből is áll majd az első évad. Emellett arra is fény derült, hogy kinek a munkáját csodálhatjuk meg majd az első három epizódban a rendezést illetően.

Ezeket olvastad már?

Az új spinoff George R. R. Martin A sövénylovag (The Hedge Knight) novellának az adaptációja lesz (amely egy csupán 160 oldalas könyv), és az HBO drámájához sikerült megnyerni A fekete tükör (Black Mirror) egyik neves rendezőjét. Owen Harris amellett, hogy executive producerként is részt vesz a munkálatokban, az első három epizódot is megkapta, ezzel pedig megalapozhatja a sorozat hangulatát is. Harris leginkább a Black Mirror két legjobb részének – a „Be Right Back” és a széles körben elismert „San Junipero” – rendezőjeként ismert.

Emellett mostanra kiderült, hogy hat részből áll majd A Hét Királyság lovagjának (A Knight of the Seven Kingdoms) első szezonja. Ennek köszönhetően valószínűleg a pilot is pörgősebb és eseménydúsabb lesz, mint a Trónok harca és a Sárkányok háza esetében, hiszen azoknak 10 epizódot ölelt fel az első évaduk.

A Hét Királyság lovagja két főszerepére végül Peter Claffey-t (Vikings: Valhalla) és Dexter Sol Ansellt (aki nemrég az ifjú Coriolanus Snow-t alakította Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladájában) választották ki, előbbi Ser Duncan the Tall, míg utóbbi, Egg szerepében tűnik majd fel a képernyőn.

A sorozat hivatalos leírása pedig a következőképpen néz ki:

„Egy évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt két hősnek koránt sem mondható lovas vándorolt Westerosban. Egy fiatal, naiv, de bátor lovag, Ser Duncan, és apró termetű fegyverhordozója, Egg. Egy olyan korban játszódik, amikor még mindig a Targaryen-család ül a Vastrónon, és az utolsó sárkány emléke még nem veszett a feledés homályába. Hatalmas ellenségek és veszélyes hőstettek várnak rájuk, miközben a barátságuk is egyre erősebbé válik.”

Ez a spinoff egy másfajta Westeros-történetet képvisel, mint a Trónok harca vagy a Sárkányok háza. A többi sorozat nagyszabású háborús eposz, kiterjedt szereplőgárdával, és több helyszínen játszódnak. Martin „Dunk and Egg” sztorijai inkább kétszemélyes, és bensőségesebb, illetve kicsit könnyedebb hangvételűek.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések