Az EA szerint a jövő videójátékainak nagy részét már az AI készíti el

Az EA szerint a jövő videójátékainak nagy részét már az AI készíti el

A vállalat már olyan játékokhoz is használ mesterséges intelligenciát, mint az EA Sports FC 24.

Az Electronic Arts (EA) vezérigazgatója, Andrew Wilson szerint a fejlett generatív mesterséges intelligencia használata hatékonyabbá tenné a fejlesztést, így a vállalat globális szinten, gyorsabb ütemben tudna játékokat készíteni.

Ezeket olvastad már?

Egy kérdezz-felelek során szegezték neki, hogy az EA miként tervez a mesterséges intelligenciával a játékfejlesztést illetően, amire Wilson megerősítette, hogy már neki is láttak a bevezetésének. Épp az EA Sports FC sorozatot hozta fel példaként, és kifejtette, hogy a mesterséges intelligencia lehetővé teszi a csapatnak, hogy gyorsabban készítsenek el futballstadionokat, és különféle animációkat.

„Vállalkozásként már a kezdetektől fogva erősen kötődünk a mesterséges intelligenciához. Ettől függetlenül arról van szó, hogyan lehetünk hatékonyabbak? Az általam használt statisztika szerint 6 hónapról 6 hétre csökkent a stadionok létrehozása. A számításaim szerint ez idővel még tovább csökken.”

Azt is kifejtette, hogy a játékokban különböző animációkat használnak az egyes játékosok mozdulatainak, illetve futási mintáinak leképzéséhez. A FIFA 23 esetében a csapatnak 36 ilyen futási mintája volt, de az EA Sports FC 24 esetében ez már 1200-ra nőtt. Wilson szerint ez növeli az egyes játékosok egyéniségét és egyediségét, miközben jobb imerziót is biztosít, továbbá azt is vizsgálja a cég miként lehetnek hatékonyabbak az AI bevonásával, és hogyan adhat több lehetőséget és időt a fejlesztőiknek.

Azt sem rejtette véka alá, hogy a korai felmérések alapján úgy gondolja, a fejlesztési folyamatok több, mint 50%-át pozitívan fogja befolyásolni a jövőben az AI.

„Ha a következő 1-3 évben valóban kirajzolódik a hatékonyság, akkor várakozásaink szerint 3-5 éves távlatban képesek leszünk arra, hogy a hatalmas online közösségeink és a blockbuster történetmesélés részeként még nagyobb, és magával ragadóbb világokat építsünk, amelyek több játékost vonzanak a világ minden tájáról.”

Kövess Minket!



Gamer szótár