Ilyen volt a League of Legends Roadshow első állomása! + Interjúk

Ilyen volt a League of Legends Roadshow első állomása! + Interjúk

Végletekig kiélezett meccsen, végül 3-2-re nyert a Team Horizon Reapers a WiLD Multigaming ellen

Debrecenben, kevésbé nézőbarát, egy forró nyári szerdai napon rendezték a League of Legends Roadshow első állomását. Sajnos az időpontválasztás miatt amúgy is kevesen voltak a helyszínen (ilyenkor azért sokan nyaralnak, vagy a strandon vannak), de ez nem akadályozta meg a szervezőket abban, hogy jó kis vidéki rendezvényt rakjanak össze, a streamen viszont sokan követték a két legjobb magyar csapat, a Team Horizon Reapers és a WiLD Multigaming összecsapását.

A két csapat eddigi összecsapásai és statisztikái alapján a párharc egyértelmű esélyesének a THR számított, ennek megfelelően is kezdték a meccset, az első meccset közel 40 perc után, de végül magabiztosan húzták be.

A második meccs elején úgy tűnt, összeszedi magát a WiLD, Funzkai simán felvette a kesztyűt bluerzor ellen, de végül ez a meccs is a THR győzelmével végződött, érett a 3-0-s papírforma győzelem.

Aztán valami történt. Elbízta magát a THR, vagy csak minden mindegy alapon összeszedte magát a WiLD, de hi im Mate zseniális Jhinjével (a 3. és 4. meccsen összesen 35-4-26-al végzett) visszajöttek a meccsbe. Aztán jött a mindent eldöntő 5. meccs, ahol kiélezett küzdelemben, de a THR behúzta a győzelmet. A teljes közvetítést itt tudjátok visszanézni:

A WiLD és a THR legközelebb szombaton, a KGames döntőjében csap össze, a mérkőzés Bo3 lesz, a közvetítést itt tudjátok majd nézni!

A rendezvény során beszélgettünk az egyik főszervezővel, Kászonyi Bencével is, aki elmondta, hogy szeretnének egy magyarországi League of Legends versenyrendszert kiépíteni, aminek az alapját adná a Roadshow. A budapesti helyszínre reményeik szerint már 800-1000 ember is ellátogat majd.

Ha már ott jártunk, beszélgettünk egyet Orobertoval, a rendezvény házigazdájával, aki elmondta, hogy a kedvenc közönsége az eddigi rendezvényein a MondoCon-os volt, illetve, hogy az ő munkaadója munka közben nem a szervezők, hanem a közönség.

League of Legends rendezvényen ritkán látni, éppen ezért volt meglepő, hogy belefutottunk a Lovarda Kulturális Központban az egyik népszerű magyar gamer Youtuberbe, Nosikába, aki zsűritagként és a kerekasztal beszélgetés résztvevőjeként látogatott el a rendezvényre. Mesélt a korábbi gaming próbálkozásairól és arról, hogy szerinte mekkora hype van a PokemonGO körül, ami szerinte a legújabb tömeghipnózis.

Tetszett a cikk? Akkor kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!