Egyoldalú döntővel zárult a szegedi Lenovo Legion Kupa Overwatch döntője

Egyoldalú döntővel zárult a szegedi Lenovo Legion Kupa Overwatch döntője

Szoros mérkőzések, őrületes játékok, ilyen volt a szegedi Lan.

Hétvégén került megrendezésre a Lenovo Legion Kupa Overwatch döntője a szegedi PlayIT-en. Ahogy már korábban beszámoltunk, az AddicT eSports és a Mercy mains btw csapata jutott le az élő döntőre.

Best of Lenovo Legion Kupa selejtező

Kiváló magyar mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi a hétvége során.

Az végeredményt még nem lőném le, ugyanis szeretnék pár szót ejteni magáról a rendezvényről is. A The War Room és a Lenovo Magyarország stábja kicsit fejest ugrott az ismeretlenbe, amikor az éves kupasorozatuk két alkalmára is az Overwatch-ot választották CS:GO helyett. Habár a játékosbázis mérete indokolná, sajnos a hazai kompetitív szféra kevés olyan játékost tudott kitermelni, akik hosszú távon és összetartó csapatként tudnának magas szinten versenyezni egymással. A kiábrándító helyzethez sajnos hozzá járult az itthoni versenyek hiánya és alacsony színvonala is.
 

Szerencsére, a Lenovo Legion Kupa szervezőit ez a kiábrándult állapot nem rettentette el és egy olyan minőségi tornát állítottak össze, amire Overwatch-ban még nem volt példa Magyarországon. Az élő show műsor vezetője a CS:GO-ból is ismert Hemi volt, aki végig szórakoztatta a megjelenteket és a közvetítést otthonról nézőket egyaránt. A kaszterek, BugBear és Drakolych személyében maximálisan felkészültek és informatívak voltak, első alkalmukhoz képest profi módon vették az akadályt és magas mércét állítottak fel az ország többi kommentátora számára. Végül de nem utolsó sorban, a technikai stáb hangulatos színpadot és  hibáktól mentes közvetítést biztosított a közönségnek, köszönet érte!
lenovo legion kupa szegeg playit ow
Visszakanyarodva magához a versenyhez, két teljesen különböző alakulat küzdött meg a dicsőségért és a 120 ezer forintos fődíjért. Az AddicT eSports egy viszonylag friss, mégis több mint négy hónapja együtt játszó sikeréhes és célorientált társaság, akik teljes gőzzel a győzelemre hajtottak. Másik oldalon a Mercy mains btw mix csapata egy veterán játékosokból álló baráti társaság, akik fő célja inkább a közös jó élmények és tapasztalatok begyűjtése volt. Ráadásul ők Pablo személyében beugróval léptek pályára, mivel Genji játékosuk Tykx, az Overwatch Contenders nulladik szezonjának nyílt kvalifikációján versenyzett aznap a külföldi csapatával.

Az első map Route 66 volt, amit ha egy hajszállal is, de az AddicT eSports nyert, köszönhetően a remek védelmüknek.

Élő videó megtekintése innen: thewarroomhu – www.twitch.tv

A második összecsapás már Temple of Anubison folyt és ismét a remek védekezésnek köszönhetően az Addict diadalmaskodott.

Élő videó megtekintése innen: thewarroomhu – www.twitch.tv

A harmadik küzdelemben Nepal-on feszültek egymásnak az ellenfelek, viszont itt már egyértelmű dominanciát mutatott az Addict eSports. ezzel 3-0-ra beállítva számukra a végeredményt.

Élő videó megtekintése innen: thewarroomhu – www.twitch.tv

A Lenovo Legion Kupa szegedi PlayIT állomását tehát az Addict eSports nyerte, ezzel bezsebelve a 120 ezer forintos főnyereményt és a győzelmi kupát.
lenovo legion kupa ow winners
Balról jobbra: NGRR Komrade, EpresShake, Pilkapet, BigBen, Zexys.

A második helyezett Mercy mains btw-ről se feledkezzünk meg, jutalmuk 60 ezer forint és névre szóló emlékképek.
ow lenovo legion kupa mmb Balról jobbra: Pablo, Lecsó, AimPotter, Deuce, Layven, Emdeff.

A résztvevőknek utólag is gratulálunk a kiváló mérkőzésekhez.
Összességében egy kiváló eseménynek lehettünk szemtanúi, aki a teljes közvetítésre lenne kíváncsi, az ITT megtekintheti.

Ti mit gondoltok? Az ilyen kezdeményezések felrázzák majd a magyar Overwatch közösséget?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!