Megalakul a Magyar E-sport Szövetség!

Biró Balázs, az Egymillióan a magyar e-sportért egyesület elnöke jelentette be az intézményesülés következő lépését.

Pénteken este az InGame VR és e-sport Lounge-ban tartották az idei év tavaszi szezonjának utolsó, szám szerint hetedik e-sport meetupját, a két előadó ezúttal Csanda Gergely, a PlayIT szervezőcégnek, a MEEX-nek a tulajdonosa, valamint Biró Balázs György, az Egymillióan a magyar e-sportért egyesület elnöke voltak.

Csanda Gergely elmondása szerint utoljára WarCrafttal játszott komolyabban, 4 gyerek mellett pedig már valószínűleg soha nem is lesz e-sportoló, ettől függetlenül ő maga nagy hangsúlyt fektet a rendezvényein az elektronikus sportok népszerűsítésére. Előadásában a PlayIT fejlődését és e-sporthoz való viszonyát mutatta be, kezdve a PlayKid-től a PlayIT-en és a Mineshow-n át a Mozdulj Gamerig, a PlayIT Plusig és a PlayIT házig. A Mineshow például most kezd csak igazán érdekes lenni, hogy már olyan ismert emberek, mint Vekerdy Tamás pszichológus is azt tanácsolja, hagyják a gyerekeket "virtuális LEGO-zni", mert számos készséget fejleszt.

Csanda Gergely

Az országos és régiós terjeszkedés mellett (jövőre célpiac Szlovákia vagy Csehország a már meglévő Szerbia mellett) szeretnének kisebb, a Gamer Expohoz hasonló rendezvényeket több vidéki városban is 2018-ban. Első kézből kaptunk néhány sneak peeket az őszi PlayIT-ről is, a kétnapos rendezvény ezúttal mindkét nap teljesen különböző, tematikus programmal várja az oda látogatókat, azzal talán nem árulunk el nagy titkot, hogy az első nap a Trónok Harca köré épül majd. Csanda Gergely kiemelte még a PlayIT társadalmi szerepvállalását: a PlayIT Charity, PlayIT Game Art, valamint a Mozdulj Gamer Mozgalom kiemelten fontos programjaik, amelyekkel az egészséges életmód mellett olyan témákat támogattak, mint a küzdelem a családon belüli erőszak ellen, cipőgyűjtés a gyermekotthonok részére, videós relikviák elárverezése és az ebből befolyó bevételek adományozása. A MEEX társtulajdonosa még egy rövid ábrát is mutatott arról, hogy eddig mennyit költöttek a PlayIT-tel e-sportra.

PlayIT e-sport

Ezt követően Biró Balázs tartott egy rövid beszédet arról, hogy az e-sport hazai intézményrendszere hamarosan új szintre lép, ugyanis megkezdődött a Magyar Esport Szövetség létrehozásának jogi folyamata! Számos piaci szereplő, többek között az egyébként a PlayIT-et szervező MEEX is jelezte szándékát, hogy részese kíván lenni a szövetségnek, amelynek célja, hogy új, immáron sokkal komolyabb, szervezett alapokra helyezze a magyar e-sportot, ahogy az már elindult a környező országokban. Ezzel párhuzamosan, a Nemzeti Versenysport Szövetséggel már egy ideje aktív párbeszéd zajlik, amelynek eredményeképpen a visegrádi összefogás jegyében megkezdődött egy nagyszabású e-sport rendezvény szervezése, amelynek létrehozásában mindenképpen számítanak az ágazat piaci szereplőire és várhatóan a jövő év elején valósul meg. Biró Balázs beszéde egyben a tavaszi MeetUp sorozat záróbeszéde is volt, amely egy kisebb nyári szünetet követően, ősszel folytatódik majd.

Óriási lépés ez a magyar e-sportnak, amely így hamarosan megkezdi a Nemzetközi E-sport Szövetséghez való csatlakozást is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!