"Play nice; play fair" - szigorítanak az Overwatch report rendszerén, lesz helye a banhammernek

Újabb modul épül be az Overwatchba. A report rendszert már régóta várja a közösség.

A report rendszer már a játék eleje óta az egyik legtöbbet bírált része a játéknak. Sokan úgy érzik, hogy nincsen semmilyen hatása. Mások egyszerűen kikerülik, mert alapból nem magától értetődő, hogy hol van. Ezen kívül pedig azzal is gond van, hogy hiába tolja valaki a jelentéseket a toxic vagy csaló játékosokról, mert visszajelzéseket egyáltalán nem kap ezzel kapcsolatban.

Ezen okból pedig a közösség egyik sokat ismételt kérdése volt, hogy mikor lesz végre normális report funkció. A jó hír pedig az, hogy már nem kell sokat várni és meg is kapjuk az áhított kiegészítőjét a játéknak. Tegnap éjjel Lylirra, a játék egyik közösségi menedzsere  a hivatalos fórumon tette közre a következő bejegyzést, amiből mi most kiragadtuk a legfontosabb részleteket.

Egy adag kötelező bevett frázis után Lylirra rendesen bele is csap a lecsóba:

"Mostantól, ha valakit jelentenek és bebizonyosodik a bűnössége, akkor számíthat arra, hogy a nem megfelelő viselkedése miatt erősebb büntetésre számíthat. Ez azt jelenti, hogy mostantól még kevésbé toleráljuk, ha valaki a chaten zaklatja a játékostársait, ha spammol, ha a meccs közben afkol és persze ha folyamatosan sír és panaszkodik. A bűnös játékosok számíthatnak arra, hogy nem tudják majd használni a chat-et, felfüggesztjük őket de az is lehet, hogy megkapják a ban-t."

Ez nagyjából annyit jelent, hogy szigorodik a rendszer, ami abból a szempontból, hogy a játékosok száma már pár hónapja átlépte a 30 milliót, szükséges is. De az is biztos, hogy a fejlesztők nem akarnak megállni csak, az elkövetkezendő hónapokban a közösség segítségét kérik, hogy még tovább tudják fejleszteni az új rendszert.

"Az Overwatch továbbfejlesztése, egy hosszú folyamat és ez a mostani intézkedés csak az első lépés. Az elkövetkezendő hónapokban a ti visszajelzéseitek alapján akarjuk meghatározni azt az irányt, amerre továbbindulunk. A terveink között eddig a következők szerepelnek, teljes szezonos kompetitív ban büntetés, visszajelző és figyelmeztető rendszer, sőt azokat is büntetni fogjuk, akik megfelelő indok nélkül spammolják a jelentéseket."

Lylirra kitér még arra, hogy a konzol játékosoknak sem kell aggódniuk. Lehet, hogy ott nincs annyi lehetőség, de afkolni azért lehet. Ha pedig ez megtörténik, akkor nekik is jár az ejnye-bejnye. A kezdeményezés minden szempontból dicséretes, minden kétséget kizáróan szükség van rá. De miért nincs még itt?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Képek: battle.net

Kövess Minket!