Frozen Throne lapelemzés PenhaDanival, 2. rész: A Legendary kártyák

Frozen Throne lapelemzés PenhaDanival, 2. rész: A Legendary kártyák

A sorozat második részében a Class és Neutral legendás lapok lesz a téma. 

Hamarosan elstartol a Knights of the Frozen Throne kiegészítő, aminek kapcsán elindítottuk a lapelemzős cikksorozatunkat az ország egyik legjobb játékosával, PenhaDanival. Az első rész a Death Knight hőskártyákkal foglalkozott, ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkben tudjátok pótolni.

Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 1. rész: A Death Knight hőskártyák

A sorozat első részében az elhalálozott hősöket és képességeiket mutatjuk be nektek.

Ma folytatnánk is a sorozatot a Neutral és Class legendás kártyákkal. Van belőlük bőven, szóval nem is rabolnám tovább az időtöket, jöjjön PenhaDani értékelése a lapokról. A pontozás ezúttal is 1-5 között változik. 

Hadronox (1)
hs blizzard frozenthrone legendary
9 manáért borzalmas statok, a magas HP miatt neked kell ténylegesen megölnöd, ha ki akarod nyerni az effektet. Az ilyen magas manaköltségű lapokról általánosságban elmondható, hogy kijátszásakor vagy stabilizálnia kell a helyzetünket a játékban (pl. Primordial Drake), vagy gyakorlatilag meg kell nyernie számunkra a játékot (pl. N’Zoth). Ez mindkét kategóriában csúnyán megbukik, egyszerűen használhatatlan.

Professor Putricide (3)
hs blizzard frozenthrone legendary
A statok a manaköltségért teljesen korrektek, szóval ha valamilyen értéket ki tudunk nyerni belőle a játék során, már jól jártunk. Az ellenfelünk számára egy kötelezően megölendő lényként szolgál a negyedik körben, így nem játszhatja zavartalanul a saját játékát. A lap egyetlen problémája, hogy a secret hunter nem tűnik elég erősnek kompetitív játékhoz, de így is párszor rémálmokat fog okozni egy meg nem oldott Cloaked Huntress után felbukkanva.

Sindragosa (2)
hs blizzard frozenthrone legendary
Egy nagy kupac stat, mage paklikban nem igazán hasznos a dragon altípus, a Frozen Championok pedig borzalmasan lassúak. A random legendaryk már önmagukban nem elég erősek, ráadásul ki is kell őket játszanunk, tehát hatalmas tempóhátrányba kerülünk csak velük. Egyszerűen a mage-nek rengeteg jobb lategame opció is rendelkezésére áll, sokkal hamarabb játszanánk Medivh the guardiant vagy Archmage Antonidas-t.

Bolvar, Fireblood (4)
hs blizzard frozenthrone legendary
Ránézésre nagyon rossznak tűnnek a statjai, azonban ha a saját Divine Shield-jén kívül még egy másik lényünkről is lekerül a buborék akkor már megkaptuk a szükséges statokat a manaköltségért. Egy Wickerflame vagy Corpsetaker után kirakva pont ideális, nehezen megoldható célpontot ad a Spikeridged Steed-ünknek, így garantáltan sokat fogják próbálgatni a játékosok.

Archbishop Benedictus (1)
hs blizzard frozenthrone legendary
7 mana 4/6, a battlecry általában ront a paklink minőségén. Ennél többet nem igazán lehet elmondani, a fatigue nem egy létező wincodition jelenleg a játékban, így néhány vicces videón kívül soha nem fogunk találkozni ezzel a csodás lappal.

Lilian Voss (3)
hs blizzard frozenthrone legendary
Legrosszabb esetben egy yeti, megfelelő pakliban azonban akár sokkal jobb is lehet. Tempo rogue-ban coinokat vagy használhatatlan random spellek helyett próbálhatunk jobbakat szerezni, jól illeszkedik a mana görbénken az Ethereal Peddler elé. Mivel rugóknak Tomb Pillager kirotálása óta nincsen igazán jó 4 dropja, ezért biztosan ki fogják próbálni sok különböző pakliban.

Moorabi (2)
hs blizzard frozenthrone legendary
Statokban és effektben kísértetesen emlékeztet Gadgetzan Auctioneer-re a shaman legendary trollja, azonban míg az aukcióst olcsó spellekkel a paklink gyors felhúzására használhatjuk kombó paklikban, addig Morrabi a jelenleg elég rossz freeze effektekkel juttatthat minket egy kis lapelőnyhöz. Mivel control pakliba illik, ezért saját lényeket nem igazán fogunk tudni vele másolgatni, az ellenfelünk lényei pedig többnyire nem illeszkednek a paklink lassú stratégiájába. Jobban járunk, ha a lapelőny generálást Mana Tide Totemre és Spirit Echora bízzuk.

Blood-Queen Lana’thel (2)

Ahhoz, hogy megfelelő statokat kapjunk a manáért, legalább 3 lapot el kellett dobnunk a kezünkből a játék során. Azonban ahogy Bloodreaver Gul’dannál már felmerült, a control warlockokba, ahol igazán szükség lenne a lifesteal képességre, nem akarunk discard lapokat játszani, mivel ott agresszív paklikkal ellentétben ténylegesen hátrányunk származik a lapjaink eldobásából. Talán ha a jövőben kiadnak pár jó control discard lapot, akkor felbukkanhat valahol.

Rotface (2)
hs blizzard frozenthrone legendary
Borzalmas statok a manért, random legendary minionok idézése pedig még mindig az egyik legtúlértékeltebb dolog a játékban. Legtöbb esetben ha pár whirlwind hatással kombózzuk akkor csak egy nagy kupac semmit nem csináló statot kapunk rengeteg manáért, amire control warriorokban biztosan nincsen szükségünk, hamarabb játszanánk Lich King-et és Grommasht. Esetleg valamilyen tempo warriorban feltűnhet, ahol szintén a rendelkezésünkre állnak a megfelelő aktivátorok és a sok stat akár segíthet is befejezni a játékot, azonban az a pakli nem tűnik túl erősnek a többi lehetséges warrior deckhez képest.

Prince Keleseth (1)
hs blizzard frozenthrone legendary
Egy agresszív pakliban tudjuk elképzelni ezt a lapot, ahol nincsen jó kettő dropja a classnak. Ilyen esetleg a zoo és token paladin lehet, azonban hercegünk csak akkor csinál valami hasznosat, ha pontosan kettőn ki tudjuk játszani, erre pedig az esély rettentően kevés. Ráadásul ha ott is van, akkor se buffolja a kezünket, így nem tudjuk rögtön kihasználni a tempót amit biztosít nekünk. Annyira kicsi a kifizetődése a hatalmas áldozatoknak, amiket igényel hogy köré építsük a paklinkat, hogy összességében használhatatlan.

Prince Taldaram (2)
hs blizzard frozenthrone legendary
Faceless Manipulator, ami csak a képességet másolja. Standardban nincs nagyon életképes kombó, amit elő tudnánk állítani vele, wildban azonban broken lehet. Egy Emperor Thaurissan kör után Malygost másolva nagyon könnyen tudunk OTK-kat összehozni druidban, abban a játékmódban akár négyest is kaphatna a lap.

Prince Valanar (2)
hs blizzard frozenthrone legendary
Egy négydrop nélküli pakliban defenzív opcióként szolgálhat, azonban nincs igazán sok pakli ami rászorulna a használatára. Esetleg agresszív paklik ellen készülve beleférhet egy miracle rugóba Sherazin helyett, ezen kívül nem nagyon találtam felhasználási lehetőséget a lapnak.

The Lich King (5)
hs blizzard frozenthrone legendary
A Lich King nevéhez híven igen erősre sikeredett. Egy olcsóbb Ysera, ami tauntjának köszönhetően agresszív paklik ellen is megállja a helyét. Tehát minden paklitípus ellen van haszna, így bármilyen nem agresszív stratégiába remekül illeszkedik. A generált Death Knight lapok pedig még Ysera Dream lapjainál is jobbnak tűnnek (természetesen Ysera Awakenst leszámítva, az a lap broken), neutral voltja miatt pedig rengeteg pakliban fel fog tűnni.

Arfus (3)
hs blizzard frozenthrone legendary
Borzalmasak a statjai, azonban a Death Knight lapok még mindig annyira jók, hogy lassú paklikban így is megtalálhatja a helyét. A legvalószínűbb hogy valamilyen N’Zoth control pakliban fog visszaköszönni Arthas kutyusa, akit már az aranyos képe miatt sem lehet túlságosan lehúzni.

Ennyi lett volna tehát a Class és Neutral Legendaray kártyák értékelése, PenhaDanit pedig megtaláljátok a Twitchen és Facebookon egyaránt. Holnap tovább folytatjuk a kiegészítő fontosabb lapjaival, szóval ha nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen figyeljétek az Esport1 oldalát.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!