Videó: Letesztelték Doomfist hitboxát

Az eredmény pedig elkeserítő lett. 

Pár hete az új hős Doomfist, szinte berobbant az Overwatch éles szervereire és igencsak felforgatta a dive meta által okozott állóvizet. A Blizzard már a kezdetek kezdetén létrehozta a karaktert, azonban úgy látták jónak, ha csak most jön majd el az ideje.

Doomfist már a játék indítása óta kész van, csak most jött el az ideje

Ben | 17/07/31 13:57 Hivatalosan Doomfist a legújabb tagja az Overwatch csapatának. A képességei alapján pedig elmondható, hogy tényleg egy jó adag újdonságot hozott a játékba. Szinte minden támadása arról szól, hogy bele akar mászni az ellenfelének az arcába és közelről akarja lecsapni őket.

 Doomfist pedig jött, látott és győzött, legalábbis a karakter elég hatékony tud lenni,  ha jó kezekben van. A játékosbázis viszont ahogy lenni szokott, rögtön átment panasz üzemmódba, és a rengetegen fejezték ki nemtetszésüket a Blizzard felé. A legnagyobb problémájuk leginkább azzal van, hogy Doomfist Rocket Punch képessége egy hitből ki tudja végezni az ellenfelet, amíg Roadhogtól ezt a lehetőséget pár hónapja elvették egy nerf keretein belül. 

A két karaktert összehasonlítani természetesen nem lehet, mivel a megátalkodott talon pofozógép játéktudás igénye sokkal magasabb, mint az ausztrál malacemberé, ráadásul az életpontjak közt is nagy különbség van az utóbbi javára. Ha mindezt félretesszük, a hitbox kérdés még mindig nagy probléma, mivel a Rocket Punch nem csak instant öl, de elég vele az ellenfél karaktere mellé célozni, akkor is be tudjuk vinni a találatot. A jelenlegi helyzetet a Force Gaming legutóbbi videója foglalta össze leginkább, mivel konkrét szituációkkal mutatják be a Doomfist problémát. 

A Blizzard még nem reagált a dologra és nincs várható nerf kilátásban, viszont ha a korábbiakból indulunk ki a közeljövőben mindenképpen bele fognak nyúlni a karakterbe, finomhangolás címén. Ti mit gondoltok? Indokolt a lenne a változtatás?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!