Miket tartogat az idei Gamescom?

Összeszedtük, hogy mikkel vár titeket az év egyik legnagyobb gamereseménye.

Ma kezdődik a játékosok egyik legfontosabb eseménye, a Gamescom, ami az e-sport rajongóinak, na meg a játékok szerelmeseinek is rengeteg izgalmas programot tartogat. Egy csokorba szedtük nektek, hogy mikkel számolhattok a következő napokban.



E-sport fronton kiemelt jelentősége lesz a rendezvényen helyet kapó ESL Arénának, ahol 5 ezer négyzetméteren csapnak össze egymással a versenyzők - többek közt - CSGO-ban, FIFA17-ben, LoL-ban, vagy éppen Rainbow Six: Siege-ben. Természetesen a nagyközönségnek is biztosítanak helyet, így a Red Bull támogatásával FIFÁ-ban, Rocket League-ben és Clash Royale-ben versenyezhetnek egymással a rendezvényre látogatók.

Az aktuális csodagyerek, a PUBG is tiszteletét teszi, hiszen augusztus 23. és 26. között itt rendezik meg a Gamescom Invitationalt, ahol a világ 80 legjobb PUBG játékosa küzd meg egymással a különböző módokban (solo, duo, duo fpp és squad). A tét nem kicsi, mivel az összdíjazás 350 ezer dollárra rúg. 


Európába is megérkezett a Tencent MOBÁ-ja, az Arena of Valor, aminek apropóján augusztus 23-án showmeccsek keretében igazi veterán játékosokat eresztenek egymásnak, hiszen a DotA 2-es Alliance fog összecsapni a LoL-ból ismerős egykori Fnatic játékosokkal, ráadásul minden meccs MVP-je egy iPhone 7 Plus-szal lesz gazdagabb. Az este fénypontjaként így olyan játékosokat csodálhatunk meg, mint xPeke, YellOwStaR, Cyanide, Loda és Akke. 

Augusztus 26-án a Gamescom ad helyet a 60 ezer eurós összdíjazású ESL Meisterschaft-nak, ahol már új formátumban küzdenek meg egymással a németek LoL, CSGO és FIFA17 játékosai. 

Így fest a Rainbow Six: Siege legújabb pályája

Hivatalos előzetest kapott a Rainbow Six: Siege legújabb pályája.

Már nem kell sokat várni, hogy megérkezzen a Rainbow Six: Siege Pro League Season 2 fináléja, ami augusztus 25-től 26-ig fog tartani. Az összdíjazás itt sem piskóta - laza 237 500 dollár -, amiért 8 európai, észak-amerikai és latin-amerikai csapat száll harcba.

Izgalmas adalékként a vállalkozó kedvű látogatók részt vehetnek a paysafecard által szervezett Beat the Legends augusztus 25-ei eseményen, ahol a G2 CSGO csapatának két kiválóságát, bodyy-t és apEX-et izzaszthatják meg.

Végre e-sport lesz a Battlefield 1!

Az EA pár napja egy igazán örömteli bejelentést tett a játékkal kapcsolatban.

A rendezvényen mutatkozik be a Battlefield 1 e-sport módja, úgyhogy kíváncsiak leszünk, hogy az EA mennyire mérte fel jól a játékosok elvárásait. Lövöldözni azonban a kapuba is lehet majd, hiszen német youtuberek kommentálásával jön a FIFA tournament: The Puma FragrancesCup 2017, ahol hat kvalifikációs kör után augusztus 26-án derül ki, hogy ki lesz a kupa nyertese.

Aktuális mobilkedvencünk a Clash Royale is itt lesz, ugyanis az ESWC és a GameStar szervezésében megküzdhet egymással az a 32, kvalifikációs körből érkezett játékot, akik közül a legjobb 5 ezer eurót vihet majd haza.

Minden amit a Lich King Raid eventről tudni lehet

A jövőheti GamesCom rendezvényen debütál a játék első kooperatív eventje.

Természetesen nincsen Gamescom Blizzard nélkül, így több finomság is vár ránk az elkövetkező napokban: augusztus 23-án lesz az új Overwatch rövidfilm premierje és a látogatók a legújabb pályát is kipróbálhatják. A Heroes of the Storm: Showdown keretében influencerek és profik csapnak össze egymással augusztus 23. és 25. között, majd ezzel párhuzamosan indul a Hearthstone Global Games Finals augusztus 25-től 26-ig.

Illetve ne feledkezzünk meg a World of Warcraft European Championship Finals-ről sem, ahol 100 ezer dolláros összdíjazású döntőben csapnak össze a játék legjobbjai.



Ha már eleged van az e-sportból, akkor is lesz mit nézned, hiszen a nagy kiadók rengeteg bejelentéssel érkeznek a rendezvényre. Ma este a Microsoft előadásával indul a buli, ahol az XBOX ONE X lesz a középpontban és csak remélni tudjuk, hogy még többet mutatnak meg a készülőben lévő címekből, hiszen nyakunkon az új hardver megjelenése.

Augusztus 21-én 18:30-tól indul az EA konferenciája, ahol biztosan láthatjuk majd a Star Wars: Battlefront 2-t, a korábban emlegetett Battlefield módot és az új DLC-t, a legújabb Need for Speed-et és persze, a FIFA18-at. A Nintendo kétszer is be fog jelentkezni, hiszen augusztus 23-án 15 órától a Super Mario Odyssey-t fogják nekünk megmutatni, másnap déltől pedig a Metroid: Samus Returns-t és ezek mellett még biztosan fel fog tűnni a Fire Emblem Warriors, valamint a Xenoblade Chronicles 2 is.



A Bethesda biztosan megcsillogtatja, hogy mit hoztak össze a legújabb Wolfenstein részben, de ott lesz még náluk az Evil Within folytatása, valamint a Dishonored 2 DLC-je is. 

Nagy reményeket fűzünk a Ubisoft-hoz is, ahol jönnek az új részletek a Rainbow Six: Siege kapcsán, biztosan szétdemózzák az Assassin's Creed Origins-t, valamint a Far Cry 5 és a Mario + Rabbids Kingdom Battle is jelen lesz. Már csak az a kérdés, hogy az új South Park-ból miket fogunk látni, de bízunk a szerencsénkben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!