Változott a Naga Sea Witch+Giant kombó, jönnek a filléres óriások

Változott a Naga Sea Witch+Giant kombó, jönnek a filléres óriások

Eddig ugye a Naga fixen minden lapot 5 manára pakolt, na ez most már nem így van.

Az óriások mindig is részét képezték a Hearthstone világának. A korai időkben a Molten Giant, illetve a Mountain Giant volt megszokott látvány a Handlock paklikban, most pedig az Arcane Giant az, ami a spell heavy paklikban megjelenik. Azonban a mostani metában már nem olyan hangsúlyos a jelenlétük, mint régen volt, főleg azért, mert egy részük már nincs a standard lapok között és a Molten Giant olyan nerfet kapott, ami miatt az oldalvonal mögé szorult.

De legutóbbi patch-ben volt egy olyan pont, amit nem annyira reklámoztak a devek, pedig a változás elég durván befolyásolhatja a Wild formátumot. Adott tehát a Naga Sea Witch lap, ami azt csinálja, hogy minden kezünkben lévő mana értékét 5-re teszi, bármekkora költsége is volt azelőtt.

 

Ez a Giantek esetébe eddig annyit jelentett, hogy mindig 5-be kerültek. Egy 5 mana 8/8 nem rossz, de azért nem volt olyan hatása, ami miatt paklit lehetett volna építeni köré. De mostantól változik a helyzet. Az lehet, hogy a Naga Sea Witch 5-re pakolja a manát, de innen beindul a Giant-ek képessége. A Molten esetében ha hiányzik 5HP-nk akkor 0 mana, a Mountain Giant 5 lappal 0 mana, a Sea Giant 5 lénnyel 0 mana, a Clockwork Giant 5 lapnál 0 mana, az Arcane Giant 5 spell után 0 mana és még van több is, de szerintem már megvan a lényeg.

 

Ha ez így marad akkor alapjaiban változhat meg a Wild ladder és a durva az, hogy a változás nem bug, tegnap a Blizzard erősítette meg, hogy bizony ezt így tervezték.

 

Lehet, hogy a fejlesztők a BlizzCon-ra terveznek valami kis meglepetést a Wild formátum kedvelőinek vagy most egyszerűen rossz döntést hoztak?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: www.hearthpwn.com

Kövess Minket!