A NiP még mindig szárnyal, a North meglepetést okozott - DH Malmö 2. nap

A NiP még mindig szárnyal, a North meglepetést okozott - DH Malmö 2. nap

Történtek bőven meglepetések a DH második napján is!

Az első nap a Virtus.Pro okozott nagy csalódást, viszont ezzel ellentétben a korábban haldokló NiP kezd újra magára találni.

NiP Magic és gyorsan elhulló VP - DH Masters Malmö 1. nap

tbr | 17/08/31 14:25 Tegnap elkezdődött a nyári szünet utáni első premier LAN, a DreamHack Masters Malmö. Az első nap leginkább arról szólt, hogy az új felállások mire képesek offline és mire volt elég az egy-két hetes felkészülés azokhoz képest, akik maradtak a Major előtti csapatnál.

A második napot egyből egy gigászi csatával kezdtük, hiszen a jelenleg világelső brazil SK Gaming a dán North-al küzdött meg. A mérkőzés a csoport elsőségért zajlott, hiszen mindkét alakulat megnyerte az első meccsét. Az első pálya Cobblestone volt, ahol egy iszonyat erős 12-3-as Terrorista oldal után, amit aztán a  FALLEN vezette brazilok simán behúzták 16-5-re. Magabiztosan várhatták a második pályát, ami Train volt. Viszont ott már meccsbe voltak a dánok. Az első félidő 8-7-re végződött, majd végül a CT oldalon esélyt sem adott a North az ellenfélnek, hiszen 8 kör ellenében coldzeráék csak egyet tudtak hozni, így egyenlített a dán alakulat, 16-8.

Következett a mindent eldöntő pálya, Inferno. Az első félidőben, mintha a pályán sem lettek volna a brazilok, 12-3-ra elhúztak cajunbék. A második játékrészre már feleszmélt az SK de ez már túl késő volt és meglepetésre a szériát a North nyerte. 

Ezt követtő a B csoportban a győztesek csatája, ahol szintén egy nagyon izgalmas párharcra volt kilátás. Az Astralis a megújuló Na'Vi-val játszott. Az első pálya Overpass volt, ahol nagyon meggyőző teljesítményt mutattak a dánok, hiszen az első félidőben ugyan még pályán volt a Na'Vi, viszont utána már Zeus sem tudott segíteni a csapaton 16-6-ra nyertek device-ék.

Érkezett Mirage, ahol ha az Astralis győz, akkor ők a csoportelsők. Ezzel tisztában voltak s1mple-ék is, viszont az első félidő megint 9-6-al az ellenfél javára kedvezett. A második játékrészben még úgy ahogy meccsben volt a Na'Vi, de ez sem volt elég, 16-10-el, így 2-0-val megnyerte a B csoportot az Astralis.

A második nap legszorosabb csatája mindenképp a Gambit és a jelenleg szárnyaló NiP párharca volt. A Cache volt az első pálya, ahol a svéd csapat óriási lendülettel kezdett, hiszen 12-3-ra megnyerték a félidőt. Ezt követően GeT_RiGhT egy hihetetlen 3K-val még a meccsponthoz is juttatta csapatát, ám MOU-ék feltámadtak és 15-15-re egyenlítettek. Érkezett a hosszabbítás, amit simán nyert a NiP 4-1-re, így a végeredmény 19-16 lett. 

A második pálya Overpass volt, ahol megint a NiP kezdett jobban, de most csak 9-6 volt az eredmény. A második félidőben megint megfordította a meccs kimenetelét a Gambit, így itt is a hosszabbításra került sor. Draken egy 1v2-vel mentette meg csapatát még a rendes játékidőben. Viszont a hosszabbítás most a krakkói major győztesnek kedvezett, itt ők győztek 19-17-re.

A mindent eldöntő pálya Train volt, amire már talán elfáradt két Overtime után a Gambit és a NiP egy 9-6-os félidő után most egész gyorsan 16-7-tel legyőzte az ellenfelet, így a C csoport győztesei ők lettek.

REZ azt mondta a mérkőzés után, hogy sokkal bátrabban mertek játszani, mint a Gambit és ez segítette hozzá őket a győzelemhez. Valamint, ha sokkal jobban koncentrálnak Overpasson, akkor szó sem lehetett volna OT-ről, hiszen könnyedén nyernek.

Maradt még gigászi csata bőven a DH Mastersen, gondoljunk csak az SK-Immortals brazil rangadóra. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!