Számold ki, mennyit fog érni az átváltás után az accountod!

Számold ki, mennyit fog érni az átváltás után az accountod!

Nem vagy tisztában az új rendszerrel, vagy hogy mi is fog történni az eddig összegyűjtött IP-del? Kíváncsi vagy, hogy miként tudod majd a kék esszenciát elkölteni hatékonyan? Segítünk!

Aki esetleg egyáltalán nem követte a LoL körüli eseményeket az utóbbi időkben, azoknak újdonság lehet, de jövőre teljesen eltűnik az IP, vagyis az Influence Point a játékból. Ez az a játékon belül szerezhető "pénznem", amiből a nem fizetős tartalmakat vehettük eddig, úgy mint hősök, rúnák, rúnaoldalak és még a nevünket is megváltoztathattuk vele, ha elég türelmesek voltunk. Egy jó ideje megérkezett azonban a craft rendszer, ahol megjelent egy bizonyos kék esszencia, vagyis Blue Essence (rövidítve BE), amiből szintén hősöket, hősismeretet és egyéb dolgokat tudtunk barkácsolni.

Néhány tipp, hogyan trükközz az új rendszerben az IP/Kék Esszencia átváltással!

Heldeus | 17/09/02 14:41Tegnap a Riot felborzolta a kedélyeket az új, kék esszenciára alapuló rendszerek bemutatásával, ehhez gyűjtöttünk most össze néhány apró trükköt! Legelőször is, ahhoz, hogy ügyeskedni tudjunk az új rendszerrel, át kell látnunk, hogy miről is van szó.

Ez a kék esszencia fogja jövőre átvenni a helyét az IP-nek és mondhatni egységesítik a két, jelenleg nagyon is külön működő rendszert, vagyis a játékok belüli pénzmentes "vásárlásokat" és a craft rendszert. Az átváltási arány az IP és a BE között 1:1 arányban lesz, vagyis amennyi IP-nk van az átváltás idején, pontosan annyi BE-nk lesz. Korábban már felmerült kérdésként, hogy mi lesz majd a rengeteg rúnákra költött IP-vel, visszakapunk-e bármit is belőle? Nos igen is, meg nem is. Az szinte biztos, hogy ha csak nem év elején kezdtük a játékot, akkor jóval kevesebbet fogunk viszontlátni, mint amennyit beleöltünk.

Hogy pontosan mi mennyit fog érni, azt az alábbi videóban magyarázza el nekünk New001.

Ezenkívül TheCactopus is írt erről egy hosszabb kommentet Redditen, hogy miért mit kaphatunk. 

A lényeg tehát, hogy az összes idén vásárolt rúnának az árát visszatérítik, ezzel gondolva azokra, akik nem tudtak időben a változásokról és esetleg máshogy költötték volna el azt az IP mennyiséget. Ez leginkább az újabb játékosokat fogja érinteni, az olyan több éves veteránokat, akiknek már megvan minden hős és szükséges rúna, nem igazán. Ami a korábban vásárolt rúnákat illeti, minden egyes rúnáért összesen 100 BE-t fogunk kapni. Egy átlagos rúna eddig 410 IP-be került, szóval durván a negyedét fogják visszatéríteni legtöbb esetben, igaz vannak drágábbak, amik 820-ba kerülnek.

Ha az összes létező rúnával rendelkezünk, az azt jelenti, hogy van 72 Sealünk, 57 Markunk és 66 Glyph-ünk. Ebből is látszik, mennyire bonyolult ez a rendszer és egy újabb játékos számára teljesen kaotikusnak tűnhet elsőre, arról nem is beszélve, hogy rengeteg felesleges is volt köztük, így 5 évnyi játék után én sem rendelkezem az összessel. Visszatérve a példára, ha ezeket mind megvettük, akkor összesen 19500 BE-t fogunk visszakapni a Riot-tól.

A Quintessence-ek nyilvánvalóan drágábbak, ezekért 300 BE-t kapunk majd darabonként. Az átlag Quint ára 1025, de ahogy a sima rúnáknál, úgy itt is vannak drágábbak, melyeknek darabja 2050 IP, szóval a visszatérítési arány nem a legjobb, de több mint a semmi és azt se felejtsük el, hogy ezeket előtte akár évekig használtuk, több ezer meccsen át. Egy használt autónak is töredék ára van egy újhoz képest, ezért kapjuk vissza 100%-ban a 2017-ben vett rúnák árát, míg a korábbiakét csak az előbb említett módon. Ha mind a 33 Quinttel rendelkeztünk, akkor összesen 9900 BE-vel kell gazdagodnunk majd, ha pedig minden egyes rúna megvolt, ami létezik, akkor 29400 BE-vel lesz több kék esszenciánk.

A rúnaoldalakat sem felejtik el, ezeknek darabjáért 1500 BE-t kapunk vissza. Ha belegondolunk, ezekért 6300 IP-t fizettünk, ami konkrétan egy-egy hős ára. Viszont, ha rúnaoldalakat RP-ért vettük, akkor minden negyedik rúnaoldal után egy Legendary kategóriájú hőskinézettel ajándékoznak meg minket. Sőt mi több, még úgymond tartozást is halmoznak fel nekünk, mert ha már csak egy oldalt vettünk RP-ért akkor is kapunk egy ilyen kinézetet, ha pedig 5-öt, akkor kettőt.

A kék esszencia sokkal többet fog érni, mármint a mostani, amit a craft rendszerbe használunk, hogy ezt miként tudjuk, a legjobban kihasználni, arról a fentebbi cikkünkben olvashattok. A lényeg röviden, hogy minden egyes kék esszenciánkat 6,5-tel fogják felszorozni, így érdemes a hőstöredékeket betörni, hogy maximalizáljuk a profitot.

Elégedettek vagytok ezzel a rendszerrel? Elég lesz ez a kompenzáció, vagy szerintetek többet érdemelnétek?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!