Metajelentés: A vihar előtti csend

Metajelentés: A vihar előtti csend

Junkrat továbbra is szárnyal, Mercy-nek és D.Va-nak viszont van félni valója bőven. 

Az 1.14-es frissítés igencsak felforgatta a metát, mivel A Blizzard buffjainak köszönhetően Junkrat abszolút meta lett minden rankon, illetve Roadhog is kezdte visszanyerni régi dicsőségét. Azóta persze ismét változott sok minden, viszont érdemes visszatekinteni a két héttel ezelőtti eredményekre, hogy biztosabb képet kapjatok a jelenlegi helyzetről és a jövőről.

Metajelentés: A Junkrat meta eljövetele

Junkertown bemutatása úgy tűnik, jó ómen volt a karakternek.

Most az OmnicMeta közzétette az aktuális Metajelentését, amiben még az 1.14-es frissítés hatásai érződnek, azonban a kedden életbe lépett Mercy és D.Va rework előszelei is felfedezhetőek a statisztikákban. Korábban már többször kiemeltük, hogy egy ilyen átdolgozás rendkívüli módon fel fog forgatni mindent a kompetitív ladderen, továbbá Jeff Kaplant idézve: "egy hős változtatásai leginkább a többi karakterre lesznek hatással".

Az egész képet nézve fontos változások mentek végbe az elmúlt két hétben, és a kiegyensúlyozásoknak köszönhetően a meta kezd egy kicsit összetömörülni, és ismét Tank specifikussá válni.
Junkrat hihetetlen népszerűségét köszönhetően megőrizte a Rip-tire és Concussive Mine képességek erősítését, ráadásul a győzelmi arányokat tekintve ki lehet jelenteni, hogy jelenleg az egyik legjobb DPS hős a játékban. Ez abszolút lenyűgöző dolog, különösen egy olyan karaktertől, aki pár hónapja még a leghasználhatatlanabb hősök közé tartozott. Az ilyen szintű előretörés felveti a kínos kérdést, hogy a Blizzard kicsit túlságosan messzire ment? A karakter OP és ráférne egy kis nerf? A válaszokat majd az idő adja meg, annyi azonban biztos, hogy Junkrat-et már nem lehet félvállról venni.

Érdekes módon egyébként Soldier:76 népszerűsége csökkenőben van, és kezd kikerülni a "kötelező választás minden játékba" kategóriából. A dolog azért is furcsa, mivel az egyik legsokoldalúbb karakterről van szó, akit hosszú idő óta nem babrált a Blizzard és a legnagyobb counterjét, azaz D.Va Defense Matrix képességét pedig most nerfelték. A diverzitás szempontjából amúgy semmi gond nincs ezzel a trend-el, mivel jó látni, hogy más hősök is teret kapnak a metában. 

Ha jobban megnézitek a grafikont, a Tankok választási aránya is nagyban megnőtt, és lassan kezdünk visszamenni a jó öreg Season 2-be. A Winston és D.Va rémuralmához képest ez rendkívül üdítő, mivel úgy tűnik, hogy lassan minden Tank megtalálja a helyét a játékban. Természetesen ez is, –mint minden más–, fel fog borulni az 1.15-ös frissítés miatt, azonban reméljük, hogy a 3-4 Tankos meta azért nem tér vissza a jövőben.

Supportok tekintetében a vihar előtti csendet éltük át az elmúlt hetekben. Rengeteg játékos igyekezett kihasználni a ma már "Régi" Mercy-t és annak több fős újraélesztését. A képesség elvétele hatalmas mértékben befolyásolhatja a karakter választási arányát és elképzelhető, hogy Dr Ziegler visszaesése más karakterek előretörését eredményezi majd.

A nyertesek

Egyértelmű győztest nem lehet avatni, mivel nagyon sok karakter népszerűsége nőtt, és amint már korábban említettük, a meta kezd egy picit tömörülni, és a kimagasló eredmények csökkenni. Roadhog mindenképpen kiemelendő, mivel több tier-ben is javított a korábbi eredményeihez képest, továbbá a védekező karakterek népszerűségének növekedése egyértelműen észrevehető.

A vesztesek

Mercy és D.Va a két legnagyobb vesztes jelenleg, holott a nerfek csak a vizsgált időszak utolsó napján jöttek be. A játékosok valószínűleg már új alternatívákat keresnek helyettük, szóval ennek köszönhető a csökkenésük. A Junkrat meta ellenére a karakter hatalmasat esett a magasabb régiókban, de ez várható is volt, hogy a játékosbázis megunja a kísérletezést. 

Ennyi lett volna tehát az OmnicMeta aktuális Metajelentése. A körülményekhez képest semmi meglepő nem történt, inkább egy kis stabilitás és csend volt a nagy vihar előtt. A Tankok térhódítása picit érdekes, de nem jósolunk a trendnek nagy jövőt, maximum az alsóbb régiókban. 

Ti mit gondoltok egyébként? Mercy és D.Va kieshet a metából a változtatások miatt?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!