Ki állíthatja meg a FaZe-t?

Ki állíthatja meg a FaZe-t?

A New York-i győzelemmel minden tekintetben összeállt a világverő All-Star. De mit tartogat számukra a jövő?

A FaZe meglepően sima győzelme az ESL ONE New York-on minden elemzőt elkápráztatott. A játékosok egyéni teljesítményei, a csapatmunka, és úgy összességében minden stimmelt náluk, már-már tökéletes Counter-Strike-nak is lehetne nevezni, amit műveltek. Három verseny kellett hozzá, hogy az új felállás –melyben az allu-kioshima párost olofmeister és GuardiaN váltotta– összeérjen. Ha folytatni tudják ezt a formát, akkor 2017-ben aligha találnak kihívóra. Tehát jogosan merül fel a kérdés, meg lehet-e állítani őket? Erre kereste a választ Tomi "lurppis" Kovanen, ex-profi játékos és elemző is.

Ennyi volt, pakolnak haza GuardiaN-ék!

Az első LAN eventjére érkező megújult csapatnak újabb meglepetésként már a csoportkörben búcsúzni kellett!

A két legnagyobb kihívót a PGL Major előtti elit, vagyis az SK és az Astralis jelenti. Ugyan a nyári szünetet követően nagyon visszaesett a brazil gárda, de előtte sorra nyerték a nagy versenyeket, így ezzel ismételten a világ legjobb csapatává váltak. Most a teljesítményük nagyon visszaesett, három verseny alatt egyetlen döntőt sem játszottak az elmúlt egy hónapban. A dánok pedig elértek a jelenlegi felállás mélypontjára, ugyanis a gla1ve éra alatt New York-ban történt meg először, hogy csoportkörben estek ki. Mindkét csapat az egyéni teljesítmények visszaesése miatt tart ott, ahol: dev1ce, kjaerbye, coldzera és fer is gyengébben muzsikál annál, amit a csúcson mutattak. Ha a következő időszakban sikerül gyakorlással visszajutni ugyanarra a skill szintre, mint ahol tartottak, akkor megállíthatják a FaZe-t, ám jelenleg másokhoz képest igen valószínűtlen ez a forgatókönyv.

Tényleg vége az SK érának? - ESG Mykonos

Nagyban zajlanak az események a görög ESG Tour versenyen, és történnek óriási meglepetések is!

Ha már más forgatókönyvek után kell nézzünk, mindenképp érdemes a feltörekvőket, vagyis a G2-t, a North-ot és a Liquidet keresni. A nyári szünet után a legstabilabb csapatok egyértelműen ők lettek: a franciák nyertek Malmöben, a North Montreálban, és a Liquid két döntőt játszott zsinórban, amihez Bo3-ban kétszer is megverték az SK-t, és egyszer az Astralist. Jelenleg mindhárman pozitív fejlődést mutatnak, szépen jönnek felfelé és minden egyes találkozón meg van bennük a potenciál, hogy megállítsák a FaZe-t. A Liquid ugyan csúnyán elbukott ellenük New York-ban, de ha képesek fenntartani azt az előremutató játékot, amit most csinálnak, később simán lehet keresnivalójuk. A North és a G2 pedig még nem találkozott az új FaZe-zel LAN-on, Bo3 szériában, de előbb-utóbb megtörténik majd, és tőlük érdemes tartania Karriganéknek.

Miért tündököl így a Liquid?

Egy kicsit utána néztünk, hogy mitől indult meg mostanában ennyire a Liquid szekere.

Ha kicsit továbbmegyünk és egyelőre sikertelen, de ígéretes ötösöket vizsgálunk, akkor ismét előkerül pár név, akikre vigyáznia kell a FaZe-nek, de itt már sok mindennek kell együtt állnia ahhoz, hogy valóban fenyegetést jelentsenek. Az első a Gambit; akiket Zeus távozása után mindenki leírt, de aztán kiderült, hogy keményebbek, mint hittük. Malmöben nagyon jó kört futottak fitch-csel, csak a North tudta megállítani őket az elődöntőben. Ha már szóba került Zeus, akkor beszélnünk kell a Na'Vi-ról is. Egyelőre eléggé képlékeny, hogy mire lehet képes a csapat a jövőben, de nyilvánvaló veszélyt jelentenek minden alkalommal. S1mple tehetsége vagy a régi-új irányító trükkjei bármelyik pillanatban elérhetik azt a pontot, amikor egy, a FaZe-hez hasonló futást csinálnak valamelyik premier versenyen. A potenciál legalábbis meg van ehhez. A VP és a Cloud9 is simán lehet befutó hosszabb távon, előbbi az irányítóváltás, utóbbi az összeérés után. Viszont ez a négyes aligha lehet komolyabb veszély, mint egy G2 vagy North rövidtávon, ami a FaZe-nek kedvez. De mindig kellemetlen, ha valaki a nyakadban liheg, ezek a csapatok pedig már ott vannak, vagy legalábbis közelítenek.

A Liquid alig tudott labdába rúgni a FaZe elleni döntőben! -ESL One NY

Az új felállással megszerezte az első LAN győzelmét a FaZe csapata, miután a Liquidet győzték le a döntőben.

Na, de ki jelentheti a legnagyobb veszélyt a FaZe-re? Saját maguk! Ezt, –hogy világos legyen–, lehet, hogy érdemes bővebben is kifejteni: az elkényelmesedés, a lustaság és a megújulás hiánya, a kiszámíthatóság, stb., -tehát azok az alapvető negatív események, amik előbb vagy utóbb, de minden top csapatot megfertőznek. Ez okozta a régi elit, az SK és az Astralis bukását, vagy még régebben a fnatic, a NiP, a franciák, vagy minden valaha élt top csapat visszaesését. A probléma eredete egyszerű, ám annál nehezebben megoldható: Ha te vagy a legjobb, akkor nehezebben jönnek ki a hibák; Ha nem tudod felderíteni a gondokat, nem tudod őket megoldani; Ha nem tudod kiírtani ezeket a csapat játékából, akkor a többiek kihasználják őket, és letaszítanak a trónról. Egy dolog van, amely megmentheti őket attól, hogy a saját kardjukba dőljenek; ez pedig a végtelen skill, ami a csapatban most van. A világon nincs még egy ilyen, ahol ennyi kiemelkedő játékos van, akik képesek lennének –a legjobbak ellen is– akár egyedül eldönteni meccseket.  

"Minden versenyt meg akarunk nyerni!" -NiKo interjú

Élete 2. MVP medálját szerezte meg NiKo; az Év játékosa lehet, ha így folytatja.

Mit várhatunk tőlük 2017-ben? Nos, a jelen állást tekintve ők a legnagyobb esélyesei az ELEAGUE Premiernek, és az utána következő EPICENTER-nek is, amennyiben odakvalifikálják magukat. A későbbi versenyek már képlékenyebbek, ugyanis az IEM Oakland, a Blast Pro Series, vagy az ESL Pro League döntők legalább két hónap múlva lesznek. Addigra pedig sok víz lefolyik majd a Dunán, akármelyik említett csapat felülkerekedhet rajtuk, ellehetetleníthetve a FaZe éra bekövetkezését. Ha szabadabban kellene nyilatkozni arról, hogy mit várjunk tőlük, akkor; a legalább még két kupa idén, reális elvárás lehet. Ezen felül pedig minden egyéb grátisz, csak el ne fogyjanak a Majorre jövő év elején.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!