Bodzy:

Bodzy: "A magyar WoT életben ilyenre még nem volt példa"

A Morphelo Emlékverseny idén egy 5on5 bajnoksággal is bővül, amivel kapcsolatban megkérdeztük Bodzy-t, az esemény egyik főszervezőjét.

A Morphelo Emlékverseny idén második alkalommal kerül megrendezésre, ráadásul az esemény egy 5on5 versennyel is bővült, amivel kapcsolatban Bodzy-t, az esemény egyik főszervezőjét kérdeztük meg.

Az eddigi legnagyobb magyar WoT bajnokság

Akár fél millió forintot is nyerhettek a Morphelo Emlékverseny 5on5 bajnokságán!

Mesélnél nekünk kicsit a bajnokság gyökereiről, hátteréről azok kedvéért, akik esetleg még nem hallottak róla?

Bodzy: Morphelo, a wotinfo közösségének egyik kiemelkedő alakja volt, aki mind emberi értékével, mind játék tudásával, meghatározó szereplője volt az oldalnak. Tavaly júniusban egy céges rendezvényről tartottak hazafele, az autójuk, amit nem Ő vezetett belerohant egy kamion hátuljába. Roni olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 10 nap küzdelem után eltávozott közülünk. A wotinfo stábja, majd a közösség is, úgy gondolta, hogy szeretné emlékét megőrizni, ezért jött létre az emlékverseny, teljesen közösségi felajánlásokból, amihez Ph3lan révén még a Wargaming is hozzájárult.

Tavaly még nem volt e-sport bajnokság, most viszont az eddigi legnagyobb volumenű versenyt hoztátok össze magyar szinten. Miért nyitottatok az e-sport vonal felé?

BodzyMaga az emlékverseny inkább a magyar WOT társadalomnak szól, viszont lehetőségünk adódott a rendezvényt kibővíteni, ezért gondoltunk arra, hogy egy kicsit nyissunk az e-sport felé, ezzel is emelni tudjuk a megemlékezés rangját.

Van annak valamilyen különleges oka, amiért a verseny formátuma 5/40 (5 játékos, tier 8 tankok) a WGL 7/70 formátuma helyett?

BodzyNagyon egyszerű a magyarázata, a helyszín, amit mindenképpen biztosítani tudunk az élő döntőnek, ott 10 gamer gép van és így az 5 v 5 maradt a reális alternatíva.

Miért maradt bent Steppes a versenypályák között? Sand Rivert nem találtatok elég jónak?

BodzyTalán a Steppes több lehetőséget nyújt, bár a WG idén kivette a WGL-ből, de szerintem a játékosok többsége még mindig az egyik legjobban játszható pályának tartja, sok taktikai megoldás lehetséges rajta.

Hogy látjátok a magyar e-sport helyzetét? Érdekli a kompetitív vonal a játékosokat?

BodzyMagyarországon talán most kezd el jobban beindulni, és éppen ezért jó a Morphelo Bajnokság, mert a magyar WoT életben ilyenre még nem volt példa. Hogy érdekli-e? Szerintem igen és ez egy kiváló lehetőség ennek komolyabban való beindítására.

Mennyivel könnyebb vagy épp nehezebb szerinted e-sport versenyt szervezni a WoT köré a többi játékhoz képest?

BodzyHát ez egy nagyon jó kérdés, mert ez az első ilyen jellegű esemény, majd kiderül a verseny után, de remélem, minél többen látnak benne lehetőséget.

Mennyire tartjátok fontosnak, hogy a legjobb játékosokat jobban megismerje a nagyközönség? Látszólag a magyar videósokat nagyon sokan felismerik, ellenben a legjobb játékosokról nagyon keveset tudni. Mit gondolsz erről?

BodzySzemély szerint én nagyon fontosnak tartom, mert sok tévhit kering Róluk. A videósokat persze ismerik, mert Ők vannak szem előtt, de fontosnak tartom, hogy a jobb játékosokat is megismerjék, mert sokat lehet tanulni játékukból. Azonban ehhez kellenek Ők is, hogy vállalják fel a játékukat és ne maradjanak a háttérben.

Az esemény zárónapján a bajnokság mellett úgy tudom más programok is helyet kapnak. Tudnál erről bővebben mesélni?

BodzyTermészetesen itt szeretnénk megtartani mind a Bajnokság, mind az Emlékverseny eredmény hirdetését, és a tárgynyeremények átadását is, sőt talán lesz egy kis meglepetés a helyszínre ellátogató nézők részére.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.