Lorewalking: Satya Vaswani, a perfekcionista fény-építész

Lorewalking: Satya Vaswani, a perfekcionista fény-építész

Symmetra a nagyobb jó érdekében szörnyűségek felett is hajlandó szemet hunyni.

Nemrég elindított Lorewalking cikksorozatunkban igyekszünk az Overwatch hőseit minél jobban bemutatni számotokra, végigmenve a megalkotásuk folyamatán a történetben betöltött szerepükig. Legutóbb Torbjörn Lindholm-mal, vagyis a világ legjobb fegyverkovácsával foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Lorewalking: Torbjörn Lindholm a valaha élt legjobb fegyverkovács

Sensevida | 17/09/30 19:40 Lorewalking cikksorozatunkban igyekszünk nektek jobban bemutatni az Overwatch hőseit, végigmenve élettörténetükön és a megalkotásuk folyamatán. Legutóbb az univerzum legerősebb nőjével, Zarya-val foglalkoztunk, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni. Sensevida | 17/09/28 19:50 Múlt héten indított Lorewalking cikksorozatunkban bemutatjuk az Overwatch hőseinek keletkezését és a lore-ban betöltött szerepüket.

Ma egy olyan karaktert fogunk prezentálni nektek, aki ugyan a közösség szeretetét eddig nem tudta elnyerni, azonban a Blizzard számára mégis az egyik legfontosabb hős az Overwatch univerzumában. Az alkotók ugye különös figyelmet szenteltek a játék karaktereinek a sokszínűségére, ott van például az LBGT Tracer, a lassan feminista jelképpé váló D.Va, vagy az alacsony növésű Torbjörn.

A stúdió nem állt meg itt, és szeretett volna egy olyan hőst is létrehozni, aki valamilyen szellemi rendellenességgel él. A projekt eredménye Symmetra lett, aki a történet szerint autizmussal rendelkezik, habár ez az információ sokáig rejtve maradt a közösség szeme elől. Ha valaki nem lenne tisztában a betegséggel, az autizmus spektrum zavar egy kisgyermekkorban kialakuló állapot, ami leginkább a társas kapcsolatokra, a kommunikációs készségekre, viselkedési mintákra, illetve érdeklődési körökre van hatással. Az ezzel az állapottal élő emberek viszont néha olyan képességekkel rendelkeznek, amik túl tesznek egészséges társaikon, mivel másképpen szemlélik a világot.

Az "A Better Word" képregényben azonban finom utalást tettek az alkotók erre, és egy rajongó rá is kérdezett levélben Jeff Kaplan-nál a dologra. Természetesen Jeff iszonyat jó fej volt, és válaszában megerősítette a tényt, miszerint Symmetra ezzel az idegi-fejlődési rendellenességgel született, továbbá azt is hozzátette, hogy rendkívül imádják a karaktert, amiért reprezentálja az autizmussal élőket, illetve bemutatja, mennyire csodálatosak is tudnak lenni a képességeik. De ugorjunk is tovább a karakter élettörténetére. 
ow blizzard jeffkaplan symmetra
Satya Vaswani 2048-ban született a dél indiai Hyderabad városában. Az Omnic Krízis lezárása után a régió szinte megsemmisült; milliók voltak kénytelenek embertelen körülmények között élni. A kis Satya hatalmas szegénységben, utcagyerekként nőtt fel ebben az elpusztított világban, és családjának minden nap meg kellett küzdenie a túlélésért. Szerencsére az ország egyik vezető nagyvállalata, a Vishkar Corporation szerette volna visszaállítani az elpusztított városokat, és projektjükhöz különleges képességgel rendelkező fiatal egyéneket kerestek, akik alkalmasak az új technológiájuk; a "kemény fény" használatára. 

A tesztek során Satya-t is alkalmasnak találták, így a vállalat elragadta családjától, a nagyobb jó érdekében. Ez a gondolat később teljesen beleivódott a fiatal lány személyiségébe, és a Vishkar építészeti akadémia magányos évei alatt csak e szerint az alapelv szerint létezett. A kemény tanulás idővel meghozta a gyümölcsét, Satya ugyanis évfolyamelső lett, és képességei felkeltették a vállalat irányítóinak figyelmét is. Társaival ellentétben nem csak egyszerű tárgyak létrehozására tudta felhasználni a "kemény fényt", hanem bonyolult eszközöket is tudott teremteni elméje segítségével. 

A diploma után Satya kiváló építész lett Utopia-ban, azonban a Vishkar több lehetőséget látott képességeiben, és a Symmetra kódnevet adták neki. Azóta a hősnő a vállalat érdekeit képviseli az egész világon, viszont a nagyobb jó érdekében nem riad vissza a keményebb módszerek használatától sem. 

A történet szerint legközelebb a már említett "A Better Word" képregényben találkozhatunk Symmetra-val Rio De Janeiro-ban, ahol a vállalat egy hatalmas üzletet készül éppen megkötni a város "kemény fény" technológiával történő felújításáról. Természetesen egy versenytárs is feltűnik a színen a Calado Corporation személyében, és a polgármester az ő ajánlatuk felé húz. Symmetra felső utasításra betör a céghez információkat keresve az üzlet szabotálásához.

A Calado viszont tisztának bizonyul; Satya nem talál semmi terhelőt. Ennek hatására a Vishkar felrobbantja a rivális cég székházát, ami a környező szegénynegyedre zuhan, rengeteg áldozatot követelve. A körülmények ellenére az akció sikeres volt, mivel a megbízást Symmetra és cége nyerte el, ő pedig csak nyugtatja magát azzal, hogy minden borzalmat a nagyobb jó és egy szebb jövő érdekében követtel el. 
ow blizzard symmetra
Ennyi lett volna tehát Symmetra története. Reméljük írásunk elnyerte tetszéseteket és bízunk benne, hogy miután jobban megismertétek a karaktert, változik róla a véleményetek. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!