Anti Aggro Warrior -avagy: érték és kontrol

Anti Aggro Warrior -avagy: érték és kontrol

A Misfits nemrég a Trinity Series-ben a Tempo Storm ellen játszott és a meccs az aggro vs. control párbaj iskolapéldája volt. De lássuk, milyen paklival is ment az európai csapat.

Egy aggro vs. control párbajban mindig az a kérdés aggro oldalról, hogy tud-e olyan gyorsan felfejlődni a pakli, hogy legyorsulja a jóval lassabb, de értékben erősebb control ellenfelet. Nemrég a Trinity Series keretein belül egymásnak feszült a Misfits illetve a Tempo Storm csapata, ahol Reynad együttese egy most igencsak népszerű és erős paklit, az Aggro Zoolockot hozta, amiben ott van Keleseth is. A pakliban ott van minden mechanika, ami egy jó Zoo-hoz kell, de a herceg egy kicsit magasabb szintre emeli. A legtöbbször azt lehet hallani, hogy ha Keleseth a második körben lekerül, akkor szinte borítékolható a győzelem. Ezzel szemben Stancifka nemhogy megijedt volna, hanem teljesen biztos volt abban, hogy meg tudják szerezni a győzelmet, hiszen a saját Warrior paklijukat csak arra építették, hogy gyakorlatilag a földbe döngölje az ilyen deckeket. De mielőtt belemennénk a részletekbe; mutatom az összeállítást és persze a kódot is.

Deck kód: AAECAQcE3gXPxwKOzgKf0wINS5ADogSRBv8Hsgj7DIKtApvCAsbDAt/EAszNAvHTAgA=

A deck gyakorlatilag azt tudja, hogy a játék elején megpróbál kiépíteni egy adag lapelőnyt. Erre tökéletes megoldást jelent az Acolyte of Pain + számtalan Whirlwind effekt, a Battle Rage, a Slam és persze a Shield Block. Miután pedig megvannak az erőforrások, akkor elkezdi szisztematikusan elpusztítani az ellenfél lényeit. A Whirlwind effekt + Sleep with the Fishes a legtöbb aggro deck lényeit egyből lekapja, még akkor is, ha rájuk csattant a Keleseth buff. De ha minden kötél szakad, akkor a jó öreg Brawl rendesen meg tudja ritkítani az ellenfél sorait. Ezek után lássunk pár kulcs kártyát, kicsit részletesebben.

Battle Rage

A lap egyszerű, de azért van pár dolog, amit érdemes megjegyezni vele kapcsolatban. A párbajok elején hagyjátok, hogy az ellenfél beüssön arcba, mielőtt nekikezdenétek végtelen mennyiségű armort felpakolni. Mivel a kártya a hősünk sebesülései után is húz lapot, ez egy fontos pont. Ezen kívül annyit érdemes megjegyezni, hogy ha már két kártya bekerül a kezünkben a kijátszás után, akkor megéri eltolni. Ne tartogassátok túl sokáig.

Dirty Rat

Ez a lap egyébként flexibilis, akármikor kicserélhető két Doomsayer-re, de ha a ladder tele van olyan kombó paklikkal, mint az Exodia Mage vagy a Highlander Priest, akkor érdemes benntartani. Két felhasználási módja is akad, az első, hogy egy Brawl előtt ki lehet pakolni és így abból extra értéket lehet kinyerni, a második pedig, hogy az ellenfél lehet óvatos és körbejátssza az MC Tech-et, de ez a lap beteljesítheti annak a feltételét. 

Bring it On! 

Ez a kártya leginkább a Dead Man's Hand Warriorban van ott, de mivel a pakli nevében ott van, hogy anti-aggro ezért itt is bőven megfér. Csak vegyétek figyelembe, hogy az aggro ellenfelek a legtöbb esetben arra fognak törekedni, hogy minél hamarabb kiürítsék a kezüket és ezzel elborítsák a pástot. Ez pedig azt jelenti, hogy csak meg kell várni, amíg nincs náluk semmi; és akkor már mehet is.

Elise the Trailblazer

Mivel a stratégiában benne van az, hogy villámgyorsan húzzuk felfelé a kártyákat, ezért a kisasszony által adott Un'Goro pakli minden bizonnyal gyorsan visszakerül a kézbe. Ha véletlenül kifogyna a nafta valamiért, akkor ez olyan értékeket rejt, ami simán megfordíthatja a meccset.

Dead Man's Hand

Nos; ez egy érdekes választás, hiszen eddig csak a Mill Warriorban volt ott igazán, viszont abban az esetben gyakorlatilag ez a győzelmi feltétel. Itt viszont tech kártyaként viselkedik és olyan értéket lehet kinyerni belőle, ami nem kicsit durva. Mivel csak egy van belőle, így nem végtelen hurkot akarunk vele létrehozni, ami azt jelenti, hogy nagyon meg kell gondolni, mikor kerül kijátszásra. Itt az érték a fontos, szóval az Un'Goro pakk erős, a Brawl főleg aggro környezetben lehet jó, ha pedig szorul a hurok, akkor a Bring it On! adhat még esélyt a túlélésre. De ettől függetlenül mindig érdemes a helyzethez igazítani.

Összegezve a dolgokat; ez a pakli nem mondható igazán olcsónak, viszont versenykörnyezetben, vagy, ha túl sok az aggro a ladderen, akkor ez a pakli egy jó megoldás lehet. Az alábbi videóban Stancifka még részletesebben magyarázza el, hogy miként is kell irányítani a párbajt és arra is kitér, hogy ha Keleseth az első körökben kerül kijátszásra, akkor sincs félnivalója az embernek, csak okosan kell használni az erőforrásokat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!