Yellowstar munka nélkül, a PSG pedig kiszáll a LoL-ból

Yellowstar munka nélkül, a PSG pedig kiszáll a LoL-ból

Hatalmas reményekkel indult neki a LoL világának a párizsi PSG, még Yellowstart is leszerződtették az e-sport részleg vezetőjeként, de a dolgok nem úgy alakultak, ahogy tervezték.

Hatalmas anyagi háttérrel rendelkezik a Paris Saint-Germain, de láthatóan ez sem volt elég a sikerhez, sőt. Többszöri próbálkozás után sem jött össze a terv, hogy bejussanak az LCS-be. Hiába volt ott Yellowstar, aki egy taktikai géniuszként vonult vissza, nem volt elegendő az ő jelenléte sem.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy magával a LoL csapattal nem Yellowstar foglalkozott személyesen, hiszen az egész e-sport részleget kapta meg a PSG-nél, így minden bizonnyal sokkal kiterjedtebb feladatkörei is voltak. A klub viszont az elmúlt időszak fényében úgy döntött, hogy szakítanak a LoL világával és Yellowstarral is egy időben, hiszen nem jöttek be a számításaik.

A 2018-as évre készülve, kiszállunk a League of Legends e-sport szcénájából, mivel a Riot Games-el folytatott számos egyeztetés után sem érezzük biztosnak az európai versenyszféra jövőjét. A Challenger Series-ben szerzett tapasztalataink alapján elgondolkodtunk a mezőny gazdasági egyensúlyán. A bevételi megosztási rendszer, amit a Riot Games kínál nagyon messze áll az optimálistól, főleg ha figyelembe vesszük egy ilyen szintű csapat fenntartását, mivel nagyon megugrottak a játékos fizetések, ami egyáltalán nincs szinkronban a nézőszámok változásaival az utóbbi hónapokban. 

Nagy kár érte egyébként, hiszen eleinte nagyon nagy jövőt jósoltak nekik és az ő nevükhöz fűződik az egyik leghangulatosabb csapatbejelentő videó is.

Nem a PSG az egyetlen olyan csapat, akik aggódnak az európai liga jövőjéért. Míg rájuk lehet azt mondani, hogy csak a pálya szélén ülnek, így savanyú szájízük van, addig ugyanez nem mondható el például az H2k-ről, akik viszont az LCS-ben játszanak évek óta. Ebben a témában már két nyílt levelet is írtak, ahol aggályaikat fogalmazták meg a jövőjük-, és a liga jövője iránt.

Mivel a League világát elhagyja a klub, Yellowstar tapasztalatai pedig elsősorban ezen a téren lettek volna hasznosak, így rá sincsen már szükség, éppen ezért elengedték őt is. A bejelentés szerint az egykori profi játékos más lehetőségek után szeretett volna nézni. Yellowstar egyébként tavaly csatlakozott a fociklubhoz, és ő ütötte nyélbe a PSG Challenger Series-ben való szereplését is. Összesen két szakaszban versenyezett a csapat különféle felállásokkal, de egyik alkalommal sem jutottak el az LCS kvalifikációig, így esélyük sem volt bejutni.

Visszatekintve erre az időre, voltak jobb és rosszabb korszakok. Egy nagyon jó kezdéssel indítottunk: leszerződtettünk egy erős FIFA 17 játékost Lucas "Daxe" Cuillerier személyében, aki világbajnoki címet is nyert, viszont a League of Legends-ben kudarcot vallottunk, ellenben mostanság lett egy jó Rocket League csapatunk. -Yellowstar

Azt is hozzátette a klub, hogy attól azért nem kell félni, hogy teljesen visszavonulnának az e-sportból, mindössze a LoL-os részleget engedik el, viszont a FIFA és a Rocket League részlet továbbra is zavartalanul fog működni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!