Több csapattal is kiszúrt az ELEAGUE

Több csapattal is kiszúrt az ELEAGUE

Igaz, maga a Major csak januárban lesz, viszont a Minor versenyek időpontjai több csapatnak sem megfelelőek.

Tegnap röppent fel a hír, hogy januárban rendezik a következő Major versenyt. Oké, hogy csak januárban lesz a fő verseny, viszont ezt megelőzi jó pár Minor elődöntő, aminek a segítségével lehet bejutni a Major zárt kvalifkációjára, viszont a Minor időpontok több sebből véreznek.

Bejelentették a következő Majort!

Bostonba megy a következő CS:GO Major, de csak jövőre.

Kezdjük azzal, hogy az ELEAGUE olyan időpontokat választott a Minor versenyekre, ami pár csapatnak nem megfelelő. Gondoljunk csak bele, meghívást kapunk egy versenyre, ahol esélyünk is van nyerni, aztán onnan vissza kell lépnünk, ugyanis azon a napon lesz egy ennél sokkal fontosabb kvalifikáció. Igen, pontosan ez történt, ugyanis az idei ESWC november 2. és 3. között lesz majd, pontosan akkor, amikor az európai Minor. Ez ugyan csak két csapatot érint, az EnVyUs-t és az LDLC-t. dignitas pedig nem kapott meghívót a Minorra, mikor tavaly csak egy meccs választotta őket el a Major szereplésről. Most akkor, hogyan is van ez, kedves ELEAGUE? Viszont olyan csapatok, akik tavaly a Minorra be sem jutottak, kaptak meghívást. Ilyen az NiP, a Space Soldiers és a Heroic.

A következő probléma a CIS Minor. Ennek a nyílt kvalifikációja 3 nap múlva indul, ami még a kisebb baj. A nagyobb gond viszont azzal van, hogy a Minort Európában, pontosabban Bukarestben tartják, úgyhogy a játékosoknak szinte alig lesz idejük elintézni a vízumukat. Azt eddig is tudtuk, hogy ezzel szoktak lenni gondok, most is egy-másfél hetük marad a csapatoknak a papírmunkára.

Magiskb0y is kicsit kiakadt Twitteren, tegyük hozzá, hogy teljesen jogosan. Bejegyzésében az áll, hogy a DOTA2 csapatok már egy évre előre tudják, hogy mikor milyen verseny lesz, ők pedig 3 nappal a kvalifikáció előtt szereznek tudomást róla. 

Az ázsiai Minorra viszont nincsen nyílt kvalifikáció, tehát új csapatoknak esélyük sincsen megmutatni tudásukat, ugyanis csakis meghívással lehet bekerülni.

Van bőven gond az ELEAGUE háza táján, ugyanis valami megoldást kell találniuk erre, vagy elég sok fejfájást fog nekik okozni ez a szervezetlenség. Lesz ebből még vita, ettől nem kell félnünk, kíváncsiak vagyunk, hogy összefognak-e valamilyen módon a csapatok, hiszen ez tényleg nem így működik.

Ti mit gondoltok erről a szervezetlenségről?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!