17 pálya a semmiért: az EPICENTER kvali legvégén hasalt el a NiP

17 pálya a semmiért: az EPICENTER kvali legvégén hasalt el a NiP

Három héten át küzdöttek a lejutásért, teljesen hiába. Az EPICENTER kvalifikáció szervezése eddig messze áll a jótól.

Október 23-29-ig tart majd az EPICENTER Szentpétervár, azonban a kvalifikációk már hetek óta tartanak. A hat meghívott csapat mellé még ketten csatlakozhatnak a kvalifikációkról, melynek menete igen érdekesen lett kitalálva, hiszen 4 régióból egy-egy csapat jut be a Wild Card selejtezőre, ahonnan ketten kerülnek be a versenyre.

Szentpéterváron lesz a következő EPICENTER!

A tegnapi kedvcsináló után megérkeztek az első részletek is a versenyről!

Az európai régió döntőjét tegnap játszotta a FaZe és a NiP egy Bo3 küzdelemben. Itt előbbi tudott felülkerekedni, igen meggyőző, 2-0-ás eredménnyel. Tehát Karriganék jutottak be a Wild Card selejtezőre elsőként, majd a szervezésnek hála, azonnal mehettek ESL Pro League meccset játszani a Heroic ellen, kb. 10 perc szünettel a két találkozó között. De a NiP is így járt, csak ők az ECS-szel fürödtek be, és 50 perc szünetet kaptak. Bár nekik a szervezés még úgy sem jött be, mint a FaZe-nek, mivel az EPICENTER kvali csak fejfájást okozott nekik.

Ugyanis a nindzsák szépen elindultak a legelejéről –mivel meghívást nem kaptak, jobbat vagy többet nem tehettek–, és három hét alatt lejátszottak 17 pályát, hogy végül ne jussanak be. Ez még nem is lenne akkora probléma, azonban a szervezés komoly gondot jelentett nekik, mert olyan ütemezések vannak a teljes kvali menetében, hogy a játékosok kiégése borítékolható volt. Több csapat is 10 perces vagy maximum egy órás szünetet kapott két Bo3 között. A NiP, miután megverte a HR-t, 15 percet kapott, hogy felkészüljön a FaZe elleni találkozóra, majd az EPICENTER után rögtön egy másik ligában kellett folytatniuk. Ez 2017-ben nevetséges, nem csak szerintünk, de a NiP CEO-ja szerint is:

A kiakadás egyébként teljesen jogos, hiszen hatalmas a fejetlenség a szervezők között. Ráadásul erre még egy lapáttal rátett a Valve és az ELEAGUE, miután csütörtök este bejelentették a következő Majort úgy, hogy egy hónapon belül már Minorokat tartanak. A Major nyilván egy kiemelt esemény, amire minden csapat felkapja a fejét, ezzel pedig olyan folyamatok indultak be, hogy a játékosok nekiláttak szelektálni a bajnokságok között, több visszamondás is történt már. Azonban a sűrű naptár, az átláthatatlan ütemtervek ártanak a profi szcénának. Remélhetőleg a jövőben erre megoldást keresnek majd a felek, mert a játékosok kiégéséhez egyenes utat jelent az, ami most folyik a versenyekkel és a mennyiségükkel.

Az egymásra időzítés is egy borzalmas dolog, ráadásul egy ilyen kvalifikáció esetében ez még rosszabb, hiszen nem tudsz előre számolni azzal, hogy meddig jutsz, ergo azt sem tudod, hogy mikor játszol, csak közvetlen előtte. Ez pedig a szcéna egészségére igen káros, mind a szervezők, mind a csapatok veszíthetnek ezzel a tendenciával. Most már csak az a kérdés, hogy ezt mikor látja be mindkét oldal.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!