F1 Esports Series: két magyar játékos is ott van a londoni elődöntőn!

F1 Esports Series: két magyar játékos is ott van a londoni elődöntőn!

10 db szimulátoron, profi körülmények között eshet egymásnak a világ 40 legjobb virtuális pilótája.

Az F1 Esports Series idén a legújabb forma 1-es játék megjelenésével (meglepő módon: F12017) indult útjára, hogy a legjobb játékosok a virtuális pályákon összemérhessék tudásukat és eldönthessék, ki lesz a világbajnok. Szeptemberben 3 platformon lehetett jelentkezni az előselejtezőkre, melyeken különböző feladatokat kellett végrehajtani. A gép elleni versenyzés, vagy a leggyorsabb kör produkálása mellett az AOR külön ligáján, pontozási rendszerben is tovább lehetett jutni. Végül 40 ember kvalifikálta magát a londoni az elődöntőre, melyen Blazsán "TRL_Fuvaros" Patrik Playstation 4-ről, míg Bereznay "SDL_FormulaDani" Dániel PC-ről szintén részt vesz.

Az angol fővárosban egy fantasztikusan megépített helyszín, a Gfinity Aréna ad otthont az eseménynek.

A színpadon 10 db szimulátor áll a versenyzők rendelkezésére, de emellett az egész rendvezvény nagyon profi színvonalat képvisel. Már az első évben rendkívül magasra teszi a mércét ezzel a sorozattal az F1 virtuális e-sport sorozata.
A lebonyolítást illetően 2 versenypálya lett kiválasztva, a Brazil Interlagos és a Brit Silverstone. Előbbin 18, utóbbin 13 kört kell majd megtenniük a pilótáknak, azonban mindkét futam előtt időmérőkön kell biztosítaniuk a rajtrácson elfoglalt pozíciójukat. A leggyorsabb idő alapján a következőképpen lesznek rangsorolva a 4 versenyre a játékosok:

Az elődöntő összes résztvevője az alábbi galériában olvasható:

A mezőny 4 futamban küzd meg egymással, és a szerzett pontok összeadása után alakul ki az a 20 fő, aki Abu Dhabiba részt vehet a finálén. A pontozás a valódi F1 rendszere alapján működik, az első 25, a második 18, a harmadik 15 pontot kap, és így tovább. Minden futamból az első 5 helyezett szerez magának jegyet a nagydöntőre.

18 órától élőben követhetjük az eseményeket és szurkolhatunk a 2 magyar versenyzőnek:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Galéria

Kövess Minket!