Kiderült két NA LCS jelentkező sorsa, lesznek itt még meglepetések

A jövő évi NA LCS helyekre pályázni kell és ezt megtette nagyjából 100 csapat. Az idő azonban telik és szép lassan kiderülnek a résztvevők, illetve azok is, akiknek nem jött össze.

Az NA LCS teljesen megváltozik jövőre és a foci, baseball illetve kosárlabda ligákban megszokott franchise rendszert veszi fel, vagyis fix helyek lesznek, nincs kiesés minden szezon végén. A helyekért viszont fizetni és pályázni is kell, a Riotot ismerve pedig a pályázási rendszer egyáltalán nem egyszerű. Nagyon komoly elvárásokat támasztanak a csapatok felé, arról nem is beszélve, hogy elég szép summát kell letenni az asztalra.

Visszatér a Bo1 az NA LCS-be, de jó lesz ez nekünk?

Mintha egy lépést máris tett volna visszafele az NA LCS a nézői élmény fokozása érdekében. De vajon ez a csapatoknak is jót tesz majd hosszú távon? Hodi,Aioween | 17/10/01 08:48 Viszlát, dupla stream, viszlát "unalmas, alsóházi Bo3-ak" -gondolhatták a szurkolók (és a Riot is), amikor bejelentették, hogy visszatér a jó öreg "random" Bo1 az NA LCS-be.

Két csapat sorsa már a napokban kiderült, ezek közül az egyikről valószínűleg nem hallottatok, már csak azért sem, mert eddig nem volt LoL csapatuk. Joe Jacob többségi tulajdons a Golden State Warriorsnál. Fiáva, Kirk Lacobbal együtt csatlakoznak jövőre az NA LCS-hez, mint csapattulajdonosok, ugyanis megnyerték az egyik helynek a jogát. Mivel korábban nem volt csapatuk az NA LCS-ben, ezért a 10 millió helyett Joe-nak 13 milliót kellett kivennie a zsebéből. Érdekes módon nem ők az egyetlen Golden State részvényesek, akik pályáztak egy helyre, ugyanis Peter Guber, aki a Mandalay Entertainmentnek a CEO-ja tavaly bevásárolta magát a Team Liquidbe.

Elsőre kissé felelőtlen döntésnek tűnhet egy olyan embertől, akinek előtte nem volt köze a LoL-hoz hivatalosan, de azért a házi feladatot elvégezték. Komoly konzultációkat folytattak a Catalyst Sports and Media céggel, aki szintén tanácsaival támogatta a Philadelphie 76ers-t, amikor megvették a Team Dignitast, illetve a Madison Square Garden Company mögött is ott álltak, amikor a Counter Logic Gaminggel folytak a tárgyalások és a Hersh Family Investmentet is segítették a 25 milliós befektetésük kapcsán, amit végül a TEam EnVyUs kapott.

Ha már szóba került a Dignitas, ők a másik csapat, akikről hivatalos információ látott napvilágot. Sajnálatos módon az ő pályázatukat nem fogadta el a Riot Games, hiába volt egy többnyire jó szezonjuk, láthatóan nem volt elég önmagában. A második körig eljutott pályázókat kedd óta kezdte el szép lassan, sorjában értesíteni a Riot Games, hogy mégis hogy áll a jelentkezésük. Egyelőre úgy tudni, hogy a Dignitas az egyetlen olyan idén LCS-ben résztvevő csapat, akinek a jelentkezését megtagadták. A pontos okot viszont egyelőre még nem tudni.

Egy kisebb kompenzációra számíthatnak, mint végkielégítés, hasonlóan  a munkahelyekhez, ahol kapnak ilyet az elbocsájtott munkások. Ezt egyébként minden csapat megkapja, aki részt vett a 2017-es nyári LCS és CS szakaszokban is. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Dignitasnak meg kell szüntetnie minden játékosszerződést, ami esetlegesen átnyúlna 2018-ra, úgy mint LOD, illetve Shrimp, máskülönben nem kapja meg a búcsúdíjat a csapat.

Az új rendszer érkezéséről már júniusban tudni lehetett, ekkor jelentették be hivatalosan a franchise érkezését. A listát legutoljára szeptemberben szűkítették, ekkor derült ki, hogy mely csapatok vannak még versenyben. Anno például szóba került négy európai csapat jelentkezése is (Fnatic, Misfits, Splyce és G2), de mára csak a G2 maradt versenyben. A Team Dignitas távozásával már csak három alapító "tag" maradt az NA LCS-ben, a TSM, a Counter Logic Gaming, illetve a Team Liquid, akik anno még Curse néven indultak. 2013-ban alakult meg jelenlegi formájában az NA LCS és azóta számos csapat jött és ment négy éven át, de ennek a rendszernek vége, jövőre fix csapatok lesznek, akik itt is maradnak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!