Ocelote:

Ocelote: "Az a legszebb a sportokban, hogy mindig van holnap"

Hiába a nagy önbizalom és a rengeteg készülés, ezúttal sem tudott bizonyítani a VB-n a G2. Miután kiestek, ocelote-nak és a játékosoknak is volt pár érdekes üzenete.

A világbajnokság véget ért, legalábbis a G2 számára biztosan. Hiába a nagy hpye, a magabiztosság, a külön videoklip és persze a rengeteg készülés, Európa négyszeres bajnoka idén sem tudott sokat mutatni. Ezzel szemben a másik két képviselő sikeresen továbbjutott, így a Fnaticot és a Misfitset is látni fogjuk a legjobb 8 között.

Természetesen ez hatalmas csalódás mindenki számára, mivel ha a TSM volt Észak-Amerika nagy reménye, akkor Európáé a G2 volt, de egyikük sem tudott teljesíteni. Szerencsére a csapat nem adja fel, továbbra is küzdeni fog, ahogy csak bírnak. Erről Ocelote is tanubizonyságot adott egy tweet videóval, ahol elmondta, hogy persze csalódtak, ugyanakkor nem szégyenkeznek. A Rift Rivals után ismét talpra álltak és megint megnyerték az EU LCS-t, scrimmek is jól mentek, de egy olyan csoportba kerültek, ahol tényleg nagy nevek voltak a Samsung Galaxy (tavalyi) döntős és az RNG személyében. Arra kérte a rajongókat, hogy egyrészt tartsanak ki mellettük és ne csüggedjenek, hiszen mindig van holnap.

Így kell egy csapattulajdonosnak hozzáállnia a dolgokhoz, hiszen ha már a vezető is feladta; az régen rossz. A kijutás ugye nem jött össze, de azért volt pár szép pillanatuk az idei VB-n.

Ami viszont a jövőt illeti –ha már szóba került a holnap–; az már teljesen más kérdés. Ahogy azt a tegnapi cikkünkben is leírtuk, a játékosok eléggé szókimondóak voltak, hiszen ilyen tweeteket láthattunk például Perkz-től, hogy ezt az ötös nem fogjuk újra együtt látni. Trick is olyat írt ki, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó alkalom, hogy EU csapatnál játszik.

És hogy mi lesz ebből. Mint az köztudott, a G2 pályázott az egyik NA LCS helyre, amire még versenyben vannak, és –bár a franchise rendszer körüli szabályok még nem teljesen tiszták az importokat illetően– az szinte biztos, hogy a teljes csapatot nem tudják majd átvinni. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a vége, mindenesetre érdemes lesz figyelni a közösségi médiát náluk, hiszen szép lassan kiderülnek a csapatok.

A G2-ról sok mindent lehet mondani, sokan szeretik őket, sokan nem; és ez mind a stílusuknak köszönhető, hiszen magabiztosak, néha már-már beképzeltek, de ennek a helyességétől függetlenül valamit jól csinálnak, mivel megtörik a közömbösséget, amire kevés csapat képes. Talán az EU LCS-nek is az alapproblémáját ez okozza, hogy nincsenek olyan csapatok még mint a G2, akik érzéseket váltanak ki az emberekből. Persze nekünk magyaroknak ott az UOL, de képzeljük el, hogy ha nem lenne ott Vizicsacsi, vajon akkor is ennyi rajongójuk lenne idehaza?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!