Eddig hozza magát a papírforma a HCT versenyen -BaiZe-nek nem sikerült történelmet írnia

Ahogy várható volt, a világranglistán elöl szereplők legtöbbje továbbment. BaiZe pedig nagyszerű és relatíve szoros meccseket játszott (–főleg Pavel ellen–), de nem jött össze a továbbjutás.

Ha valaki visszanézné a HCT torna eddigi meccseit, akkor a következő linken található videókon megteheti, de ezek után spoiler várható.

PlayHearthstone -Twitch

Twitch is the world's leading video platform and community for gamers. More than 45 million gamers gather every month on Twitch to broadcast, watch and chat about gaming. Twitch's video platform is the backbone of both live and on-demand distribution for the entire video game ecosystem.

Pavel egyszerűen megállíthatatlannak tűnik ismét, hiszen sima 2-0 után az első helyen ment tovább a csoportjából. Mellette Orange és Purple ugyan egy picit megbotlott, de azért ők is tovább tudtak menni. Ma délután a már fentebbi Twitch csatornán tovább folytatódnak az összecsapások, de ebben a cikkben a D csoport egyik játékosa SHRoyalBaiZe kerül a középpontba. Akinek, ugyan meccset nem sikerült nyernie, de azért elég rendesen megszorongatta az ellenfeleit, köztük Pavelt is.

Wang "BaiZe" Xinyu -az első npi HCT játékos

Mielőtt elkezdődött volna a torna, már akkor kerekedett egy érdekes történet, miszerint némi kavarodás után Wang Xinyu, aka BaiZe is kvalifikálta magát a 2017-es év utolsó HCT tornájára. Wang a Hearthstone történetének első női játékosa volt, akinek sikerült egy ilyen léptékű bajnokságon részt vennie. Sajnos a szereplése relatíve rövidre sikeredett, hiszen még a csoportkörből sem jutott ki, de a mérkőzései alapján nem lehet azt mondani, hogy esélye sem volt a győzelemre. Az egész mögött két faktor bújt meg: Az egyik, hogy a tech választásai nem hozták meg a béléjük vetett bizalmat. A másik pedig, hogy voltak olyan összecsapásai, ahol borzasztóan jöttek a lapok, dehát ez benne a van a pakliban. 

Kezdésnek ő volt az egyetlen, aki nem hozott magával Druid paklit, helyette egy kicsit érdekes és semmiképpen nem szokványos Evolve Shaman deck-et preferált, amiben Mana Tide Totem és Thing From Below helyett Cult Master, Master of Evolution és egy Prince Taldaram figyelt. 

Deck kód: AAECAaoIBJG8ApS9AuvPAp3iAg2rBuUH8AeTCfqqAuCwAqC2Aoe8AtG8Ava9Avm/ApHBAuvCAgA=

A választásról a kínai játékos a következőket mondta:

"Most két olyan Shaman kártya van, amit nem szeretek játszani a metában, a Mana Tide Totem és a Thing From Bellow. Nem érzem azt, hogy a Rogue és a Druid ellen ez a két lap sokat érne. Valami olyan cserét akartam eszközölni, ami egy picit agresszívabbá teszi a paklit és a Cult Master, és a Mater of Evolution jó választásnak tűnt. Mivel pedig a pakli tele van 4 manás lényekkel, ezért Prince Taldaram egy rugalmas, érdekes és logikus kártyának tűnt."

A másik három paklija már sokkal inkább húzott az átlagoshoz. A Tempo Rogue, a Highlander Priest és a Zoolock a tier 1-es deckek között van és BaiZe megmutatta, hogy nem csak dísznek hozta őket, mivel Pavel ellen olyan szépen indított, hogy sokan azt hitték, hogy a korábbi világbajnok megszerzi az első vereségét. A legszebb párbajt a Hihglander Priest mirror hozta magával, ahol Pavel teljesen megzavarodott, amikor jött egy ötmanás Kazakus potion, és utána egy nagyon erős Lyra körrel be is tudta húzni a játékot. Ezek után a regnáló világbajnok; Shaman paklija túl erősnek bizonyult, majd pedig az utolsó kört az döntötte el, hogy Wang egy vállalható kezdő kéz után nagyon rosszul húzott. Ha valakit érdekel a teljes meccs, akkor itt visszanézheti.

Élő videó megtekintése innen: PlayHearthstone – www.twitch.tv

Ettől függetlenül BaiZe megérdemli a dicséretet, hiszen becsülettel helyt állt a sok nagy múltú profi mellett, sőt a verseny után még ígéretet is tett.

"Ha adódik még egy lehetőség és lejuthatok egy ilyen versenyre, akkor legközelebb még erősebben jövök majd vissza."

Ezt pedig személy szerint én is remélem, hiszen Wang szereplése a versenyen egy üdítő színfolt volt, de van egy olyan érzésem, hogy ezzel nem csak én vagyok így, mert a következő videóból kiderül, hogy bizony Pavelből is kihúzott pár mosolyt az egész, és persze ez egyből megihlette az internet népét. De komolyan mondom, olyan cuki az egész.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!