Valaki nagyon unatkozott, ezért összedobott egy focimeccset LoL-ban -videó

Valaki nagyon unatkozott, ezért összedobott egy focimeccset LoL-ban -videó

Úgy látszik ezt a játékot tényleg semmi sem kerüli el; még a fociőrültek sem! Valaki rengeteg munkával megoldotta, hogy láthassunk egy kezdetleges focimeccset az Idézők szurdokában.

Azt hiszem nyugodt szívvel jelenthetjük ki; hogy a földkerekség legnépszerűbb sportja a foci. Ezzel nem is nagyon lehet vitatkozni, hiszen a világ majd minden táján űzik, és két évente váltakozó EB és VB mindig hatalmas tömegeket mozgat meg, főleg az utóbbi.

Davids pert nyert a Riot ellen, a Csatár Lucian skinből befolyt pénzből kell kárpótolniuk

Davids állítása szerint az egyik hőskinézet teljesen rá hasonlít, és róla lett mintázva, ezért a bíróság segítségét kérte.

Ne felejtsük el, hogy a Riotnak is már számos foci témájú tartalma van, hiszen csináltak focilabda alakú wardot, de vannak focista skinek, kezdve a nagyon régi és nagyon ritka Ezreal-től, egészen át az újabb drukkoló Gragasig, van két bírónk is Katarina és a Twisted Fate személyében, akad még egy kapus Maokai, és persze a csatár Lucian, aki miatt még pere is volt a Riotnak. 

Ezúttal nem a Riot alkotott, hanem egy rajongó, aki szerette volna a foci szellemét a játékba átültetni. Mivel modolni a játékot nem nagyon lehet, így a videón látható dolgok nem éppen lehetségesek, így okoskodnia kellett. Szerencsére a 21. században már elég jó videóvágó programok vannak, amikkel különböző rétegeket egymás fölé helyezve el tudta érni ezt a hatást, ami miatt úgy tűnik, mintha egy játékon belül lennénk.

A valóság azonban az, hogy rengeteg elő- és utómunkát igényelt, hiszen minden egyes részletet külön fel kellett vennie és időrendben egymás alá helyezni, no és persze fölé kellett vágni, hogy aztán összeálljon ez a majd két perces remekmű. Csak hogy valami elképzelésetek legyen a dologról, íme a munkafolyamat, amire még ránézni is rossz, nem hogy kitalálni, átlátni és persze megcsinálni.

Elnézve a játékötletet, ebből akár még tényleges játékmódot is lehetne csinálni, ahol Teemo fejét rugdosnánk ide-oda. Ha belegondolunk; a Nexus Siege játékmódhoz is eléggé át kellett alakítani a pályát, tehát a szükséges technológia elvileg adott, kéne még egy képességátalakítás, hasonlóan az URF-hoz, hogy ezen a téren nagyjából egyensúlyban legyenek, és máris rúghatjuk a bőrt az Idézők Szurdokában is. Nem is kell annyira messzire menni, elvégre az Overwatch-nak is van egy mondhatni foci témájú pályája, a Lucioball, ami inkább hajaz a Rocket League-re, de a lényeg ott is, hogy egy hatalmas labdát kell a kapuba juttatni.

Ti kipróbálnátok egy ilyen játékmódot a LoL-on belül?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!