Faker:

Faker: "Ha nem követek el hibákat az elején, akkor nincs ami kitiltelne, vagy stresszelne"

A csoportkörök után első helyen végzett az SKT, bár nem mondható, hogy simán ment. Több meccsen is megszorongatták őket, és elszenvedték első csoporton belüli vereségüket. 

Ez az SKT negyedik sikeres világbajnoksága, megjelenésük óta mindössze a negyedik szezonban hagyták ki, amit az akkori Samsung White nyert. Eddig nem volt olyan VB, amit ne nyertek volna meg, hiszen 3-ból háromszor ők vitték haza a trófeát. A harmadik szezonban a különbség csillagászati volt, az ötödikben egy-egy csapat már kissé felzárkózott, de még mindig hatalmas volt a különbség, tavaly pedig kifejezetten nehezen nyomták le a Samsung Galaxy-t, egészen 5 meccsig ment a párharc.

Megtörtént a rájátszás sorsolása, vajon idén is koreai házi döntőt kapunk?

Aioween | 17/10/15 14:56 A mai mérkőzések végével mint a nyolc továbbjutó kiléte kiderült, így nem is húzták az időt, rögtön a meccsek után el is döntötték, hogy ki kivel fog szembenézni a rájátszások során. Lezárultak az idei világbajnokság csoportkörei, aminek hála meglett a nyolc továbbjutó csapat.

Idén sem mentek feltétlenül simán az összecsapások, hiszen az ahq megverte őket, illetve több csapat által is meg lettek szorongatva a játék korai szakaszában. Szerencséjükre –vagy inkább a tudásuknak köszönhetően– pár jól ütemezett csapatharccal szinte mindig visszahozták magukat, és végül 5-1-ben zárták a csoportköröket, annak ellenére, hogy többször is hatalmas lemaradásuk volt. Ezek után készült Fakerrel, illetve Hunival egy páros interjú.

Faker, jó esély van arra, hogy még az elődöntőben találkozzatok az RNG-vel. Mivel már találkoztatok korábban velük, mit gondolsz róluk? Erősebb lett az RNG, veszélyt jelenthetnek rátok esetleg?

Faker: Elég jó esély van arra, hogy találkozzunk velük a VB során. Nem gondolom, hogy túl sokat változtak volna, mióta legutóbb összecsaptunk velük. Ez nagyrészt azért is van, mivel a felállásuk nem sokat változott. Mivel a mostani meta leginkább a gyors Ardentről és az erős ADC-kről szól, ez elég jól fekszik Uzinak, ezért nagyon oda kell majd figyelni rá.

Hordani fogjátok az új mezeket a negyeddöntőkben?

F: Nem hiszem.

Mikor fogjátok viselni?

F: Valószínűleg az elődöntőben, vagy a döntőben.

Eddig kétszer csaptatok össze az EDG-vel. Mindkét alkalommal elég rázósra sikerült a meccs korai szakasza, mi állhatott ennek a hátterében?

Huni: Azt tudtuk, hogy az EDG-nek nagyon erős early game-je van, és azt nagyon jól játszották meg. Nekünk is akadtak azért hibáink, és azért volt ennyire nehéz ellenük, mivel az EDG nagyon jól kihasználta ezeket. Viszont mindkét alkalommal nagyon jó late game kompozíciónk volt. Ennek köszönhetően úgy kellett játszanunk, hogy időt nyerjünk. Ezért nem nagyon volt más választásunk, mint hogy eltűrjük a korai elnyomást a játékokban.

A rajongók úgy gondolják, hogy nincs olyan mérkőzés, vagy lemaradás, ahonnan ne tudna visszatérni az SKT. Mit gondolsz erről?

F: Általában olyan hősöket választunk, amik a mid és lategame-ben igazán erősek. Emiatt úgy gondolom, hogy mindig jó esélyünk lesz arra, hogy eleinte hátrányba kerüljünk, de arra is, hogy a későbbi szakaszokban visszatérjünk. Ha egy olyan összeállítást választanánk, ami a korai szakaszban jó, és esetleg úgy kerülünk hátrányba, akkor sokkal nehezebb lenne visszatérni.

Ettetek már kínai kaját? Melyik volt a kedvencetek?

H: Mivel elég szoros a beosztásunk a gyakorlásokkal és a scrimmekkel, nem igazán volt időnk kimenni egy jó kajálásra. Talán ma este, vagy egy másik nap összejön. Ha lesz rá időnk, mindenképpen ki fogjuk próbálni az itteni ételeket. Az egyetlen gond, hogy én nem ehetek nagyon fűszereset, így bárhova megyünk, mindig nehéz dolgom van. A fűszeres dolgokon kívül viszont szinte bármit megeszek, így a többi kajával nem volt gondom.

F: Én különösképp elfoglalt voltam, amióta idejöttünk, így csak a szállodában tudtam enni. Nagyon szeretném kipróbálni a Wuhan Hot Potot, így kissé szomorú vagyok, hogy erre még nem volt lehetőségünk.

Huni, nagyon felszabadult hangulatban voltál a meccsek és az interjúk alatt is. Nem izgulsz néha a nagy színpadon meccsek közben?

H: Mivel ennyire nagynak számít ez a színpad, néha kissé ideges leszek, és emiatt még inkább oda tudok koncentrálni. Viszont egyben kissé hasonló is ahhoz, amit már eddig tapasztaltam. A színpad egy színpad, és ha azon sikerül nyernem, mindig nagyon boldog vagyok, hogy elértem valamit. Ha veszítek, akkor sokkal jobban érzem a vereség súlyát, mintha máshol lennék. Talán ennyi a különbség a kettő között.

Faker, a csapat lategame stratégiája láthatóan sokban függ tőled, illetve az általad hozott döntésektől. Vannak olyan pillanatok, amikor stresszes vagy, esetleg kitiltelsz kissé?

F: Ha nem olyan pillanatról van szó, ahol hibáztam, akkor nem igazán vagyok stresszes vagy tilted. Emiatt teljes mértékben képes vagyok az egész meccsre koncentrálni, még a későbbi szakaszokban is.

Idén kikaptál az ahq-tól miden, miután Westdoor Fizzt játszott. Ez már egyszer megtörtént, ezért is tértünk ki rá. A következő meccsen rögtön te is Fizzt választottál. Mi volt az oka ennek a választásnak?

F: Úgy gondoltam, hogy az ösvényfázis során egész jól megállná a helyét Fizz. Az előző meccsen elég sok gyilkosságot adtam a Fizznek, viszont úgy gondolom, hogy az én választásomnak nem volt köze az előző meccshez, attól függetlenül esett rá a választás.

Jelenleg a többi régió az SKT-t tartja a legerősebbnek. A ti meglátásotok szerint mit kellene tennie a többi csapatnak, hogy megverjék az SKT-t?

H: Nekem személyes tapasztalatom is van arról, hogy milyen az SKT ellen játszani. Jelenleg úgy gondolom, hogy az SKT azért a legerősebb csapat, mivel minden pozíción makulátlan játékosok állnak. Nincs olyan dolog, amit ki lehetne használni egy-egy játékossal szemben. Valószínűleg a többi játékos is hasonlóan gondolkozik az eddig elért eredményeink miatt.

A negyeddöntőkben az SKT-nek a Misfits-et kell legyűrnie, így papíron elég jó esélyekkel indulnak, hogy idén is legalább elődöntősök legyenek, ahol valószínű, hogy az RNG lesz az ellenfelük, hacsak a Fnatic nem tud csodát művelni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!