Hunin meglátszott a Fnatic-ban töltött idő, bemutatkozott xHuni is a VB-n! -videó

Hunin meglátszott a Fnatic-ban töltött idő, bemutatkozott xHuni is a VB-n! -videó

Bár Xpekével nem játszott már együtt, azért a szelleme megszállta Hunit a Cloud9 ellen és megmutatta, hogy nem csak Kassadinnal lehet backdoorozni.

Gyakran látunk még a mostani metában is splitpush karaktereket, hiába mászkálnak tankok mindenfele. Egy splitpusher dolga viszont a nyomás gyakorlása, nem az, hogy egyedül fejezze be a mérkőzést, sőt sokszor már az inhibitort sem egyedül hozza el. Ugyanez igaz a bázisra is természetesen, mivel alapesetben az túlzottan védett, illetve védhető; egyrészt mert két torony is van, másrészt a feléledő és hazateleportáló hősök is közvetlenül mellette jelennek meg.

Amikor az inhibek elhullanak, az általában egy jel arra, hogy a splitpusher felhagyjon azzal, amit addig csinált, és csatlakozzon csapatához. Legalábbis a megszokott forgatókönyv általában ezt írja elő, de kivételek mindig vannak. Ilyen például az SKT, akik nem félnek meghúzni a ravaszt, amikor kell, és sokszor más irányba lőnek, mint azt sokan várnák tőlük. Erre jó példát mutatott a Cloud9 elleni mérkőzésük is, ahol elég szokatlan módon verték el Sneakyéket. A felső ösvényes Huni ezúttal Jayce-el játszott, ami tökéletes épületek lebontására.

Mivel éppen az ősi sárkányért folyt a harc; a Cloud9 két pad közé volt szorítva, ahol egyik oldalon a sárkány, a másik oldalon pedig a saját bázisuk állt. 

Ez persze első ránézésre egyszerűnek tűnhet, de ennél mindig több faktor kell, hogy egy ilyen akció működjön. Nagyon sok múlt azon, hogy Contractz-ot le tudták kapcsolni, hiszen számítottak arra, hogy valamilyen agresszív hőst fog választani. Eddig leginkább Rek'Sai-t és Ezrealt, illetve egyes esetekben Graves-t választott, és láthatóan be is jött neki. Az SKT e köré építette fel a stratégiáját, mivel két kivégző karaktert is elhoztak, illetve mivel az övék volt az utolsó választás, bedobták még Jayce-t Huninak.

A meccs első szakasza arról szólt, hogy az Ezreal jungle-t kordában tartsák, ami többnyire össze is jött, nem véletlenül Blanket hozták erre a meccsre és nem Peanutot. Míg Peanut egy nagyon agresszív játékos, akivel lehet szép megmozdulásokat csinálni, Blank sokkal kimértebb és okosabb is ilyen téren. Az volt az egyetlen feladata, hogy folyamatosan kövesse Contractz-ot, bárhova is megy. Ezért Huni mondhatni nyugodtan AFK farmolhatott szinte bárhol, mert nem várták meglepetések. Hasonlóan Fakernek és Bangnek sem kellett így annyira tartania bármitől is. Még az első gyilkosság is a koreaiaknál landolt, hiába Flashelt Sneaky.

Valahogy azért egész sokáig játékban maradt a Cloud9, pedig nem sok rálátásuk volt a pályára. Egyszer csak elkapták Blanket, aki túl mélyre merészkedett, és a dzsungeles hiánya hirtelen Baront jelentett a Cloud9-nak. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, összegyűltek miden és tolni kezdték a tornyokat, illetve a bázist is szép lassan. A legtöbb csapat ilyenkor bepánikolna, de nem az SKT, ők feladtak egy inhibitort, mivel tudták, hogy Huni közben nem rest és végzi a dolgát. Ő nem csak egy inhibitort, de még egy Nexus tornyot is elhozott. Mivel egy Maokai ellen volt, adaptálta a tárgyait és megvette a Manamune-t, ami manapság már nem szokás, de a plusz manának köszönhetően volt elegendő erőforrása ahhoz, hogy spammelje a képességeit a meccs során.

Miután a csere megtörtént, a Cloud9 már csak abban bízhatott, hogy az SKT hibázik, de ők ezt nem tették meg. Helyette inkább az ősi sárkánynál húzták az időt, amíg Huni "egyedül" megnyerte a meccset.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!