A Howlfiend és Treachery párosával igencsak be lehet kavarni a Control paklik számára

A Howlfiend és Treachery párosával igencsak be lehet kavarni a Control paklik számára

A TempoStorm profi játékosa; Gaara most elmagyarázza, hogyan érdemes használni a kombinációt.

A profi Hearthstone játékosok előszeretettel osztják meg gondolataikat a játékkal kapcsolatban, legyen szó akár kártyákról, paklikról, vagy mechanikákról. Legutóbb az amerikai Paul "Zalae" Nemeth beszélt a leginkább túlértékelt Standard meta lapokról; ha lemaradtatok volna az alábbiakban tudjátok pótolni.

Zalae megmondja: A top 5 leginkább túlértékelt standard metakártya

Ben | 17/10/15 14:06 Paul "Zalae" Nemeth neve sokunknak cseng ismerősen, mint egy ismert Hearthstone profi és streamer. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy szerinte melyek azok a kártyák, amiket kissé túlbecsülnek. Előre bocsájtom, hogy a cikkben szereplő kártyák és a hozzájuk tartozó vélemény szubjektív.

Most a TempoStorm német kiválósága, Petar "Gaara" Stevanovic indított új videósorozatot, amiben a játék nem feltétlenül erős, mégis különleges és érdekes lapjairól, illetve mechanikáiról beszél a játékosbázis oktatásának érdekében. Az első epizódban egy viszonylag friss Warlock kombinációt választott, név szerint a Howlfiend és Treachery  párosítását, ami a manapság népszerű Control paklik ellen különösen hatékony lehet, ha időben tudjuk kijátszani, illetve az RNG istenei is mellénk szegődnek. 

A Warlock class egyik alapvető kelléke ugye a Discard, amivel lapokat dobunk el a kezünkből a nagyobb haszon érdekében, viszont a mechanika teljesítménye hagy némi kívánni valót maga után. A Blizzard hiába épített rá egy Quest-et a Journey to Un'Goro kiegészítőben, a Lakkari Sacrifice-hoz szükséges hat kártya eldobása túl nagy ár volt a küldetés jutalmához képest. 

A Knights of the Frozen Throne-ban a stúdió tovább erőltette a vonalat a legendásnak számító Blood-Queen Lana'thel-lel, az Epic Gnomeferatu-val, és a szóban forgó Common Howlfiend-del. Utóbbi lapot sokan kétkedve fogadták, mivel egy 3 manába kerülő 3/6 lényről van szó, amely ha sérül, veszítünk egy lapot a kezünkből, szóval az ár ellenére hatalmas kockázattal jár a használata, feltéve; ha a mi oldalunkon áll. 

Érkezett ugyanis egy Treachery nevezetű Warlock lap is, amivel három manáért átadhatjuk egy páston lévő lényünket az ellenfél számára. Kezdetekben ezt a kártyát a Control verziók a Doomslayer-rel kombinálták, ugyanis, ha átpasszoltuk a mindent elpusztító kártyát az ellenségnek, az rögtön aktiválódott; tehát a szemben álló félnek esélye sem volt a lény elpusztítására. 

Idővel a játékosok viszont nekiálltak kísérletezni, mit is lehetne kihozni a Treachery-ből és Howlfiend-ből inkább, és az eredmény egy viszonylag hatékony, mégis inkonzisztens kombináció lett, ami az árához képest jó szolgálatot tud tenni a manapság népszerű Razakus Priest, Jade Druid, vagy Quest Mage ellen. Gondoljatok csak bele: átdobjátok a démonmacskát a másik oldalra, és a páston lévő lényeitekkel elkezditek sebezni, vagy elég egy jól kiszámolt Defile is, aztán az ellenfél szépen eldobja a lapjait, ha ügyesek vagytok akár 6 darabot is. Gaara videójának a végén egyébként ez tökéletesen van prezentálva egy Mage Warlock meccsen. 

Sajnos azonban a kombináció nem mindenható, és a magas ár miatt csak Control paklik ellen lehet hatékony, továbbá a győzelmi esélyeiteket nem éri meg erre alapozni, -szóval jelenleg csak egy fun tech párosításnak mondható, amivel borsot törhetünk az ellenfelek orra alá. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!