"A győzelem mindig a saját erőfeszítéseid bónusza, ha jól játszol, az esélyeid csak nőni fognak." -Surefour

A profi játékos most összefoglalta mindazt, ami szükséges a játékban való fejlődéshez. 

A hivatásos Overwatch játékosok rendszeresen osztják meg gondolataikat a játékkal kapcsolatban, és néhányan előszeretettel készítenek edukációs tartalmakat a közösség számára. Nemrég shadder2k adott néhány tippet Genjihez minden hős ellen; ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Genji tippek minden hős ellen Shadder2k-től

Ha szeretnétek fejlődni, a fiatal profi tanácsait mindenféleképpen érdemes megfogadni.

Most az egykori Cloud9 játékos, Lane "Surefour" Roberts tett közzé a Twitteren egy csípős írást azzal kapcsolatban, hogy szerinte miként lehet fejlődni az Overwatch-ban. Elöljáróban szeretnénk annyit hozzátenni, hogy S4 gondolatai sokak számára kemények lehetnek, azonban ha belegondoltok, a srác nemhiába tartozik a világ legjobb játékosai közé. De vágjunk is bele!

Rengeteg ember kérdezi meg azt, hogyan tudna fejlődni az Overwatch-ban, különösen a DPS játékosok, szóval most megpróbálok néhány irányvonalat adni, ami alapján javíthattok a teljesítményeteken. Először is el kell döntenetek, milyen szerepkörben akartok játszani a jelenlegi három DPS változat közül.

A specialista: Tracer, vagy Genji, az OTP-k

Alapvetően ezekhez a hősökhöz rengeteg játékismeret szükséges, és folyamatosan képben kell lenni azzal, hogy milyen szituációkban lehet belőlük kihozni a legtöbbet. Az eredményességhez rengeteg követelménynek kell megfelelni, és folyamatosan grindolni. Egyébként ezeket a hősökkel azért lehet valaki OTP játékos, mert a mobilitásuknak és képességeiknek köszönhetően nagyjából minden szituációban megállják a helyüket. 

Hitscan: McCree, Soldier:76 és Widowmaker

A szerepkör a fenti három karakterre korlátozódik, és igyekezzetek őket mindig ugyanazon az egérérzékenységen és stílusban játszani, hogy az izommemóriátokba berögzült mozdulatok idővel már rutinosan jöjjenek. 

Projectile: Pharah, Junkrat és Hanzo

Ezek a hősök rendszerint nagyobb érzékenységet követelnek, és a lövedékek utazási ideje miatt a célzástechnika is abszolút eltér a többi karakternél megszokottakhoz képest.

A szerepkörhöz való ragaszkodás azonban néhol ártalmas lehet, és egyedül a Specialistáknál nem érdemes leváltani. A Hitscan, vagy Projectile hősöknél nincs kőbe vésve az, hogy mindenféleképpen McCree-vel, vagy Pharah-val kell letolnotok a meccset, válasszatok a szituáció függvényében, és ha a helyzet úgy kívánja, cseréljétek le a karaktert. Igyekezzetek viszont ugyanazon az érzékenységen játszani a hősökkel, szóval a már említett izommemóriátok jobban fejlődik ezáltal. 

Törekedjetek arra, hogy a győzelemért játszatok, azonban legyetek tisztában vele, hogy ez nem minden. Ha szeretnétek fejlődni, akkor mindent tegyetek meg képességeitekhez mérten, hogy behúzzátok a győzelmet, továbbá ne aggódjatok azon, mit csinál éppen a többi csapattársatok. Ha nyertek az jó,  ha veszítetek, akkor próbáljátok meg átgondolni, mit tudtatok volna jobban csinálni, és min kell változtatnotok a jövőben. 

Rengeteg játékos elköveti azt a hibát, hogy a felelősséget másra hárítják, ha a dolgok rosszul alakulnak, ezáltal viszont csak rosszabbul fognak játszani, és ezáltal még jobban tilt állapotba kerülnek. Ne értsetek félre, mindenki ezt csinálja, még én is, szóval a célotok legyen az, hogy a gondolkodásmódotokkal megpróbáljátok megelőzni ezt a helyzetet. 

Vegyünk például egy egyszerű 1v1 példát, amit éppen csak elvesztettél. Ha nyertél volna, semmi nem történt a gondolkodásmódoddal, viszont mivel veszítettél, általában nem akarod saját magad okolni, hanem szimplán rákened a társaidra, amiért nem voltak ott segíteni. Ehelyett inkább próbáljátok meg kitalálni azt, miért vesztettétek el az 1v1 helyzetet. Talán azért volt, mert később értetek oda, vagy valami mechanikai probléma akadt?

Lényeg a lényeg, hogy fókuszáljatok a saját pozicionálásotokra, célzásotokra, illetve a hősválasztásotokra, és találjátok meg azt, amit minden szituációban tennetek kellene a győzelemhez. Néha előfordul az, hogy a csapattársaitok és a kompozíció totál agyhalott, ráadásul rápörögtök a dologra, és a helyzet csak még rosszabb lesz, holott csak a saját feladatotokkal kellene törődnötök. Van, hogy tökéletesen játszotok, de mégis kikaptok, vagy egy borzalmas kompozícióban jól játsszátok meg a hősötöket és nyertek minden odds ellenére. 

Talán a legfontosabb tanulság, amit idáig megtanultam, hogy a "mindig a csapattárs a hibás" jelenség valójában nem a többiek miatt van, hanem miattatok, akik okolják őket. Ha belegondoltok, sokszor ti is rosszul játszotok és hülyeségeket csináltok, de nem akarjátok elfogadni a tényt, hogy mindez a ti hibátok. Ki kell most ábrándítsalak titeket: ha meghaltok az Overwatch-ban, az legtöbbször saját magatoknak köszönhető.

Összességében, igyekezzetek csak saját magatokra koncentrálni és azokkal a hősökkel, amiket kiválasztottatok, végezzétek el a feladataitok. A győzelem mindig a saját erőfeszítéseid bónusza, ha jól játszol, az esélyeid csak nőni fognak. Minél jobban agyaltok a társaitok játékán, annál jobban tilt állapotba kerültök, rosszabbul játszotok és veszítetek. 

Ezek lettek volna tehát Surefour tanácsai az Overwatch-ban történő fejlődéshez. Egyébként ti is hajlamosak vagytok rá, hogy saját magatok helyett a társaitokat okoljátok vereség esetén? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!