Krepo hosszú idő után megszólalt -nem tér vissza kommentátorként

Krepo hosszú idő után megszólalt -nem tér vissza kommentátorként

A játékosból lett shoutcaster az utóbbi idők történései miatt úgy döntött, hogy nem tér vissza a mikrofon mögé. Marad a játéknál, de más területekre evez.

Mitch "Krepo" Voorspoels jó pár évvel ezelőtt még játékosként vált ismertté először az EU, majd később az NA LCS keretein belül. Csapatával a teljesítményük a legjobb indulattal is hullámzó volt: néha nagyon ment a játék, de olyan eset is előfordult, hogy a leggyengébb csapatoktól is kikaptak. Ezt a hullámvasutat pedig akár egy szezonon belül is be tudták mutatni. Krepo már ekkor is kedvenc célpontja volt a Riotnak, és sokszor hívták játékos elemzőnek világbajnokságra. Többször volt szereplője a Riot nem túlságosan vérre menő akcióinak is, mint mondjuk a profi URF. Miután felhagyott a játékkal, logikus volt, hogy csatlakozik az LCS casterek közé és ebben a Riot is adott neki egy lehetőséget. 

A képernyőn jól végezte a munkáját, de a háttérben már voltak gondok. Először egy Twitch party során sikerült érdekes helyzetbe kerülnie, aminek az lett a vége, hogy egy ismert streamer; névszerint GrossGore igencsak súlyos vádakkal illette, aminek az lett az eredménye –miután a vádló nem tudta alátámasztani állításait–, hogy Gore-t kitiltották a Twitch-ről. Ettől függetlenül maga a vád is elég ahhoz, hogy elinduljon a szóbeszéd. Ezt még sikerült túllélnie, és a Riot bizalmát is élvezte, de nagyjából egy évvel később ismét beütött a krach: most Krepo nem éppen visszafogott képei és videói kerültek fel a netre. Erről a sztoriról anno már beszámoltunk.

Mi lesz veled, Krepo?

Történt az MSI alatt, hogy Krepo második ügyébe is belekeveredett; ezúttal meztelen képek kerültek ki róla az internetre, másnap pedig visszalépett a kommentálástól.

Ezt már nem tudta lenyelni a Riot, és Krepo is úgy érezte, hogy ideje egy kissé háttérbe vonulni és átértékelni a helyzetet. Most pedig így, ennyi kihagyás után az LCS caster a Twitter hasábjain osztotta meg, hogy mégis hogyan tovább. Ebből most kiemeljük a legfontosabb részeket:

"Egy hosszabb szünet után szeretném bejelenteni, hogy nem térek vissza, mint League of Legends kommentátor. Az utóbbi hónapokban nem voltam reflektorfényben, így volt időm átgondolni, hogy merre akarok indulni. Úgy döntöttem, hogy edzői pozícióban folytatom tovább a karrieremet, ami azt jelenti, hogy vélhetően kevesebbet szerepelek majd.

Az utóbbi időben sem tűntem el teljesen, a hetedik héttől kezdve a Splyce csapatánál voltam edző. Nagyszerű volt együtt dolgozni ilyen fiatal tehetségekkel, és utat mutatni nekik. Nagyon büszke vagyok a srácokra, akik a G2 ellen megmutatták, hogy mennyit fejlődtek az utóbbi időben. Szerettem volna kijutni velük a világbajnokságra, de sajnos csak keveset tudtunk fejlődni ennyi idő alatt.

A magánéletemmel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy soha nem voltam boldogabb, hiszen úgy érzem sikerült megtalálnom azt a különleges embert, akivel teljesek a mindennapjaim.

A mostani trendet, miszerint nem vagyok aktív a közösségi médiában, folytatni fogom. Úgy érzem, hogy így sokkal könnyebb és boldogabb az életem. Tovább folytatom a munkát az európai e-sporttal, hiszem hogy ennek a kontinensnek is van jövője még akkor is, ha sokan úgy gondolják, hogy nincs."

Ezek szerint az örök mókamestert már nem látjuk majd az elemzőasztal mögött, de egyébként kétlem, hogy ez teljesen az ő választása lett volna. Van egy olyan érzésem, hogy ő és Riot Games "közös megegyezéssel" döntött úgy, hogy jobb nekik külön utakon. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!