Mit szólnátok egy személyre szabható Overwatch edző programhoz?

Mit szólnátok egy személyre szabható Overwatch edző programhoz?

Az edukációs tartalmakkal foglalkozó OverwatchDojo ugyanis most ezzel az ötlettel állt elő.

A profi Overwatch játékosok előszeretettel készítenek oktatóanyagokat, vagy adnak tippeket a casual közösség számára, elősegítve ezzel fejlődésüket. Nemrégiben például a San Francisco Shock legendás McCree játékosa, vagyis André "iddqd" Dahström készített videót Tracer Blink képességével kapcsolatban; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkben tudjátok pótolni.

Tracer Blink tippek iddqd-től

A San Francisco Shock játékosa bemutatja a legjobb helyeket, ahová a karakter képességével fel lehet jutni.

Természetesen a fejlődni vágyók számára rengeteg más lehetőség is van a hasznos tudás beszerzésére, azonban a legjobban talán azzal járhatnak ezek a játékosok, ha ellátogatnak az ingyenes Coaching közösségek egyikébe, ahol veteránok és profi edzők nagyon szívesen segítenek nekik. Az egyik ilyen szervezet, név szerint az OverwatchDojo most egy olyan ötlettel rukkolt elő, ami forradalmasíthatja az Overwatch Coaching-ot és milliók számára nyújthat segítséget a képességeik növelésében. Az oldal eddig "klasszikus" módokon oktatta a játékosokat, rendszeres videókkal a YouTube csatornájukon, edukációs cikkekkel a honlapjukon, vagy személyi edzéssel a Discord csatornájukon, most azonban szintet akarnak lépni. 

Pontosítva; arról van szó, hogy szeretnének létrehozni egy automatizált edző  programot, ami a játékos meccseinek felvételeit elemzi ki, és tippeket ad statisztikákkal kiegészítve. A projekt ami jelenleg Omnicoach néven fut, elsősorban a képernyőn látható indormációk alapján dolgozna, és véleményünk szerint igencsak hasznos újításról lenne szó, mivel az Overwatch-hoz eddig még nem érkezett hivatalos ingame statisztikákkal foglalkozó addon, szóval a program akár az e-sport mérkőzések könnyebb megértéséhez, és utólagos elemzéséhez is segítséget nyújthatna. 
omnicoach blizzard overwatchdojo
A fejlesztés egyelőre kezdeti fázisban van, és az OverwatchDojo pillanatnyilag még csak felméri a közösség igényeit, kíváncsian várva a játékosok visszajelzéseit, hogy egyáltálán látnak e fantáziát az Omnicoach-ban. A program honlapja viszont már elindult, ahol bővebben tájékozódhattok, továbbá feliratkozhattok a nemsokára induló alfa tesztre is. 

Összességében; szerintünk egy nagyon igéretes kezdeményezésről van szó, ami ha egyszer sikeresen elstartol, rengeteg játékosnak tud majd segíteni. Nektek egyébként tetszik az ötlet?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Közvetítések