17 meccs után kapott ki újra a FaZe LAN-on!

17 meccs után kapott ki újra a FaZe LAN-on!

Legyőzőre talált a FaZe, de még mindig esélyes a végső győzelemre.

Nagyban zajlik a szentpétervári EPICENTER, ahol persze a jelenleg bitang erős FaZe is megjelent. Tudniillik, hogy amióta összeállt ez az ötös, azóta egyetlen egyszer sem kaptak ki LAN versenyen. 17 pályát tudtak hozni zsinórban, ám a mai napon ez a széria is megszakadt.

Ki állíthatja meg a FaZe-t?

tbr | 17/09/21 14:10 A FaZe meglepően sima győzelme az ESL ONE New York-on minden elemzőt elkápráztatott. A játékosok egyéni teljesítményei, a csapatmunka, és úgy összességében minden stimmelt náluk, már-már tökéletes Counter-Strike-nak is lehetne nevezni, amit műveltek. Három verseny kellett hozzá, hogy az új felállás –melyben az allu-kioshima párost olofmeister és GuardiaN váltotta– összeérjen.

Meglepetést ugyan nem tudott okozni a Gambit, viszont a 17-0-ás sorozatnak sikerült véget vetniük. Az "A" csoport nyitó mérkőzésén találkozott a két együttes. Az első pálya Train volt, ahol egy nagyon szoros küzdelem végén a H0bbit által vezetett Gambit nyert. A második pályán egészen könnyedén sikerült egyenlítenie a FaZe-nek 16-9-re. Viszont a legizgalmasabb találkozó az utolsó pálya lett, ahol egy hosszú mérkőzésnek lehettünk szemtanúi. 15-15 után következhetett a hosszabbítás, amit végül a sztárcsapat tudott megnyerni 22-20-ra GuardiaN hathatós segítségével.

Itt még csak egy pályát bukott a FaZe, viszont, a következő, SK elleni összecsapáson, már az egész meccset elvesztették. Előtte az SK csapott össze a Virtus.Pro-val, ahol végül a brazilok simán győztek. A két nyertes mérte össze tudását, és itt már el is dőlt az első továbbjutó. A boltz-al felálló brazil csapat a vártnál is jobban tudott teljesíteni. Az első pálya Inferno volt, ahol egy szoros első félidő után, magabiztosan tudott nyerni a FaZe, 16-7-re. A következő pálya Overpass volt, ahol azért jelezte az SK Gaming, hogy még meccsben vannak, ugyanis a CT oldalon robbantottak egy 13-2-es félidőt. Innen már nem tudott felállni GuardiaN csapata, és végül egy csúfos 16-2-es vereség lett a vége.

Az utolsó, mindent eldöntő pálya Mirage sem sikerült olyan szorosra, mint ahogy azt vártuk. Az első félidőben még úgy ahogy ment az adok-kapok, de a második félidőben, mintha pályán sem lettek volna olofék. Simán megnyerte a második játékrészt a brazil ötös és ezzel összesítésben 2-1-el ők jutottak elsőként a rájátszásba. A FaZe-nek így nem elég, hogy a 17-0-ás sorozata megszakadt, hanem még ki is kaptak FalleN-éktől. Az utolsó pályán a brazilok legjobbja, az épp beugró boltz lett.

Az SK-nak, miután megverte talán legerősebb ellenfelüket az egész szcénában, éjjel háromkor még játszania kellett egy BO3-at az ECS-ben a Liquid ellen. Természetesen az amerikai gárda is ott van velük Szentpétervárban, így szinte egymás mellől játszottak az amerikai online versenyen. Csúnyán kikapott az SK, valószínű, hogy a fáradtság miatt, a TACO nem is hagyta szó nélkül a dolgot, és beolvasott a szervezőknek.

Egészen elképesztő, hogy a lebonyolításért felelős cégek nem kommunikálnak sem egymással, sem a játékosokkal. Megérthető és méltányos lett volna mindkét csapat számára, ha későbbre halasztják a mérkőzést, és nem kell éjjel háromkor még tétmeccset játszaniuk. Elég hosszú ideje van már profi CS szcéna, hogy a szervezők ne kövessenek el ilyen bakikat. A történetre még egy kicsit rápakolt az ECS, hiszen TACO tweetjei szerint pályát sem engedtek nekik vétózni valamiért, így a Liquid által választott mapokon kellett megmérkőzniük. Remélhetőleg a helyzet javulni fog a közeljövőben, és nem próbálnak kifacsarni minden energiát a játékosokból.

Természetesen a FaZe-nek sem kell elkeserednie, ugyanis a továbbjutásért holnap még egy mérkőzést lejátszhat a Virtus.pro-val. Ha a papírformát nézzük, akkor továbbjutó a FaZe, de azért ne írjuk le a lengyeleket sem.

Ti mit gondoltok, megtudja valaki állítani ezt az SK-t a versenyen?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!