Óriási meglepetés: a gyengélkedő VP küldte haza a FaZe-t az EPICENTERről

Óriási meglepetés: a gyengélkedő VP küldte haza a FaZe-t az EPICENTERről

Na akkor ez most mi volt?...

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy FaZe alatt rezgett a léc, -ugyanis az SK ellen 2; míg a Gambit ellen 1 pályát vesztettek. 

17 meccs után kapott ki újra a FaZe LAN-on!

damilosK,Wolfi | 17/10/26 10:44 Nagyban zajlik a szentpétervári EPICENTER, ahol persze a jelenleg bitang erős FaZe is megjelent. Tudniillik amióta összeállt ez az ötös, azóta egyetlen egyszer sem kaptak ki LAN versenyen. 17 pályát tudtak hozni zsinórban, ám a mai napon ez a széria is megszakadt.

Még egy esélyük maradt a továbbjutásra, ami csak annyi lett volna, hogy legyőzzék a mostanában gyenge VP-t. De hiába GuardiaN csúcsformája és a VP gyengélkedése, ezúttal fordítottak voltak a szerepek, egy nagyon sima Mirage után meglepetésre fordítottak és nyertek a lengyelek!

FaZe 1-2 Virtus.pro (16:2; 11:16; 13:16)

Az első pályát a FaZe választotta, ami Mirage lett. Itt még minden a terv szerint haladt olofék számára, ugyanis 11 körig labdába se tudtak rúgni Pasháék. Az első félidőt 13-2-re nyerte a FaZe, így gyakorlatilag játszi könnyedséggel behúzták a kötelezőt. Sokat nem is tétováztak, a pisztolykör után az iskolaköröket is elhozták és beállították a nagyon kemény és annál magabiztosabb 16-2-es végeredményt.

A második map már a lengyelek választása volt, Cobblestone. Azt, hogy miért is választották, már az első félidőben megmutatták. Visszavágtak egyből az előző meccsen történtekért, ugyanis most ők hozták le magabiztosan az első játékrészt. Hiába nyerte a FaZe a pisztolyos kört, utána megállíthatatlannak tűnt a lengyel ötös és végül 11-4-es félidővel fordultak. A második játékrész már jóval izgalmasabbra sikeredett. Egészen 13-11-ig sikerült visszajönnie a FaZe csapatának, köszönhetően GuardiaN és NiKo teljesítményének. Viszont ettől a ponttól kezdve a VP újra dominálta a meccset, és már kört sem adott ellenfelének, -ezzel egyenlítettek, 16-11.

Következett a mindent eldöntő pálya, Inferno. Az első félidő hasonlóan alakult, mint Cbble-n. Itt is a lengyelek tudták megszerezni az előnyt és végül ez a félidő is 11-4-el zárult. A második játékrész itt is sokkal izgalmasabb volt, ugyanis a FaZe egészen 11-9-ig visszatudott jönni. Innentől kezdve, olyan hibákat láttunk egyes játékosoktól, amiket nem nagyon szoktunk meg. Ez talán köszönhető annak is, hogy már elfáradtak, ugyanis például GuardiaN AWP-vel alap frageket misselt. A VP pár körrel később már a meccspontot is megszerezte, ekkor az állás 15-10 volt, de itt még minden esélye megvolt a FaZe-nek, hogy egyenlítsen. Végül ez nem sikerült és óriási meglepetésre ezen a pályán is a lengyelek bizonyultak jobbnak, 16-13-ra, míg összetettben 2-1-re győzték le a FaZe-t!

Nem gondolnám, hogy olyan sok ember számított erre a végeredményre. Ha most ICL-ről lenne szó, akkor nyugodtan mondhatnánk, hogy CSOPIPAKI. Felmerül a kérdés, hogy a lengyelek találtak-e magukra, vagy a FaZe rontott el valamit, de nagyon csúnyán? A statisztika egyébként valami megdöbbentő, ugyanis ha az összetett statokat nézzük, akkor jól látható, hogy a VP-ből egyetlen egy (!!!) játékos volt 1-es átlag felett, ez pedig byali. Azért az sem semmi, hogy még neki sem sikerült pozitív KDA-val zárnia. A FaZe csapatából az egész széria alatt zseniálisan játszó GuardiaN és NiKo is pluszba zárt, valamint itt 3 olyan játékos volt, aki 1-nél jobb ratinget szerzett. 

A másik elődöntő is véget ért, ahol a North csapott össze a szintén dán Astralis csapatával a továbbjutásért. Nem volt annyira szoros mérkőzés, mint az előző. Az első pálya Train volt, amit az Astralis választott. A CT oldalon meg is mutatták miért, ugyanis 11-4-el fordultak a csapatok. A második félidőben kicsit magára talált a North és ott volt még a comeback fénye, de sajnos ez elmaradt és az első mapet bezsebelte dev1ce csapata, 16-11.

A második pályát, Mirage-t a North választotta, de itt is kirobbanó formában kezdett az Astralis, egészen 7-1-ig eltudtak húzni. Végül kicsit összeszedte magát a North ötöse és 8-7 lett az első játékrész vége. Viszont a védekező oldalon ezerszer jobban játszott a Major győztes dán csapat, mindössze egy kört engedtek ellenfelüknek. Így elég hamar, 16-8-ra megnyerték a második pályát, -és ezzel együtt a szériát is. 

Ezzel meg is kaptuk a párosításokat az elődöntőkre:

Az egyik ágon egy bődületesen nagy rangadót láthatunk, ugyanis az Astralis az SK ellen fog pályára lépni. Így már lehet következtetni, hogy a másik összecsapás a VP és a G2 között lesz. Az első meccs a dán-brazil küzdelem lesz, október 28-án, 12 órakor, csak úgy, mint a másik elődöntő. A döntőre pedig majd október 29-én, vasárnap kerül sor, délután 13.30-kor.

Ti mit gondoltok, ki fogja a magasba emelni a győzelemért járó trófeát?

Cover: HLTV.org

Kövess Minket!