Az EPICENTER megbünteti a FaZe-t és a North-ot

Az EPICENTER megbünteti a FaZe-t és a North-ot

Hamar léptek le Szentpétervárról, -nem kellett volna.

A FaZe és a North is kiesett csütörtökön az EPICENTER szentpétervári versenyéről. Ez talán már nem újdonság senkinek, de lehet, hogy az meglep többeket is, hogy a kiesés után rögtön hazamentek ezzel megszegve a szervezőkkel kötött egyezségüket. Ez természetesen nem tetszett nekik, így a közösségi médiában el is mondták a véleményüket, illetve azt is, hogy a csapatok büntetésre számíthatnak:

Erre mindkét csapattól reagált egy-egy játékos. Elsőként MSL tette hozzá a magáét, aki szerint csak azokkal kellene aláírást tartatni, akik bejutnak a rájátszásba, és ezt kellene reklámozni. Szerinte az a 3 nap, amiért Szentpéterváron kellett volna maradniuk, otthon töltve sokkal hasznosabban telik.

Ezzel egy gond van: ha aláírták a szerződést a szereplésről, akkor kötelesek eleget tenni a feladatnak. Nehogy már a szervezők hibája legyen az, hogy kiestek. Nem nekik kell alkalmazkodni ahhoz a helyzethez, hogy 3 nap felszabadul a játékosoknál, hanem a csapatoknak.

Ezután GuardiaN beszélt a FaZe távozásáról. Ő elmondta, hogy az internettel volt gondjuk, és a szervezők engedélyével távoztak, hogy otthonról játszhassanak a különböző ligákon, selejtezőkön a hét további szakaszában. Ez a probléma valahol érthető, ám itt is felmerül a kérdés: nem lehetett volna megoldani a netet? Biztosan a hazaút volt a legjobb döntés?

Ezek az üzenetek nem valószínű, hogy változtatnak az ítéleten, vagyis valamilyen bírságra (–esélyes, hogy a nyereményükből csípnek le a szervezők–) számíthatnak a szervezetek. Ha viszont félretesszük a bizniszt, akkor látnunk kell, hogy ezzel a rajongókat is jól átverték, amiért leginkább a szervezőket okolja majd mindenki. MSL hozzáállása, miszerint "a hardcore fanok már találkoztak velünk a hotelen kívül" sem sokat segít a helyzeten:

Ti mit gondoltok, mi lett volna a csapatoktól a helyes döntés ebben a helyzetben?

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!