Botokból LAN döntősök pár meccs alatt

Botokból LAN döntősök pár meccs alatt

Érik a bombameglepetés, feltámadni látszanak a lengyelek!

Óriási meglepetésre, az elmúlt hónapokban lesajnált Virtus.pro vasárnap az EPICENTER döntőjében játszhat majd a brazil SK ellen, miután a legjobb négy között 2-1-re legyőzte a bombaformában levő G2 csapatát, ezzel pedig hosszú idő után először ismét finálézik egy LAN versenyen. A G2-nak csak villanásai voltak, az AWP párbajt pedig toronymagasan nyerte Pasha kennyS ellen.

Cache-n indultak el a csapatok, a VP T oldalon hozta a pisztolykört, a G2 pedig nem force-olt, inkább az első full vásárlósra tartogatott. Egy-egy kört tudtak hozni a lengyelek ellen, de két egymást követő körből nem tudtak győztesként kijönni, így 6-2-re elhúzott a játék elején a lengyel ötös. A G2 itt ébredt, a térfélváltásra pedig 8-7-tel mentek a felek. 

A VP CT oldalon azonban már nem kegyelmezett, Pasha és TaZ vezetésével 8-2-es félidőt hoztak, többször is sikerült retake-ből nyerniük a franciák ellen. Úgy tűnik, a bicepsz valami nagyon jó edzőtermet talált a közelben, mert iszonyatosan adta neki ezen a napon a játék, elképesztő lövéseket tolt.

1-0-s lengyel vezetésnél mentek tehát a felek Nuke-ra, ami papíron a VP kedvenc és legjobb pályája. kennyS-ék ezúttal is CT oldalon kezdtek, de most az első támadásnál sikerült hatástalanítani a bombát, majd pár kör alatt 6-0-on állt az eredményjelző a franciák javára. Itt kezdtek el kapaszkodni a lengyelek, akiknek végre sikerült egyszer felrobbantaniuk a bombát, majd a következő 7 körből 6-ot elhoztak, így 8-7-es G2 vezetéssel fordultak a csapatok. Az alábbi videón ismét a bicepsz villan, ahogy megvédi a lerakott bombát shoxék ellen.

Nuke második fele legalább ilyen szoros volt, de a G2 három meccspontból az utolsót végül be tudta húzni kennyS hármasának köszönhetően. Jöhetett tehát a mindent eldöntő pálya, Inferno.

Ezúttal CT oldalon kezdett a VP, az első pisztolykört pedig egy betonkemény A védekezéssel nyerték meg. Az iskolakörök után a G2-nak sikerült egyet nyernie egy utolsó pillanatos B planttal, amit sikerült kivédekezni, de aztán megint hoztak 3 kört byaliék, így elég nagy hátrányba kerültek bodyy-ék. Jött néhány sikeres G2 plant, majd megint rákapcsolt a VP és 10-5-ös félidővel, megnyugtató előnnyel mehettek át T oldalra, ahol már csak annyi volt a feladat, hogy ne bukjanak sokat az elején.

A pisztolykört pedig megnyerték, 13-5-nél pedig már a döntő kapujában érezték magukat. Itt még volt egy feltámadása a G2-nak, shox vezényletével 5 kört hoztak zsinórban, de felzárkózni jobban már nem tudtak, a vége 16-10 és óriási meglepetésre egy lengyel döntő!

Pasha AWP killek tekintetében 10-1-ben végzett az AWP isten kennyS ellen, de ezúttal az egész lengyel csapat kivette a részét a sikerből, kulcsfontosságú most minden siker a számukra, hogy elkezdjenek visszatalálni arra az ösvényre, amelyről letértek néhány hónappal ezelőtt.

A fináléban a brazil SK vár Pasháékra, vasárnap 14:30-tól Bo5-ben meccselnek majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!