Hogyan legyél eredményes játékos?

Hogyan legyél eredményes játékos?

Ha eredményesebb játékos szeretnél lenni, akkor mindenképp érdemes lehet megfontolnod ezeket a tippeket!

Először is szeretném leszögezni, hogy számomra különbség van jó és eredményes játékos között. A jó játékos az én szememben egy olyan személy, aki tisztában van a játék alapjaival, megfelelően tudja használni a tankjait és ha úgy alakul, akkor csapatjátékban is lehet rá számítani. Ezzel ellentétben az eredményes játékost úgy tudnám definiálni, hogy az adott lehetőségekhez mérten a maximumot hozza ki mindenből, ezért ennek szellemében a következő pontokat tudnám említeni eredményesség tekintetében.

Minden a garázsban kezdődik

Ugye az megvan, hogy minden ilyen cikk vagy videó így kezdődik? Ez egy nagyon komplex téma, ami akár egy külön cikket is megérdemelne, mutatom miért:

  • Az öt fős legénység 4 tagján 100%-os a BIA (Testvériség) képesség, míg az ötödik tagon épp csak elkezdted fejleszteni.
  • Teszel a tankodra optikát és periszkópot is.
  • Kis tűzoltó készüléket használsz.
  • 183% másodlagos képességgel rendelkező tankodnál a két képesség közül az első 'Skill', a második pedig 'Perk'.
  • Howitzer lövegbe páncéltörő lövedéket teszel.

Soroljam még? A lényeg, hogy rengeteg hibát el lehet követni, és a legtöbben el is követik őket. Mindenképp írok erről részletesebben egy másik cikkben, de itt elsősorban arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy használjátok a fejlesztett felszereléseket és harci utasításokat, mert rengeteget számítanak.

Tankok, amik egyenlőbbek az egyenlők között

Természetesen a fejlesztők törekednek arra, hogy megteremtsék a tankok között az ideális egyensúlyt, de ez szinte sosem sikerül. Felbuffolnak tankokat, aztán nerfelik, majd megint buffolják vagy épp kicserélik és kapunk egy teljesen újat. Előbbire jó példa a T110E5, míg utóbbira a Foch B vagy épp a Super Conqueror, csak hogy aktuális példával éljek.

Ebben a bejegyzésben azt szeretném kihangsúlyozni, hogy mindig az adott patch legütőképesebb tankjait - amiket innentől az egyszerűség kedvéért meta tankoknak fogok hívni - érdemes választani. 

Szerintem ez a bekezdés magától értetődik, de egy rövid magyarázatot szeretnék adni hozzá a félreértések elkerülése érdekében. Szerintem az eredményesség abszolút, nem pedig relatív, így hiába játszol viszonylag jól például a 121-gyel, sosem fogod tudni hozni azt a szintet, amit ugyanazzal a játéktudással az Object 907-tel tudnál.

Nem gáz aranyat használni

Sajnos továbbra is sokan lenézik azokat a játékosokat, akik aranylőszert használva érik el a jó eredményeiket, de szerencsére egyre inkább elfogadottá válik a prémium lőszer használata. Az, hogy aranylőszerrel mennyivel tudsz csatánként többet sebezni eléggé nehezen meghatározható.

Ha olyan csatában vagy, ami tele van papír tankokkal, akkor gyakorlatilag semmit sem érsz el azzal, ha folyamatosan arannyal lősz, ellenben egy jól páncélozott ellenféllel többnyire csak arannyal tudsz elbánni.

Ahogy az előző pont kapcsán, így itt is kitérnék röviden a miértekre. Természetesen nem szeretnék senkit se ész nélküli aranylőszer használatra buzdítani, de hosszútávon rengeteget számít eredményesség szempontjából, hogy mennyi időt fordítasz helyezkedésre, taktikázásra és mennyit tényleges sebzésosztásra. Gondolom mondanom sem kell, hogy ha arra pazarolod az idődet, hogy megkerülöd az ellenségedet vagy épp normál lőszerrel pattogsz róla abban bízva, hogy véletlenül eltalálsz egy gyenge pontot vagy +25%-ot dob neked az RNG istene, akkor lehet, hogy a csapattársad aranylőszert használva nemes egyszerűséggel kilövi előled a célpontot.

Összesítve a helyes lőszerhasználat 25-30%-kal dobhatja meg az átlagsebzésedet.

Heti program: arany lőszer kihívás

Ha szerinted te is unicum lennél, ha csak arannyal lőnél, akkor most bebizonyíthatod!

Innentől minden rajtad múlik

A legjobb tankban ülsz, a legjobb felszereléseket használod és biztos vagy benne, hogy a lőszer kiosztásod is príma, de milyen trükkök vannak, amikkel a gyakorlatban tudod maximalizálni a hatékonyságodat? Nos, erről a következő cikkben írok bővebben!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.