BlizzCon összefoglaló: Új pálya és hős, továbbá egy könnyfakasztó animációs rövidfilm

BlizzCon összefoglaló: Új pálya és hős, továbbá egy könnyfakasztó animációs rövidfilm

A stúdió idén is mindent elkövetett annak érdekében, hogy lenyűgözzön minket. 

Az idei BlizzCon rengeteg újdonságot tartogat az Overwatch rajongóinak számára, és véleményünk szerint a Blizzard igencsak kitesz magáért az egész esemény alatt. Talán a legnagyobb dobásuknak az mondható, hogy jövő januártól új skin kollekciót vezetnek be, ami lényegében a stúdió többi játékára épül. Az eseményen nyilvánosságra hozott várható hőskinézetekről már írtunk nektek korábban, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

A következő skin csoport témája az Overwatchban, a Blizzard játékok

Butcher Roadhog, Blackhand Doomfist, Nova Widowmaker, és ez még csak a kezdet!

Természetesen a skineken kívül temérdek más újdonság is érkezett, amelyek bejelentéseit Jeff Kaplan, a játék fejlesztéséért felelős igazgatója vezette. Jeff nem is rabolta sokáig az időnket rögtön a közepébe vágva a kérdéssel: "elképzeltétek már, hogyan nézne ki egy Blizzard stílusú szórakoztató park?" Válaszra persze nem volt időnk, már is indult a Blizzard World pálya rövid bemutatója, amelyet 2018 elején tervezik, hogy berakják a játékba.

Ez után a Blizzard valóra váltotta a közösség rég áhított álmát azzal, hogy bejelentették az új Support hőst, Moira-t. A karaktert Jeff  röviden úgy jellemezte a nagyközönségnek, hogy "OP AF", ez családbarát nyelvezeten annyit tesz, hogy különösen erős. Moira prezentálásához érkezett egy rövid videó is, amiben megismerhetjük az ír antihősnő képességeit és személyiségét. 

A karakter képességei pontosítva a következők:

  • Biotic Grasp: A jobb kezéből érkező elsődleges támadással az ellenfelek életerejét tudjuk elszívni, amivel ráadásul gyógyítjuk magunkat, a bal kézből pedig a társainknak tudjuk feltölteni a HP-ját. 
  • Biotic Orb: Egy gyógyító vagy sebző Biotic labdát tudunk útjára bocsátani, ami visszapattan a falakról is. 
  • Fade: Teleportáló képesség ami gyors rövid távolságok elérésében segít minket. 
  • Coalescence: Az Ultimate képesség egy erőteljes egyenes irányban terjedő Biotic sugár, ami a társainkat gyógyítja az ellenfeleinket pedig elpusztítja. 

Moira-hoz ráadásul kaptunk egy eredettörténetet is, amiből megtudhatjuk, hogy eredetileg ő is Blackwatch ügynök volt, és a tudomány érdekében bármit hajlandó volt feláldozni. Drasztikus módszerei miatt az Overwatch rendszeresen korlátozta tudományos munkáját, a szervezet megszűnésével viszont ezek a korlátok eltűntek, és a karakter a Talon terrorista szervezetnél lelt új otthonra. A videóból továbbá az is kiderül, hogy ő felelős Gabriel Reyes, ismertebb nevén Reaper fizikai átalakulásáért, szóval a korábban már általunk is bemutatott teória, miszerint Mercy alakította át Reyest, teljes mértékben megdőlt. Moira előreláthatólag hamarosan bekerül a PTR szerverekre, azonban pontos információkat nem tett közzé a stúdió. 
 

Az új karakter bemutatója után Jeff beszédét egy harsány hang szakította félbe és a Reinhardt szinkronhangjaként ismeretes Darin De Paul besétált a díszletbe, cukorkát dobálva a tömegbe. A színpadon egy megható beszédet mondott a játékról, a karakterről, továbbá a rengeteg szeretetről amit a közösségtől kapott. Itt már sejtettük, hogy a következő újdonság majd a német óriáshoz fog kapcsolódni, amit Darin egy hatalmas ordítással meg is erősített, és elindult a "Honor and Glory animációs rövidfilm. Elöljáróban annyit, hogy a történet Reinhardt Eichenwalde-nál lévő csatáját meséli el, és készüljetek fel egy valódi érzelmi hullámvasútra. 

A Blizzard számtalanszor lenyűgözött már minket a bemutatott történetek mélységével és megvalósításával, most azonban túllőttek a célon, és mesterművet alkottak. A történetvezetés, a képi világ, a zene, mind olyan minőségűek, hogy egyszerűen leírhatatlan, és nem tudjuk, hova lehetne még ezt fokozni. 

Ezek lettek volna tehát a legfontosabb Overwatch bejelentések a tegnap estéről. Nektek hogy tetszenek ezek az újdonságok? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!