Eddig egy VB-n sem volt olyan hős, akit minden meccsen tiltottak volna

Az idei volt a hetedik világbajnokság, de arra még sosem volt példa, hogy egy hőst minden egyes meccsen, kivétel nélkül bannoljanak, -egészen ezideig.

Soha a LoL világbajnokságok történelme során nem fordult még olyan elő, hogy egy hőst egyszer se lássunk pusztán azért, mert minden egyes mérkőzésen tiltva van. Ennek a sorozatnak a megtöréséig egészen mostanáig kellett várni, hiszen idén sikerült ezt összehozni. 

Ezeket a skineket választották a VB győzelem mellé a Samsungosok

A Samsung Galaxy sokak meglepetésére nem csak hogy megverte, de konkrétan felmosta a padlót az SKT-vel. A játékosok máris eldönthették, hogy milyen hősre szeretnének skineket.

Kalista mind a 80 lejátszott mérkőzésen tiltva volt, és egyetlen egyszer sem láthattuk szegény pályára lépni. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez ténylegesen a VB-re értendő a Play-In stage nélkül, bár ott sem sokkal jobb a helyzet, 39 mérkőzésből mindössze ötször fordult elő, amiből négyet megnyert és egyet veszített, egyébként itt is mindig tiltva volt. Ez azt jelenti, hogy ő lenne a játék legfélelmetesebb hőse?

Bizonyos szintig igen is, meg nem is. Nem mondanánk kétség kívül a legerősebb karakternek, inkább úgy fogalmaznánk, hogy a meta miatt nem hagyhatta bent senki. Ha valaki pár meccset is látott az idei VB-ből, az szinte biztosan találkozott az Ardent Censer tárggyal, rendszerint a támogatókon, de néha előfordult mides karaktereken is, mint Karma, illetve a dzsungelben Ivern esetében. Emiatt a support meta valahogy úgy alakult, hogy leginkább defenzív karakterekkel játszottak az emberek, és számos Janna-t, illetve Lulut láthattunk. Emiatt nem nagyon volt kezdeményezése a csapatoknak, viszont a Kalista ulti ezt tökéletesen pótolta, emellett meg is tudta volna menteni támogatója életét, ami a 7.18-as patch-ben szinte kötelező, máshogy nemigazán tudjuk megölni a lövészt. És végül, de nem utolsó sorban a dárdái tökéletes eszközt nyújtottak volna egy-egy Baron, vagy sárkány elhozatalához; így összességében túl jó lett volna. 

Valahol azért szomorú, hogy egy karakter annyira ne legyen egy szinten a többiekkel, hogy konkrétan egy csapat sem merte bent hagyni a csoportköröktől kezdve. Nem ez volt az első hasonlatos helyzet, 2015-ben rögtön két karakter esetében is mellényúlt a Riot. Az egyik, az akkor még egész friss rework utáni Gangplank volt, a másik pedig a Rylai's Crystal Scepterrel, Relic Shielddel, megosztott XP-vel és alkalomadtán sárkányokkal pacsizó Mordekaiser volt. Az ő jelenlétük is 100%-os volt, vagyis minden meccsen szerepeltek valamilyen formában. Itt az 100%-os tiltási arány nem jött össze, mint Kalista esetében, de Gangplank esetében 73, illetve Mordekaiser esetében 72 mérkőzésből fejenként 4-4-en szerepeltek mindössze, szóval elég közel jártak ők is.

Akiket még érdemes megemlíteni: Nidalee a 2016-os VB-n szintén minden mérkőzésen szerepelt, és 77 mérkőzésből 11-szer választották ki, a többin tiltották. Szintén 100%-os jelenléte volt még a negyedik szezonban Alistarnak, ekkor nagyon mentek a kezdeményező támogatók (de őt a tankossága és az iszonyatos 1v1 potenciálja miatt AD-re is építettek a felső ösvényre), az ő esetében 78 meccsről beszélünk, amikből ötször sikerült kiválasztani, a többin tiltva volt. Végül; az SKT dominancia születésekor, a harmadik szezon VB-jén Zed volt a favorit, ő is minden meccsen feltűnt, ami akkor szám szerint 63 volt, és ebből 11-szer tudták kiválasztani. 

Az itt említett hősök közül Kalistanak, Alistarnak és Zednek is van SKT T1 hőskinézete.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!