Bluerzorék újra akcióban

Bluerzorék újra akcióban

Mai nap veszi kezdetét a Challenge France, amely Franciaország Riot által szervezett nemzeti ligája, csakúgy mint az itthoni ROG Magyar Elit Bajnokság.

Ezen a versenyen már nem babra megy a játék, nem "csak" egy LAN a sok közül, ez a torna akár meghatározhatja a francia csapatok elkövetkezendő egy évét. Mint arról már korábban beszámoltunk a Riot Games úgy döntött, hogy eltörli a Challenger Seriest, és helyette egy teljesen új koncepciójú másodosztállyal áll elő a még nem LCS csapatok számára.

Változik az LCS és a CS is, de nem pont úgy, ahogy vártuk volna

Több alkalommal is érkeztek már hírek, szivárogtatások, de végre itt a hivatalos bejelentés az EU LCS 2018-as struktúrájáról, illetve kaptunk betekintést a 2019-es év terveibe is.

Erről bővebb információt egyelőre nem közöltek, mindenki nagyon keveset tud, azonban annyit elárultak, hogy a nemzeti bajnokságok legjobb csapatai lesznek az EUCS utódjaként szolgáló rendszerbe beválogatva. És mivel a francia bajnokság premier nemzeti ligának számít, és korábbi győztesei mind garantált helyet kaptak a zárt kvalifikáció legjobb 12 csapata között, így nagyon erős a gyanú, hogy a franciáknak a következő rendszerben is kiemelt fontosságot fognak tulajdonítani.

Nekünk ez pedig kiemelt szívügyünk, hiszen egy magyar profi is a franciák élvonalát erősíti már lassan egy éve, aki pedig nem más mint Subicz Dániel, alias bluerzor. A GamersOrigin 18 éves dzsungeles játékosa csapattársaival a torna egyik nagy favoritjának számítanak, ám a másik két nagyágyú, a Team LDLC, illetve Millenium a legutóbbi ESL Clash of Nations nevezetű bajnokságon kifejezetten meggyőző játékkal rukkolt elő, így sikerült is felülkerekedniük bluerzorékon. Azonban most egy teljesen új szakasz veszi kezdetét, ahol bizonyára az eddigi eredmények teljesen jelentéktelenek lesznek, és mindenki a legjobb formáját, valamint legerősebb játékát fogja kihozni magából.

A tét nem kicsi, hiszen a már vélt új rendszerbe való bekerülésen kívül a 6 résztvevő csapat 20 000 euróért küzd meg, ami több mint 6 millió 200 ezer forint. Ez a ROG MEB-hez viszonyítva 4-szer impozánsabb összdíjazás, így tehát van miért a Riftre lépni. Ahogyan azt már megszokhattuk; korábbi LCS, EUCS játékosok tömkelege található majd meg a csapatok felállásaiban:

  • GamersOrigin (Shemek – bluerzor – Tonerre – Toaster – Targamas)
  • Team LDLC (Kektz – Skeanz – Eika – Crownie – moopz)
  • Millenium (Darlik – Nerroh – Scarlet – Neon – Kaas)
  • ASUS ROG (Sleeping – Nji – Zeph – Tiger – Broua)
  • Gentside (Brosak – Xani – Saken – Murmel – Trayton)
  • Solary (Katare – Chap – Melon – Wakz – Caelan)

És ami külön öröm, hogy ezt a rangos versenyt már a mai naptól élvezhetjük, hiszen az elkövetkezendő 2 hétben minden péntek - szombat - vasárnap BO1-es formátumban mérkőznek meg a csapatok, így ez a három nap tuti, hogy a Challenge Franceról fog szólni! Külön öröm, hogy a franciák kollégák nagyon együttműködőek, így magyar nyelven is elhozzuk nektek bluerzor összes meccsét. A közvetítés ma 19:00-kor kezdetét veszi, a GamersOrigin pedig 21:00-tól lesz látható. Ha korábban nem is, de este 9-re mindenkinek érdemes monitor elé ülnie, hiszen a nyugati csapatok krémjei csapnak össze egymással!

Közvetítés a Magyar Esport TV Twitch csatornáján.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.

Közvetítések