A kormány elismerte az e-sportot: kétmilliárd Ft-ot adnak egy régiós verseny megrendezésére

A kormány elismerte az e-sportot: kétmilliárd Ft-ot adnak egy régiós verseny megrendezésére

A támogatást az "Egymillióan a magyar esportért Egyesület" kapja.

Óriási mérföldkőhöz érkeztünk a magyar e-sport történetében, ugyanis az állam is elismerte a kompetitív videojátékok létjogosultságát! Ezzel Magyarország is belépett azon európai országok közé, amelyek már kormányzati szinten is aktívan foglalkoznak az e-sporttal. Ilyen ország Franciaország, ahol már külön törvény vonatkozik az e-sportolókra, Németország, ahol több párt is beemelte a programjába a választások előtt az e-sportot, vagy Románia, ahol állam is támogat egy decemberi, régiós e-sport versenyt. 

A megjelent Magyar Közlöny szerint az e-sport sportágként való elismerése, az e-sport világ támogatása, valamint a V4 országok közötti kapcsolat elmélyítése érdekében az állam kétmilliárd Ft-tal támogatja egy, a Visegrádi Négyek országai között rendezendő e-sport bajnokság és konferencia lebonyolítását.

A magyar e-sport komoly lendületet vett az elmúlt másfél-két évben: az egyre növekvő versenyek száma és azok díjazása, a piaci szereplők számának növekedési, valamint a hagyományos sportegyesületek, mint az MTK vagy a DVTK megjelenése jelzik, hogy Magyarország igenis szeretne felkerülni az e-sport világtérképére.

Ha komoly e-sportot szeretnénk, régiós szinten kell gondolkodnunk

Magyarország és a magyar e-sport önmagában kicsi.

A támogatást Magyarország legnagyobb e-sport szervezete, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület kapja.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!