Az SSG edzője szerint fontosabb wardot venni, mint egy tárgyunkat fejleszteni - interjú

Az SSG edzője szerint fontosabb wardot venni, mint egy tárgyunkat fejleszteni - interjú

A parádés győzelmük után az SSG tagjai egy lazább hangvételű interjún vettek részt, amelyen kiderül, hogy ki hogyan tölti majd a vakációját, és az is, hogy a vezető edzőjük, Edgar milyen rangban van.

Lassan már két hete vége a világbajnokságnak, de még mindig jönnek elő újabb és újabb részletek a döntő kapcsán, hiszen történelem volt az, amit november 4-én láthattunk.

Ilyen volt a VB döntő a Lurdy-ban

Aioween | 17/11/08 16:43 Tavalyhoz hasonlóan idén is a Lurdyba látogattunk el a VB vetítésre, és nem bántuk meg. Íme, hogy mi hogyan láttuk az idei vetítést. Múlt hét végén, szombaton elérkezett a várva várt világbajnoksági döntő az SKT és a Samsung Galaxy között.

Most egy nagyon érdekes interjút hoztunk el Nektek, amely nem is annyira a meccsekre, sokkal inkább magára a csapatra helyezi a hangsúlyt.

(Edgarnak) Volt olyan gratuláló üzenet ami nagy hatással volt rád?

Nagyon sok gratuláló üzenetet kaptam, de van egy, amire kiemelten emlékszem: "A kemény munka meghozta gyümölcsét!"

(Edgarnak) Szerinted mi vezetett végül titeket győzelemre?

Úgy gondolom, a mi csapatmunkánk sokkal jobb volt, mint a többi csapaté.

3:0-ra legyőztétek az SKT-t. Ilyen eredményre számítottatok?

Edgar: Tudtam, hogy megnyerjük a szériát, ha elhozzuk az első meccset, de én 3:1-re számítottam.

Crown: Faker az első játékban nem hiszem, hogy a legjobb volt. Éreztem, hogy nagy nyomás van rajta, és magamra kezdtem gondolni. "Na, mi van? Tulajdonképpen nyerni fogunk ma?"

CoreJJ: Miután megnyertük az első meccset, bennem felmerült a 3:0. De aztán elhessegettem és inkább a játékra koncentráltam.

Edgar: Volt egy félelmem, miszerint hátrányba kerülünk, ha a meccsek előtt interjú készül. A riporterek mindig megkérdezik, hogyan érezzük a meccset, mennyi lesz a vége, és szerintem ez balszerencsét hoz. Ha tudom, mindig finoman visszautasítom ilyenkor az interjúkat.

Ruler: Én azt hittem 3:2 lesz. Soha nem képzeltem volna, hogy ennyire egyoldalúak lesznek az összecsapások.

(Edgarnak) Hogyan készítetted fel a srácokat a meccsekre?

Ez Korea vs. Korea mérkőzés volt, nem volt, aki ellen tudtunk volna gyakorolni. A scrimek helyett a VOD-okra koncentráltunk, újranéztük őket. Pick/ban fázisokat szimuláltunk, az első meccs pick/banja után mondtam is magamban: "Ez olyan, amit gyakoroltunk". Mivel a tiltások és választások a terv szerint haladtak, így a meccsek is simán mentek.

(CoreJJ-nek) Igaz az, hogy a támogatók nem kapnak annyi elismerést, mint az adc-k? Hogy érzed ezt?

Engem inkább az érdekel, amit a lövészem mond. Ha egy meccs után azt mondja, "Köszi, hogy megmentettél!", akkor nagyon boldog vagyok, de ugyanez visszafelé is igaz. Ha azt mondja, "Miért hagytál meghalni?", akkor ideges tudok lenni.

(Rulernek) Megvitattátok a mérkőzéseket miután azok véget értek?

Egész este külön voltunk egymástól, szóval nem volt semmi különleges. A vacsoránál mindenkinek gratuláltunk természetesen. (Oké, tudjuk, hogy Korea egy más világ, de ha már megnyerek egy világbajnokságot, csak elmegyek bulizni egy nagyot a csapattársaimmal... -a szerk.)

(Edgarnak) Van olyan játékos, akinek külön gratulálnál?

Én az egész csapatnak gratulálok. Sokkal jobb csapatként nyerni, mint egy játékosként.

(Edgarnak) Az SSG híres arról, hogy rengeteg ellenőrző őrszemet vásárolnak. Ez a te nyomásod miatt van?

Mindig azt mondom nekik, hogy fontosabb venni egy őrszemet, mint fejleszteni egyet a tárgyunkon. Eleinte hihetetlenül nehéz volt megváltoztatni a csapat szokásait, de amint megtörtént, a rálátásunk sokat javult, és győzelmekből is egyre több jött. Azóta mindenki vesz wardokat.

(Edgarnak) A meccsek során szerinted melyik volt az a pillanat, amikor az SSG elérte a csapatmunkája fénypontját?

A második meccs során, amikor az SKT elhozta a sárkányt, majd egy csapatharc alakult ki a középső ösvény környékén. Az őrszemek miatt mindent tudtunk az SKT mozgásáról, szerintem itt mutatkozott meg leginkább a taktikánk sikere.

(Edgarnak) Van más sajátos technikátok is a csapatmunka javítására?

Nem csinálunk igazából semmi különöset. Talán az lehet más, hogy nagyon szigorú tudok lenni, amikor edzésről van szó, és a játékosok talán már egy kicsit félnek is tőlem, úgyhogy keményebben dolgoznak.

(A játékosokhoz) Mikor a legijesztőbb az edzőtök?

Crown: Amikor felteszem a fejhallgatót, és rosszul játszok, mindig úgy érzem, mintha mögöttem állna. 

CuVee: Én nem ijedek meg az edzőnktől, a csapattársaimtól annál inkább.

CoreJJ: Amikor játszunk, és valamit nagyon elrontunk, már mondom magamnak: "Ezt még vissza fogjuk hallani."

Edgar: Rengeteg alkalommal, miután az ellenfél dzsungelese gankelte midet, a srácok nem kommunikálják le, hogy elindult topra. Az információ hiányában rendszeresen meghal a felső ösvényünk, pedig egy egyszerű információközlésről lenne szó. Meg tudok őrülni, amikor ilyen problémába ütközünk.

(CoreJJ-nek) A gyakorlások során általában ki akad ki a legkönnyebben?

CoreJJ: (Crownra mutat) Mivel ilyen mértékű versenytapasztalattal rendelkezik, könnyen kiég, ha elveszíti az ösvényét.

Ambition: Rendszeresen mondom Crownnak, hogy javítson a mentalitásán.

Edgar: A hangsúly a középső ösvény és a dzsungel közti együttműködés javításán van, Crown Ambition mellett ül, de a negyeddöntők alatt átraktuk CuVee mellé, akinek a legerősebb szellemi képességei vannak. Ő mindig tud segíteni Crownnak. 

(Edgarnak) CuVee-nak van a legerősebb szellemi képessége a csapatban?

Azt hiszem igen. Amikor gyakorlunk, és valaki hibázik, többnyire mindenki hallgat. CuVee azonban ha hatszor hal meg egymás után, akkor is kezdeményezi a hívásokat.

(Crownnak) Malzaharral nyerted meg a tornát, mégis Taliyah-ra kérted a skined. Hogyhogy?

Crown: 6-ból 6 meccset nyertem Malzaharral, azt hiszem jól játszottam a csapattal, de nem voltak vele jó 1v1-eim. Taliyah-val viszont már több szép is volt, ezért ő rá kértem a skinem.

Ruler: Az enyém Xayah.

CoreJJ: Én Rakant választottam, mivel egy nagyon friss és jó koncepciójú hős, és nem vagyok biztos abban, hogy máskor is esélyem nyílik skint kérni rá.

(A játékosoknak) Hogyan töltitek majd el a vakációtokat?

Crown: Két napig vásárolni fogok. Bár a nyereményünk még nem jött meg, a fizetésemet megkaptam, úgyhogy vásárolni fogok, hogy levezessem a stresszt. 

CoreJJ: Elutazom a szülővárosomba. Ez egy kis sziget, ahol nincs internet, de még egy kisbolt sem. 

Ruler: Ha visszaértünk, találkozni szeretnék a családommal, meg streamelni fogok. Sok játékkal akarok játszani, és jól érezni magam.

(CoreJJ-nek) Mit fogsz csinálni a nyereményeddel?

Hát, nekem nincs jogosítványom, szóval nehéz lenne autót venni. Így nem tudom még, hogy mire szánom, szóval egyelőre megtartom.

(Edgarnak) A csapatotok neve Samsung Galaxy. Kaptok kedvezményt, ha Samsung telefont akartok vásárolni?

Nem kapunk. -mondja nevetve.

(Edgarnak) Mi a te rangot a játékban?

Az én rangom nem túl magas. Gold vagyok, azt hiszem. Sosincs időm játszani.

(Edgarnak) Mit jelent neked a Samsung?

Azt a helyet, ahol ifjúságom éveit eltöltöttem. 2002-ben csatlakoztam a szervezethez még játékosként, és azóta is velük vagyok.

Több helyen is kimondottan megható válaszokat olvashattunk, a srácok igazán megérdemlik a pihenést, elképesztő éven vannak túl. A helyzet viszont az, hogy rövidesen itt a következő szezon. 2 hónap múlva újra útjukra indulnak a legnagyobb ligák, ám előtte még következik egy átigazolási időszak, ami legalább ugyanannyi izgalmat tartogat majd, mint az aktív szezon. Természetesen erről sem maradunk le, a kompetitív világ minden rezdülését elhozzuk majd Nektek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!