A Squad Battles csalói ellen érkezett a legújabb frissítés

A FIFA18-ban az elmúlt hetekben igazán pörögtek az események és a figyelem középpontjába a népszerű Squad Battles játékmód került.

A PC-sek arról számoltak be, hogy az új szezonban ellepték a Squad Battles ranglistát a csalók. Mostanában viszont egyre több irreális pontszámot jeleznek a konzolosok is. A lényege a dolognak, hogy a legmagasabb rangú PS4 játékosok kevés erővel rendelkező (low-strenght), támadó bronz labdarúgókat használnak és ráveszik a számítógép együttesét, hogy több játékosa is a kiállítás sorsára jusson a hátulról történő belépők után. Az így szerzett többszörös emberelőny könnyed győzelmet jelent Ultimate fokozaton is (meccsenként nagyságrendileg plusz 3000 pont, vagy még ennél is több). Elsődlegesen azért dobta ki ezt az updatet az EA, mert voltak olyanok, akik egy nem szándékos játékmechanikai hibát használtak, hogy megverjék nagyobb fokozaton a gépet FUT Squad Battles-ban. Nézzük, hogy mit tartalmaz a frissítés:

A CPU AI által irányított játékos már nem kaphat második sárga lapot, amikor megpróbálja ellökni vagy lerántani az ellenfelet, kivéve gólhelyzetnél, ha az utolsó emberről van szó. Ennek nincs hatása az emberek irányította csapatokra. A változás magával hozott egy rövid magyarázatot is.

A CPU hasonlóan játsza le a mérkőzéseket, mint mi, tehát ugyanazokkal a bemeneti korlátozásokkal. Ez azt jelenti, hogy a CPU csapatának van egy aktív futballistája, csak úgy, mint nekünk, és ezt hívják CPU AI által vezérelt játékosnak.

A következő esetekben van CPU AI általt vezérelt játékos:

  • Olyan csapatnál, melyet nem ember irányít.
    • Pl.: CPU általt irányított együttes a Squad Battlesben
  • Olyan csapatnál, melyben az ember egy speciális játékost irányít, így a társait az AI vezérli.
    • Pl.: Pro Clubs meccseknél, amikor kevesebb, mint 11 személy lépett be, és nincs az ANY opció bekapcsolva


A következő esetekben nincs CPU AI általt vezérelt játékos:

  • Olyan csapatnál, melyet teljes egészében egy személy irányít.
    • Pl.: FUT Champions mérkőzéseknél

A Squad Battles révén szerezhetünk prémium jutalmakat, bár sokan a Weekend League kötelezettségei nélkül jutnának hozzájuk. Mivel ez egy offline mód, különösen PC-n lehet még jobban kihasználni a modokat és exploitokat (hibák), ennek ellenére ez nem elfogadható, hogy a tulajoknak ilyen csalásokkal kelljen együttélnie.

A legújabb patch először Xbox One-ra jelenik, majd később érkezik PS4-re és PC-re is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!