A két NBA hátterű NA LCS csapat végre választott nevet magának

A két NBA hátterű NA LCS csapat végre választott nevet magának

A Houston Rockets és a Cleveland Cavaliers érkezése az NA LCS-be elég nagy hírként érkezett a LoL-os közösség számára, viszont ezidáig nem tudtuk, hogy milyen néven fognak versenyezni majd.

Egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az e-sportok iránt a különböző sportszervezetek is. Míg Európában ez leginkább a fociklubokhoz kötődik, lévén itt van a legtöbb pénz, addig Észak-Amerikában ezt a szerepet a kosárlabda csapatok vették magukra. A jövő évben már franchise rendszerben induló NA LCS-re például rögtön ketten is leadták jelentkezésüket: a Houston Rockets és a Cleveland Cavaliers. Valószínűleg ennél többen is próbálkoztak, de ez a két csapat meg is kapta a helyeket.

Jó eséllyel az NA LCS-ben lesz jövőre a legtöbb nemzetközi sztár

Aioween | 17/11/08 12:34 Véget ért a VB és szép lassan lejárnak a játékosok szerződései november második felében. Minden adott egy újabb izgalmas átigazolási szezonhoz, aminek jó eséllyel az NA LCS lesz a nyertese. Múlt hét végén véget ért az idei világbajnokság, mely a Samsung Galaxy 3-0-ás győzelmével zárult az SKT-vel szemben.

Eddig viszont nem nagyon szólt semmilyen hír arról, hogy milyen névvel és egyáltalán milyen játékosokkal fognak részt venni a jövő évi megmérettetéseken. Mint kiderült, azóta mindkét csapat választott magának saját csapatnevet, szerencsére a Riot nem erőlteti az OW-ra jellemző új névrendszert, ahol város és csapatnév is kell, így végül a Houston Rockets a Clutch City Gaming nevet ölti magára, míg a Cavalieres 100 Thieves néven fut tovább a LoL berkein belül. Ezt a brand nevet korábban Nadeshot birtokolta, akit elvileg szintén bevettek a csapatba, mint az esport részlegért felelős vezető.

Bár a végleges döntés még nem 100%-os a jövő évi NA LCS csapatokat illetően, az hogy már most csapatnevet választottak és egyikük egy igazi szakértőt is szerzett magának Nadeshot személyében, elég sokat elárul a helyzetről. Erre egyébként az NBA szabályai miatt van szükség, ugyanis nem NBA-hez kapcsolódó sporttevékenységre nem lehet az NBA ligában szereplő neveket használni, hogy ne legyen félreértés brand terén. A Clutch City elnevezés története egészen 1994-ig nyúl vissza, amikor is a Houston Chronicle (a helyi napilap -a szerk.) Choke City címmel hozta le az NBA híreket, miután a Houston Rockets az NBA rájátszásában két haza előnyt is eladott. Ezek ellenére a bajnokságot megnyerték, és onnantól a Choke City-ből Clutch City lett, ami egy azóta is használatos kifejezés. Maga a clutch szót leginkább olyan helyzetekre lehet használni, amikor az esélyek ellenünk szólnak, de mi tökéletes játékkal mégis jobb eredményt tudunk kihozni belőle.

Ez a két csapat lesz egyike a már bejelentett négynek, akik a hírek szerint csatlakozni fognak a jövő évi NA LCS-hez. A konkrét csapatösszeállításokról még nincs hivatalos infó, de persze pletykák már keringenek. Több forrás szerint is a Cleveland Cavaliers, avagy a 100 Thieves csapata felvásárolja majd az NA LCS hely nélkül maradt Immortals gárdáját, és együtt folytathatják majd a karrierüket egy új néven.

Ezt persze korai lenne még biztosra kijelenteni, hiszen csak napokon belül járnak le a játékos szerződések (általánosságban november 18-20), és utána indul meg majd az igazi mozgolódás.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.