Külső programokért mostantól bannolhat az EA Sports!

Az új Általános Szerződési Feltételek szerint nagyon bekeményített a kiadó! Ennek ellenére nem tiszta még, hogy pontosan mit szabad és mit nem.

Az EA frissítette a FIFA-hoz tartozó Általános Szerződési Feltételeit, amelyet valljunk be, csak kevesen szoktak elolvasni.

Egy dologra azonban felhívnánk a figyelmeteket!

Ha bizonyos Google Chrome bővítményeket vagy kiegészítőket használunk, hogy előnyhöz jussunk a játék bármelyik módjában, a kiadó simán bannolhat érte.

Egy ideje már pletykák terjengtek a közösségen belül, néhány web applikációt (importálás/szinkronizáció) ugyanis csak saját felelősségre érte meg használni. A személyes adatainkat egy harmadik fél programja (például a legutóbbi FUT bejelentkezés) simán el tudta lopni eddig is, de ezek szerint még inkább át kell gondolnunk, hogy milyen extra segítséget szeretnénk igénybe venni.

Az updatelt verzió az EA Sports FIFA18 felhasználói feltételeiből:

"A FIFA, FIFA Ultimate Team, és a FIFA szerverekhez csak a EA Sports által kibocsájtott hivatalos verzió használtó, máskülönben szabálysértést követ el a felhasználó. Hivatalos kiadásnak az erre jogosult viszonteladónál vásárolt termék minősül. A szabályszegés elkerülése érdekében egy nem módosított platformot kell használni vagy az eredeti FUT Web, illetve FUT Companion applikációk vehetők igénybe.
Bármelyik olyan konzol vagy PC, melyet nem modifikáltak, vagy nem adtak hozzá olyan külső programot, ami megváltoztatná működésének a módját, az nem módosított platformnak minősül. Konkrétabban fogalmazva; egy konzolnak pontosan úgy kell működnie, ahogy a dobozból a megvásárlás után kivettük. Egy asztali számítógép esetében pedig semmilyen, a játékot befolyásoló szoftver nem futhat a háttérben.

Ha valaki megosztja a hitelesítő adatait egy olyan személlyel, aki ilyen eszközökhöz folyamodik, az is megszegi az EA által előírt szabályokat.

Nem kívánjuk, hogy egy harmadik fél programjait használják a felhasználók, mivel így veszélynek teszik ki a felhasználói profiljukat. Mialatt egy harmadik fél applikációját vagy bővítményét veszik igénybe, kockáztatják az adataik sebezhetőségét. Ezek a külső programok ellophatják a jelszavakat, követhetik a webes böngészéseinket és még sok egyéb kárt is okozhatnak."

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a 2 lépcsős belépési engedélyezés sem védi meg fiókunkat egy harmadik féltől származó szoftver vagy bővítvény esetében, amennyiben hozzáférést engedélyezünk számukra.

Az ilyen külső alkalmazások már régóta vonzzák a FIFA közösségét, de talán meglepő módon, nem volt sok vita még arról, hogy a személyes felhasználás a fiókok biztonságának, vagy a játék rovására ment volna.

Néhányan lehet, hogy ösztönösen csak legyintenek rá, mondván az EA részéről ez csak mese és formalitás, de van már a Twitteren is poszt esetről, aki bizony belefutott egy ilyen bővítmény használata után a kiadó haragjába:

"Srácok, a FUTBIN-t használtam, melyet a legjobb játékosok ajánlottak nekem, és képzeljétek, bannolták a fiókom emiatt! Két héttel ezelőtt ez tisztázódott, majd a két hetes vizsgálatokat követően azt mondták letiltják a fiókom! Helyesen jártak el?! Segítsetek!"

Az EA Sports válasza:

"Miután átnéztük az ügyedet, úgy látjuk az EA irányelveinek tekintetében helyesen jártunk el. Megszegted a szabályainkat, mivel külső eszközt vagy szoftvert használtál a FUTBIN által."

Egyértelmű, hogy ezek a sok potenciállal rendelkező segédprogramok magukban hordozzák a kockázatot is. Érdekes látni az EA mostani reakcióját, mert ezek a bővítmények nem újkeletűek, hiszen a FIFA16-ban is készültek már hasonlóak; például a Futhead kiadásában. Ezek után azonban érdemes többször átgondolni, mit is telepítünk, vagy használunk a jövőben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!